Τέμπη: Ο δεύτερος σταθμάρχης έφυγε από τη βάρδια γιατί του ζητούσε σουβλάκια ο γιος του

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για την τραγωδία στα Τέμπη. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, o δεύτερος σταθμάρχης έφυγε από τη βάρδια γιατί του ζήτησε σουβλάκια ο γιος του.

Τέμπη: Ρίγη συγκίνησης από τα μηνύματα στο σχολείο του 15χρονου Παναγιώτη στην Θεσσαλονίκη

Επειδή το κατάστημα έκλεινε στις 23:00, ζήτησε να φύγει λίγο νωρίτερα. Υπέγραψε στο βιβλίο παράδοσης – παραλαβής ότι έφυγε στις 22:30. Ο σταθμάρχης αναμένεται να καταθέσει σήμερα.

Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στα πρόσωπα που έπαιξαν κομβικό ρόλο στη διαχείριση του δυστυχήματος στα Τέμπη, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να το αποτρέψουν. Την πρώτη αποτίμηση των δεδομένων και του υλικού που έχει συλλεχθεί θα κάνουν σήμερα η ανακρίτρια Λάρισας και οι δικαστικοί πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από την πρώτη στιγμή για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Τέμπη: Σταθμάρχης για τα ρεπό του τριημέρου – Το πρόγραμμα βαρδιών του Μαρτίου και τα νέα ερωτήματα

Τα επόμενα βήματα στην έρευνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαστική λειτουργός με την βοήθεια των πραγματογνωμόνων θα ενημερωθεί για τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής στη διάθεσή της η έρευνα και θα αξιολογήσουν από κοινού το υλικό, ώστε να δημιουργηθεί ο “χάρτης” της πορείας και των επόμενων βημάτων.

Ανάμεσα στα κρίσιμα δεδομένα που θα αξιολογηθούν και ενδεχομένως δώσουν απαντήσεις για εκείνα που συνέβησαν πριν την μοιραία σύγκρουση είναι και το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας , που είναι στη διάθεση των Αρχών, αλλά και όσα αποτυπώθηκαν στο κέντρο ελέγχου κίνησης. Τα δεδομένα θεωρούνται σημαντικά, καθώς αναμένεται να συμβάλουν στην ανασύνθεση των αιτιών που οδήγησαν στην μοιραία σύγκρουση.

Τέμπη: Σε σοκ οι επιβάτες που επέζησαν – «Δεν ζούμε, απλά επιβιώνουμε…»

Η βοήθεια των πραγματογνωμόνων σε αυτό το σημείο είναι πολύτιμη καθώς αυτοί θα δώσουν το στίγμα για την αποσαφήνιση ειδικών, τεχνικών θεμάτων που αφορούν τα ευρήματα, την εξήγηση μαρτυριών, συνομιλιών, βιντεοληπτικού υλικού και άλλων δεδομένων, ώστε να καταγραφούν οι συγκλήσεις και αποκλίσεις σε σοβαρότατα θέματα.

Ο “χάρτης” που θα διαμορφωθεί θα είναι και αυτός που θα τροφοδοτήσει τις επόμενες κινήσεις του ανώτερου δικαστικού λειτουργού που θα αναλάβει την έρευνα μετά την σύγκληση Ολομέλειας Εφετών Λάρισας που αναμένεται να συγκληθεί άμεσα.

Τέσσερα άτομα ήταν υπεύθυνα για όσα έγιναν στη βάρδια:

  • Ο σταθμάρχης της Λάρισας που έκανε το μοιραίο λάθος
  • Ο επιθεωρητής, ο οποίος τοποθέτησε τον 59χρονο στην εν λόγω βάρδια
  • Ο σταθμάρχης βάρδιας 14.00-23.00 που έφυγε μισή ώρα νωρίτερα και τον άφησε μόνο του
  • Ο σταθμάρχης των Νέων Πόρων που δεν αντέδρασε στην κίνηση του τρένου στην άνοδο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ