Κορονοϊός: Μεταφέρθηκε στον “Ευαγγελισμό” και διασωληνώθηκε ο Μητροπολίτης Κοσμάς

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, ο οποίος νοσηλευόταν με κορονοϊό στο νοσοκομείο του Αγρινίου, μεταφέρθηκε στον “Ευαγγελισμό”.

Όπως αναφέρει το karvasaras.gr, ο Μητροπολίτης διασωληνώθηκε, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης εισήχθη με καθυστέρηση στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Αρχικά είχε ήπια συμπτώματα, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το tempo24.news ο θεράπων ιατρός του ειδοποίησε το βράδυ της Δευτέρας το ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Όμως, όταν το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έφθασε στην κατοικία του Μητροπολίτη, δεν κατάφερε να τον εντοπίσει, γεγονός που ερμηνεύεται ως άρνηση του ιδίου να νοσηλευτεί. Ο Μητροπολίτης που δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, είχε εμφανίσει τα πρώτα συμπτώματα της νόσου στις 21 Νοεμβρίου και έκτοτε παρέμενε στο σπίτι του.

Αφού λοιπόν ο Σεβασμιώτατος υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Αγρινίου, κρίθηκε απαραίτητη η επείγουσα μεταφορά του σε εξειδικευμένη μονάδα και ο Μητροπολίτης διασωληνώθηκε για να μεταφερθεί στον «Ευαγγελισμό», όπου έφτασε περίπου στις 6:00 τα ξημερώματα.

Μητροπολίτης ΚοσμάςΟ ιεράρχης είναι ένας από τους αρνητές του κορονοϊού, ενώ είχε αρνητική στάση στη χρήση μάσκας. Ήταν ένας εκ των δύο Μητροπολιτών που δεν τήρησαν την ομόφωνη απόφαση της ΔΙΣ για μέτρα κατά τις Ακολουθίες του Πάσχα, κατηγορήθηκαν για ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας και κλήθηκαν στην Συνοδική Επιτροπή για όσα έγιναν το Πάσχα. Παραπέμφθηκαν για καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, θεολογική πλάνη για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.

H γνωμάτευση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων, διαπίστωσε απειθαρχία προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, παραπέμποντας τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και τον Μητροπολίτη Κυθήρων για: Καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, απειθαρχία Θεολογική πλάνη και ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.