Δίκη για τον θάνατο Βούλγαρου οπαδού: Ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση η οδηγός

Ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η 27χρονη που οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο, το οποίο πέρασε πάνω από τον Βούλγαρο οπαδό Τόσκο Μποζατζίσκι, με αποτέλεσμα τον θάνατό του, έπειτα από επίθεση που είχε προηγηθεί από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Ο 45χρονος σύντροφος της αντιθέτως κρίθηκε, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, αθώος για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε για τα πλημμελήματα της συμπλοκής και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Όσο για τους άλλους 5 από τους 8 κατηγορούμενους (ηλικίας 25 έως 28 ετών), οι ίδιοι κρίθηκαν ένοχοι για τις ίδιες πράξεις (διατάραξη και συμπλοκή). Ένας κρίθηκε ένοχος για συνέργεια στις δύο αυτές πράξεις.

Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της αίτησης ελαφρυντικών, για τα οποία θα αποφανθεί εν συνεχεία το δικαστήριο, πριν εκδώσει την απόφαση για το ύψος των ποινών.

Η απόφαση για την ενοχή της 27χρονης ελήφθη κατά πλειοψηφία και κατά μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με δόλο, σε ενδεχόμενο δόλο (διώκεται σε βαθμό κακουργήματος). Η απόφαση επί της ενοχής των υπολοίπων κατηγορουμένων ήταν ομόφωνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ