«Θέλω να μάθω την αλήθεια για την Τζωρτζίνα» – Με μία «συγγνώμη» ολοκλήρωσε την απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ολοκληρώθηκε ύστερα από εννέα συνεδριάσεις η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου και την ερχόμενη Πέμπτη η εισαγγελέας της έδρας θα προτείνει προς το δικαστήριο επί της ενοχής ή μη της κατηγορούμενης για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας.

Της Άννας Κανδύλη 

«Ήταν πολλές οι ημέρες της απολογίας. Αρχικά θέλω να ζητήσω συγγνώμη για κάποιες στιγμές έντασης, είναι δύσκολη η θέση που βρίσκομαι. Έρχομαι να εξηγήσω και να θυμηθώ περιστατικά πολύ δύσκολα, που με θα με στοιχειώνουν σε όλη μου τη ζωή» είπε ολοκληρώνοντας την απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας επανέλαβε δε για μια ακόμη φορά ότι αυτό που ζητά είναι η δικαίωση για το παιδί της και να μάθει τι του συνέβη. «Αναγνώστηκαν μηνύματα για τη συμπεριφορά μου. Μπορεί να έχω άσχημο χαρακτήρα, κάποιοι να με θεωρούν αχώνευτη. Είμαι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο. Έχω κατηγορηθεί για ένα αδίκημα που είναι το χειρότερο για μια μάνα. Απευθύνομαι στη Δικαιοσύνη κι ελπίζω να δικαιωθεί το παιδί μου. Θέλω να μάθω την αλήθεια. Δεν την ξέρω. Ζητούσα απεγνωσμένα το αίμα του παιδιού μου. Ελάτε στη θέση μου. Αν ήταν το δικό σας παιδί θα το ζητούσατε; Θέλω να μάθω τι έχει γίνει με το παιδί μου, θέλω να με βοηθήσετε να μάθω τι έχει γίνει με την κόρη μου».

Νωρίτερα, η Ρ. Πισπιρίγκου απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας επέμεινε ότι «δεν με ενδιαφέρει να αθωωθώ. Με ενδιαφέρει να βγει η αλήθεια για το παιδί. Η αιτία θανάτου του. Αυτό εννοούσα όταν είπα ότι η Τζωρτζίνα θα φύγει όταν δικαιωθεί».

Τα πυρά της κατηγορούμενης δέχθηκε για άλλη μια φορά ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης. «Δεν γνωρίζω τον σκοπό του Ηλιάδη. Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν πήγε στον εισαγγελέα, είπε πως ήθελε να τα έχει καλά με τη μητέρα. Δεν γνωρίζω το σκοπό που έκανε κάτι τέτοιο. Αν και δεν ήταν το θέμα στη δημοσιότητα, ο κ. Ηλιάδης είχε κάνει δηλώσεις όσο ήταν η Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ. Απ’ ότι φάνηκε από εκείνον ξεκίνησε η ιστορία να με κατηγορήσει. Δεν γνωρίζω τον σκοπό του, όπως δεν γνωρίζω το σκοπό που ηχογραφούσε».

Στην ερώτηση για το ποιο μπορεί να ήταν το κίνητρο του κ. Ηλιάδη για να την υποπτευθεί για το θάνατο των παιδιών της, η κατηγορούμενη απάντησε πως: «Μου φάνηκε περίεργο ότι ενώ κατηγορούσε και τους δυο γονείς για τη συμπεριφορά, για το παιδί κατηγορούσε μόνο εμένα. Αυτό δεν μπορούσα να το εξηγήσω ποτέ» συμπλήρωσε.

Νέα αιτήματα από τον Αλέξη Κούγια

Νωρίτερα, ο συνήγορος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας υπέβαλε νέα αιτήματα και συγκεκριμένα να γίνει αυτοψία στο Παίδων προκειμένου να διευκρινιστεί που ήταν η θέση των νοσοκόμων, ενώ ζήτησε να εξεταστεί συμπληρωματικά η γενετίστρια Καρόλα Βινουέζα, η οποία σε έκθεσή της έπειτα από γενετικό έλεγχο στον οποίο υπέβαλε την Ρούλα Πισπιρίγκου διαπίστωσε ότι πάσχει από σύνδρομο που επηρεάζει την καρδιά.

Όπως είπε ο κ. Κούγιας, η γενετίστρια «Διενήργησε πλήρη προσδιορισμό αλληλουχίας γονιδιώματος στο DNA της κατηγορουμένης από στοματικό επίχρισμα και παρέδωσε την έκθεση της στις 2 Ιανουαρίου. Μεταξύ άλλων σ’ αυτήν αναφέρει ότι από την ανάλυση αποκαλύφθηκε μια νέα παραλλαγή σε γονίδιο το οποίο συνδέεται με συγκεκριμένο σύνδρομο που προκαλεί καρδιακές ανωμαλίες, έξω δερματικές ανωμαλίες καθώς Και την προδιάθεση για λεμφοβλαστική λευχαιμία, ενώ μπορεί να συνυπάρχει με το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο. Η έκθεση επισημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι έχει διαγνωστεί τόσο με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο και δερματικές βλάβες, όσο και με σοβαρά καρδιακά προβλήματα, ενώ παράλληλα υπενθυμίζω ότι η Μαλένα είχε εμφανίσει λεμφοβλαστική λευχαιμία, η δε ιστολογική εξέταση της ίριδας είχε εντοπίσει ανωμαλίες στον κολποκοιλιακό κόμβο της καρδιάς που μπορεί να είχαν επιταθεί από το λύκο της μητέρας.»

Ο κύριος Κούγιας υπενθύμισε ότι η ίδια μάρτυρας στην εξέταση της είχε δηλώσει ότι τα συμπτώματα της μητέρας και των παιδιών οδηγούν στην κατεύθυνση ότι υπάρχει κάποιο οικογενειακό πρόβλημα γενετικής αιτιολογίας που εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους στα μέλη της συγκεκριμένης οικογένειας, άρα η διαπίστωση του γενετικού έλεγχο στην κατηγορούμενη σήμερα έρχονται να ενισχύσουν την αρχική άποψη της μάρτυρα και να καταστήσουν απολύτως αναγκαίο τον πλήρη γονιδιακό έλεγχο τόσο της Τζωρτζίνας, όσο και τον αδελφών της αλλά και του πατέρα της.

Ο κ. Κούγιας διαμαρτυρήθηκε επίσης και για τον τρόπο που εξετάστηκε η εντολέας του. «Θέλω να διαμαρτυρηθώ εντονότατα. Μια προϋπόθεση είναι ότι απαγορεύεται σε δικαστή να ειρωνεύεται. Να αποδοκιμάζει με τρόπο που δεν δείχνει αντικειμενικότητα. Μου μεταφέρθηκε ότι η ειρωνεία πήγε σύννεφο. Το να φτάσουμε στο σημείο να ερωτάται από την έδρα γιατί έκανε έρωτα με το σύζυγο της μετά το θάνατο του παιδιού! Τι σχέση είσαι αν πήρε συναινετικό διαζύγιο; Η σύνεδρος βλέπει εκπομπές όλη μέρα; Το δικαστήριο κάνει ιερά εξέταση. Είναι πρωτοφανής και θα μείνει στην ιστορία».

Το αίτημα για συμπληρωματική εξέταση της γενετίστριας απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ