Τέμπη: Συγκλονίζει η διασώστρια που έφτασε με το πρώτο ασθενοφόρο μετά τη σύγκρουση – «Μας στοίχειωσε…»

Ήταν Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 ώρα 23:21 όταν οι δείκτες του ρολογιού σταμάτησαν οριστικά για 57 επιβάτες -στην πλειοψηφία τους νέοι- μετά τη σφοδρή σύγκρουση του επιβατηγού τρένου Intercity 62 με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Τέμπη: Θλίψη στην επιμνημόσυνη δέηση για τους αδικοχαμένους φοιτητές του ΑΠΘ

Ημερομηνία που θα μείνει βαθιά χαραγμένη για την άδικη απώλεια ανθρώπινων ψυχών και τον αβάσταχτο πόνο που προκάλεσε στους συγγενείς θυμάτων αλλά και στο πανελλήνιο.

Γρήγορα επικρατεί πανικός. Διασώστες του ΕΚΑΒ και της ΕΜΑΚ, πυροσβεστικά και αστυνομικά πληρώματα κατευθύνονται μέσα στα πρώτα λεπτά της μοιραίας σύγκρουσης στο σημείο του δυστυχήματος. Έχοντας δεχθεί σήμα για εκτροχιασμό τρένου σπεύδουν, αδυνατώντας να υπολογίσουν την τραγικότητα του συμβάντος. Στα νοσοκομεία της Λάρισας σημαίνει συναγερμός, ενώ το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου ανοίγει συγκεντρώνοντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Από τον «Επιτάφιο» στα Τέμπη – Ο Οδυσσέας Ιωάννου στο enikos.gr: «Το τραγούδι γράφει μια παράλληλη Ιστορία που δεν διδάσκεται»

Στην πρώτη γραμμή της μάχης -μεταξύ των παραπάνω- «ρίχνεται» και η Λαρισαία διασώστρια του πληρώματος ΕΚΑΒ Θεσσαλίας,  Ζωγραφιά Κυριακού. Είναι στο ασθενοφόρο που φθάνει πρώτο στον κόμβο Ευαγγελισμού και αντικρίζει την «ωμή» αλήθεια.

Η διασώστρια του ΕΚΑΒ που έφτασε με το πρώτο ασθενοφόρο στα Τέμπη

Τέμπη: «Οι ζωές μας μετράνε» – Συλλαλητήριο για την τραγωδία στην Θεσσαλονίκη

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο onlarissa.gr μιλά για όσα βίωσε: τους τραυματίες που προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν τί συνέβη, τον νεαρό που «έχασε» την αρραβωνιαστικιά του εντός ολίγων λεπτών και την απελπισία της ίδιας και των συναδέλφων της βλέποντας τις σορούς να βγαίνουν από τα βαγόνια.

Η εικόνα που θα μείνει χαραγμένη πάντα στη μνήμη της όπως είπε, είναι η εικόνα με τις σορούς, τη στιγμή που άρχισαν να βγαίνουν.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ήταν δικοί μας. Έχω παιδιά στην ηλικία των παιδιών που ταξίδευαν. Όλοι μας έχουμε ανέβει σε τρένο, ειδικά η νεολαία. Οπουδήποτε θέλει να πάει με αυτό μετακινείται».

Σε ερώτηση αν έχει ησυχάσει καθόλου μετά το δυστύχημα, η διασώστρια απάντησε «όχι. Είναι νωπό σε εμάς. Και δεν μπορώ να φανταστώ πώς νιώθουν αυτές οι οικογένειες. Δεν μπορώ… Πιστεύω θα πάρει πολύ καιρό. Εδώ έχει στοιχειώσει εμάς που δεν τους ξέραμε αυτούς τους ανθρώπους».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ