Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη: Στον εισαγγελέα ο 17χρονος που συνελήφθη

Στον εισαγγελέα των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής (12/3) ο 17χρονος που συνελήφθη χθες στο Μαρούσι και κατηγορείται για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη, έξω από το εστιατόριο “Γιάντες” στα Εξάρχεια.

Καλλιακμάνης για επίθεση στον Βαρουφάκη: Ταυτοποιήθηκαν όλοι οι δράστες

Ο νεαρός, που συνελήφθη στο Μαρούσι το μεσημέρι του Σαββάτου (11/3), ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, έχει προσαχθεί στο παρελθόν για επεισόδια στην Αθήνα.

Ισχυρίζεται πως έχει σβήσει το βίντεο

Ο 17χρονος, που συνελήφθη, φέρεται να είχε αναλάβει και ρόλο να τραβάει πλάνα από την επίθεση. Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι ο ίδιος ισχυρίζεται πως έχει σβήσει το βίντεο από το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο βρίσκεται ήδη στα χέρια της αστυνομίας και έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς γίνεται προσπάθεια ανάκτησής του.

Γιάνης Βαρουφάκης: Έσβησε το βίντεο της επίθεσης ο 17χρονος – Πώς έφτασαν οι αρχές στα ίχνη του

Ταυτοποιήθηκαν όλοι οι δράστες

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους, που φέρονται να συμμετείχαν στην ομάδα κρούσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και αυτοί ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί.

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης τόνισε στο MEGA ότι οι δράστες ήταν όλοι αναρχικοί.

Βαρουφάκης: Αντίθετα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, εγώ αναρρώνω – Όχι στην αποπροσανατολιστική σπέκουλα
«Η κατάσταση στα Εξάρχεια έχει μαζευτεί και υπάρχει πολλή Αστυνομία πλέον εκεί. Τα άτομα που τον χτύπησαν ήταν αναρχικοί, οι οποίοι έχουν όλοι ταυτοποιηθεί. Ένας από τους αναρχικούς κατέγραφε τη στιγμή του ξυλοδαρμού και προσπαθούμε να ανακτήσουμε το υλικό. Από την πρώτη στιγμή, το κλιμάκιο της Ασφάλειας είχε πάει στον Ευαγγελισμό και μίλησε με τον κ. Βαρουφάκη ώστε να προχωρήσουμε στην ταυτοποίησή τους».
Γιάνης Βαρουφάκης
Ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την επίθεση που δέχθηκε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ