Τέμπη: Οι πρώτες δραματικές στιγμές μετά την σύγκρουση των τρένων και οι κινήσεις του μοιραίου σταθμάρχη – Νέα ντοκουμέντα

Νέα ντοκουμέντα από το μοιραίο βράδυ που συνέβη η εθνική τραγωδία στα Τέμπη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για ερασιτεχνικά βίντεο που τραβήχτηκαν λίγα λεπτά μετά την μετωπική σύγκρουση του επιβατικού τρένου με την εμπορική αμαξοστοιχία, αλλά και για εικόνες από κυκλώματα ασφαλείας που καταγράφουν τις κινήσεις του σταθμάρχη, ο οποίος έχει προφυλακιστεί.

Στο πρώτο βίντεο, που μετέδωσε η εκπομπή Tlive, διακρίνονται οι διασώστες να φτάνουν στον τόπο της τραγωδίας. Φλόγες και καπνοί παντού. Αστυνομικοί και πυροσβέστες φωνάζουν μέσα στα συντρίμμια για να αναζητήσουν ένα σημάδι ζωής. Μπροστά τους, οι εικόνες της καταστροφής. Μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, οι διασώστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν όσους έχουν καταπλακωθεί από λαμαρίνες και σίδερα. Οι εικόνες είναι γροθιά στο στομάχι.

Στην ίδια εκπομπή προβλήθηκε και βίντεο με τις κινήσεις του σταθμάρχη πριν αλλά και μετά την σύγκρουση των τρένων.

Αρχικά, διακρίνεται ο σταθμάρχης να καταφτάνει στον σταθμό της Λάρισας, προκειμένου να ξεκινήσει την βάρδιά του. Στη συνέχεια, καταγράφεται η στιγμή της άφιξης του μοιραίου Intercity στον σιδηροδρομικό σταθμό. Οι τυχεροί επιβάτες αποβιβάζονται. Τέσσερα λεπτά μετά, οι πόρτες κλείνουν και η αμαξοστοιχία ξεκινάει εκ νέου το δρομολόγιό της…

Σε άλλες εικόνες, καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις του σταθμάρχη όταν πλέον φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει ότι κάτι σοβαρό έχει συμβεί. Είναι λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα όταν βγαίνει από το γραφείο του και διακρίνεται να περπατάει ανήσυχος στην πλατφόρμα. Πάει προς τα εκδοτήρια και στη συνέχεια επιστρέφει ξανά στο γραφείο του.

Στο σημείο αρχίζουν να καταφθάνουν πλέον κι άλλοι σταθμάρχες. Αρκετή ώρα μετά, οι αστυνομικοί μεταβαίνουν στον σταθμό της Λάρισας, όπου θα έχουν το πρώτο τετ α τετ με τον σταθμάρχη βάρδιας, σε μία προσπάθεια να μάθουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ