Θάνατος-μυστήριο στo Άγιον Όρος

Περίεργος θάνατος 32χρονου, που είχε μπει παράνομα στο Άγιον Όρος. Ο νεαρός άντρας, που κατάγονταν από την Καρδίτσα και έμενε στη Σαλαμίνα, έπεσε από ύψος 17 μέτρων από μπαλκόνι στην Μονή Εσφιγμένου, η οποία εδώ και 4 δεκαετίες είναι υπό κατάληψη από ζηλωτές μοναχούς…

Η νόμιμη αδελφότητα, που με επικεφαλής τον ηγούμενο Βαρθολομαίο έχει εγκατασταθεί στις Καρυές, υποστηρίζει ότι στο υπό κατάληψη μοναστήρι έχουν απομείνει μόλις 25 άτομα, κάποια από τα οποία έχουν ύποπτη δράση και παραβατική συμπεριφορά. 

Με ανακοίνωσή τους, αναφέρονται στο συμβάν που έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες και σημειώνουν ότι ο άτυχος 32χρονος μπήκε παράνομα στο Άγιον Όρος από τα χερσαία σύνορα. 

Μέλη της αδελφότητας ζητούν από την πολιτεία να επαναφέρει την τάξη και την κανονικά και εκφράζουν φόβους για τους θησαυρούς του μοναστηριού, στους οποίους δεν έχουν πρόσβαση εδώ και πολλά χρόνια. 

«Έχουμε καταγγελίες ότι τα κελιά είναι σε κακή κατάσταση, όπως και το καθολικό, αλλά και όλοι οι χώροι. Δεν έχουμε ενημέρωση για τα σπουδαία θρησκευτικά κειμήλια που φυλάσσονται στο μουσείο, καθώς χωρίς κανέναν έλεγχο μπαίνει και βγαίνει όποιος θέλει στο μοναστήρι», λένε στο «Έθνος», μέλη της αδελφότητας. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 32χρονος ήταν τακτικός επισκέπτης της Μονής Εσφιγμένου, ενώ τελευταία φορά πήρε διαμονητήριο την 25η Μαρτίου του 2011 και έκτοτε έμπαινε παράνομα, φέρεται μάλιστα να διατηρούσε στενές σχέσεις με τους μοναχούς και να βοηθούσε σε διάφορες εργασίες. 

Οι συνθήκες της πτώσης του παραμένουν άγνωστες. Έκανε βουτιά θανάτου από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου και βρέθηκε αιμόφυρτος στο τσιμεντένιο δάπεδο της εισόδου στην βόρεια-θαλάσσια πύλη. Αμέσως κλήθηκε ένας Σέρβος γιατρός, που βρισκόταν για προσκύνημα στην παρακείμενη Ιερά Μονή Χιλανδαρίου για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε η αστυνομία. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγο πριν ξεψυχήσει ο 32χρονος είπε ότι έπεσε μόνος του από το παράθυρο και ότι επρόκειτο για ατύχημα. 

Η σορός του μεταφέρθηκε με ταχύπλοο ιδιώτη στα Νέα Ρόδα και από εκεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να γίνει νεκροψία και νεκροτομή. 

«Το πιθανότερο είναι ότι ο θανών ανήκε στους φίλους της κατάληψης που συνηθίζουν να περνούν τα χερσαία σύνορα του Αγίου Όρους λάθρα. Συναφώς δεν είναι δυνατή η ακριβής περιγραφή της σχέσεως του θανόντος με τους καταληψίες, αν τυχόν δηλαδή ήταν επισκέπτης-προσκυνητής ή στενότερος φίλος ή δόκιμος, κ.λ.π.», αναφέρεται στην ανακοίνωση της νόμιμης αδελφότητας. 

Πηγή: Έθνος

Διαβάστε επίσης:

“Βούλιαξε” λεωφορείο στην Κρήτη – ΦΩΤΟ

Μπουτάρης: Συγγνώμη που αποκάλεσα τα Σκόπια, ”Μακεδονία”

ΣOK στην Κατερίνη – Πυροσβέστες βρήκαν νεογέννητο βρέφος σε φωταγωγό πολυκατοικίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ