Δολοφονία 49χρονου ταξιτζή στη Θεσσαλονίκη: Μάνα και κόρη αλληλοκατηγορούνται στο δικαστήριο

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αναβιώνει σήμερα η υπόθεση δολοφονίας του 49χρονου ταξιτζή, που συνέβη στον Εύοσμο, τον Ιούνιο του 2020. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κάθονται η σύζυγος και η κόρη του 49χρονου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού. Στην έναρξη της δίκης, η σύζυγος και η κόρη έριξαν η μία στην άλλη την ευθύνη για τη δολοφονία του άνδρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η 19χρονη επέμεινε στη συμπληρωματική της απολογία, κατά την οποία ανασκεύασε τους ισχυρισμούς της περί της εμπλοκής της στη δολοφονία του 49χρονου πατέρα της. Μάλιστα, υπέδειξε ως δράστιδα της δολοφονίας την μητέρα της. «Δεν τον σκότωσα εγώ, το έκανε εκείνη. Μου είπε να πω ότι με βίαζε» ανέφερε η 19χρονη κατηγορούμενη, όταν της ζητήθηκε να τοποθετηθεί επί του κατηγορητηρίου.

Την ίδια στιγμή, η 46χρονη σύζυγος του ταξιτζή αποδέχθηκε μεν την εμπλοκή της στο φόνο ως απλή συνεργός, αλλά ισχυρίστηκε ότι η 19χρονη ήταν εκείνη που δολοφόνησε τον πατέρα της με αλλεπάλληλες μαχαιριές.

«Ξύπνησε ταραγμένη, μου είπε δεν αντέχω άλλο, ο πατέρας με βιάζει. Μου είπε “εάν είσαι μάνα, είσαι μαζί μου”. Πριν καταλάβω τι έγινε και σε κατάσταση σοκ, έφυγε από το κρεβάτι όπου κοιμόμασταν μαζί και πήγε στο δωμάτιο όπου κοιμόταν ο θανών. Την ακολούθησα από πίσω. Έπιασα τα χέρια του, αυτή ήταν η συμμετοχή μου» τόνισε η 46χρονη.

Η δίκη ξεκίνησε με την εξέταση των μαρτύρων και πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο γιος του θύματος.

Να σημειωθεί ότι η 19χρονη, στην προανακριτική της απολογία, αλλά και ενώπιον του Ανακριτή, είχε ισχυριστεί ότι την βίαζε ο πατέρας της από την ηλικία των 14 ετών.

Αργότερα όμως, σε συμπληρωματική της απολογία, ανασκεύασε τους αρχικούς ισχυρισμούς της. Είπε συγκεκριμένα ότι η μητέρα της σκότωσε τον πατέρα της, και ότι ουδέποτε η ίδια βιάστηκε ή υπέστη ασελγείς πράξεις και χειρονομίες από τον πατέρα της.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ