Δολιοφθορά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης – Οι κάμερες “συνέλαβαν” τους δράστες – ΦΩΤΟ

Μήνυση κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Εφραίμ Κυριζίδης στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου σήμερα το πρωί, έπειτα από τη διαπίστωση ότι το χριστουγεννιάτικο έλατο που στολίζει την πλατεία Αριστοτέλους είχε υποστεί δολιοφθορά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ThessToday.gr, τα ξημερώματα της Τρίτης 30/11/2021, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Κατασκευών και Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε, κατόπιν επιτόπιου ελέγχου στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ότι τα δύο από τα τέσσερα συρματόσχοινα που δένουν και σταθεροποιούν το έλατο είχαν λυθεί με ανθρώπινη παρέμβαση. Αναλυτικά, οι ειδικές βίδες που δένουν τα συρματόσχοινα είχαν ξεβιδωθεί και είχαν πεταχτεί σε κοντινή απόσταση από το έλατο.

Οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης παρενέβησαν άμεσα και επιδιόρθωσαν τη ζημιά.

Τι αποκαλύπτει το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο για τους δράστες

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα Τρίτης, όταν δύο άτομα πλησίασαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί την πλατεία Αριστοτέλους και σκαρφάλωσαν επάνω, αφαιρώντας τα δύο από τα τέσσερα συρματόσχοινα που το συγκρατούν.

Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε η ιστοσελίδα GRTimes φαίνονται οι κινήσεις των δραστών, οι οποίες και καταγράφηκαν από την κάμερα που είναι μόνιμα εγκατεστημένη σε μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής.

Δολιοφθορά στο χριστουγεννιάτικο έλατο που έχει στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους Δολιοφθορά στο χριστουγεννιάτικο έλατο που έχει στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους

Παρόλα αυτά, δεν είναι ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά των δραστών, εξαιτίας της απόστασης του εν λόγω ξενοδοχείου από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ωστόσο, αναζητούνται από την αστυνομία, δεδομένης της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον τους ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τι δήλωσε ο αντιδήμαρχος για την δολιοφθορά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ