Τέμπη: Στο «φως» τα τηλεγραφήματα για τα απενεργοποιημένα φωτόσημα – «Καμπανάκι» μήνες πριν από την τραγωδία

Νέες πληροφορίες για τη σηματοδότηση στις γραμμές των τρένων που ανησυχούσαν τους μηχανοδηγούς και την αναφορά που είχαν κάνει βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Τέμπη: Συγκλονίζει η διασώστρια που έφτασε με το πρώτο ασθενοφόρο μετά τη σύγκρουση – «Μας στοίχειωσε…»

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ1, από τον Οκτώβριο οι μηχανοδηγοί είχαν κρούσει «καμπανάκι» κινδύνου για τα κενά ασφαλείας που υπήρχαν. Μάλιστα συγκεκριμένος σταθμάρχης, είχε συντάξει δύο τηλεγραφήματα, ένα τον Οκτώβριο και ένα τον Νοέμβριο, στα οποία έκανε τις συγκεκριμένες αναφορές και ζητούσε να δοθεί λύση στα προβλήματα τα οποία υπήρχαν.

Συγκεκριμένα, το πρώτο τηλεγράφημα ήταν στις 31 Οκτωβρίου του 2022 και σε αυτό είχε συνταχθεί το εξής κείμενο:

Τέμπη: Η προσευχή του Μητροπολίτη Δημητριάδος μέσω TikTok για τον τραυματία από το πρώτο βαγόνι

«Σας γνωρίζουμε ότι όλα τα φωτοσήματα (είσοδος έξοδος) στους Νέους Πόρους είναι τελείως σβηστά, με αποτέλεσμα την έντονη διαμαρτυρία των μηχανοδηγών».

Και συνέχιζε στο συγκεκριμένο τηλεγράφημα με αριθμό 26: «Με δεδομένο ότι όλοι οι συρμοί διέρχονται από τις τροχιές του σταθμού των Νέων Πόρων, παρακαλούμε τον άμεσο φωτισμό τους (ερυθρό φως) για την έγκαιρη προειδοποίηση στους μηχανοδηγούς ότι προσεγγίζουν στην περιοχή του σταθμού».

Τέμπη: Θλίψη στην επιμνημόσυνη δέηση για τους αδικοχαμένους φοιτητές του ΑΠΘ

Ακολούθησε ίδιο τηλεγράφημα στις 16 Νοεμβρίου με αριθμό 90 στο οποίο ο σταθμάρχης που το είχε συντάξει έλεγε ακριβώς τα ίδια πράγματα και ενημέρωνε ξανά τους υπευθύνους για τη μη λειτουργία των φωτοσημάτων.

Τα νέα στοιχεία έρχονται με τον πιο τραγικό τρόπο να επιβεβαιώσουν τα κενά στην ασφάλεια της σιδηροδρομικής γραμμής και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι μηχανοδηγοί, που όπως αποκαλύπτεται, είχαν γνωστοποιηθεί μήνες πριν από το τραγικό δυστύχημα.

Εν τω μεταξύ θέμα ημερών είναι η άσκηση ποινικών διώξεων και σε νέα πρόσωπα, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα κληθούν σε απολογία, ο προϊστάμενος επιθεώρησης, και οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας, εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ