Θάνος Κοντογιώργης: «Ψευδής και με δόλο η καταγγελία σε βάρος του για βιασμό» – Αποκλειστικό

Δικαίωση για τον ηθοποιό Θάνο Κοντογιώργη, ο οποίος είχε καταγγελθεί για βιασμό από 36χρονη τον Δεκέμβριο του 2020, καθώς απαλλακτικό είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Του Μίλτου Τσεκούρα

Όπως αποκαλύπτει το enikos.gr, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, κάνει δεκτή την εισήγηση της αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών, Παναγιώτας Κλαδογένη η οποία, βασίζοντας το σκεπτικό της απαλλακτικής της πρότασης στο σύνολο των αποδεικτικών μέσων της δικογραφίας, κατέληξε στο συμπέρασμα πως «η υπό κρίση καταγγελία ήταν εντελώς ψευδής και έγινε με δόλο, προκειμένου να ασκηθεί εις βάρος του κατηγορουμένου ποινική δίωξη για την άδικη πράξη του βιασμού».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι όσα κατέθεσε η καταγγέλλουσα αναφορικά με το επίδικο συμβάν ενέχουν αντιφάσεις και παρουσιάζουν λογικά κενά (…). Εάν τα περαιτέρω καταγγελλόμενα από την καταγγέλλουσα περιστατικά ήταν αληθή, η μεταγενέστερη συμπεριφορά και ενέργειές της θα ήταν συνεπείς με αυτά ήτοι τα περιστατικά που καταγγέλλονται), γεγονός που δεν συντρέχει εν προκειμένω».

Οι δικαστές του Συμβουλίου, εκτός από την απαλλαγή του ηθοποιού, επιβάλλουν στην καταγγέλλουσα τα δικαστικά έξοδα, υιοθετώντας και ως προς το σκέλος αυτό την εισαγγελική πρόταση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο ηθοποιός, Θάνος Κοντογιώργης, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός μέσω μιας τηλεοπτικής διαφήμισης σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λάνθιμου και έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία τόσο στο θέατρο, όσο και στην τηλεόραση, είχε κατηγορηθεί τον Οκτώβριο του 2021, όταν ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για το αδίκημα του βιασμού, μετά την καταγγελία 36χρονης.

Η καταγγελία εναντίον του, είχε γίνει γραπτώς στο Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και παραδόθηκε στον Εισαγγελέα από τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου Πασχάλη Τσαρούχα.

Από την πρώτη στιγμή ο ηθοποιός, ο οποίος κλήθηκε για κατάθεση από τις αρχές, αρνήθηκε τις κατηγορίες και έκανε λόγο για συναινετική ερωτική συνεύρεση. Για «ψευδή, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη» καταγγελία είχε κάνει λόγο ο δικηγόρος του ηθοποιού, Χάρης Αναγνωστόπουλος.

Τελικά έπειτα από περίπου δύο χρόνια η περιπέτεια για τον Θάνο Κοντογιώργη έληξε, με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, όχι μόνο να τον απαλλάσσει αλλά και να κάνει λόγο για ψευδή καταγγελία, όπως ισχυριζόταν από την πρώτη στιγμή ο ηθοποιός.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ