Τέμπη: Προκαταρκτική εξέταση για την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε την Πέμπτη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου για την αναρρωτική άδεια που δόθηκε στον επιθεωρητή του ΟΣΕ από το Νοσοκομείο Βόλου μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τραγωδία στα Τέμπη: Σήμερα η κρίσιμη Ολομέλεια Εφετών για την ανάθεση σε εφέτη ανακριτή

Τα αδικήματα που θα διερευνηθούν, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής είναι η έκδοση ψευδούς βεβαίωσης και ηθική αυτουργία στην έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, magnesianews.gr.

Η προκαταρκτική γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας που έχει αναλάβει η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, στην οποία ήδη διαβιβάστηκε το πόρισμα της ΕΔΕ του υπουργείου Υγείας.

Τέμπη: Οι δικλείδες ασφαλείας στον σιδηρόδρομο του Ισραήλ – Οι διαφορές με την Ελλάδα

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ ζήτησε και έλαβε αναρρωτική άδεια 30 ημερών ώρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Από την ΕΔΕ που ζήτησε το υπουργείο Υγείας, προέκυψε ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Μετά την ΕΔΕ τόσο ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής κλινικής, όσο και ο επιμελητής Α’ τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων κι έχουν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ. Σε αργία τέθηκε με απόφαση του ΟΣΕ και ο επιθεωρητής, μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του σταθμάρχη για υπηρεσία στον σταθμό Λάρισας.

Τέμπη: Το ΑΠΘ θα δώσει τα πτυχία των 12 νεκρών φοιτητών στις οικογένειές τους

Ποινικές διώξεις

Στο μεταξύ, νέες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν εις βάρος του επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον σταθμάρχη της Λάρισας που ήδη έχει προφυλακιστεί, αλλά και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 23:00 και έφυγαν νωρίτερα εγκαταλείποντας το πόστο τους, με αποτέλεσμα να επακολουθήσει το φοβερό δυστύχημα.

Οι τρεις διώκονται ποινικά για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών -που είναι κακούργημα με ποινές από 10 χρόνια ως ισόβια- καθώς και για τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή, σε βαθμό πλημμελήματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ