Τέμπη: Ένταση «στον αέρα» με Χαυτούρα – «Εγώ πρότεινα την άδεια, δεν την υπέγραψα»

«Εγώ είπα ότι χρήζει αδείας, δεν την υπέγραψα» ανέφερε ο Νίκος Χαυτούρας, ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, που φέρεται να έδωσε εντολή για την αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ.

Να σημειωθεί ότι σε αναστολή καθηκόντων τέθηκαν οι γιατροί που έδωσαν αναρρωτική άδεια ενός μήνα στον επιθεωρητή του 59χρονου σταθμάρχη έπειτα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι δύο εμπλεκόμενοι γιατροί που τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων, παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο, με τον φάκελο της υπόθεσης να πηγαίνει στην Ανακρίτρια. Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, ο διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Βόλου, Νίκος Χαυτούρας, ζήτησε από συνάδελφό του να υπογράψει την άδεια. Εκείνος το έκανε και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ απέφυγε να δώσει εξηγήσεις, την ώρα που ξεκινούσαν οι έρευνες.

Μιλώντας στο Live News, o Νίκος Χαυτούρας υποστήριξε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε μια τραγωδία με 57 θύματα. Η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί με τα αίτια του δυστυχήματος, ποιοι διόρισαν τους σταθμάρχες, ασχολείται με την άδεια. Να ασχοληθεί, αλλά αυτή την στιγμή προέχει να δοθούν απαντήσεις στα αναπάντητά ερωτήματα. Δεν υπέγραψα άδεια. Μπορούσε να λειτουργήσει εκτάκτως η δευτεροβάθμια επιτροπή και να επανεξετάσει την άδεια. Γιατί δεν το κάνει;

Για το γεγονός της υπογραφής υποστήριξε ο κ. Χαυτούρας ότι δεν υπέγραψε την αναρρωτική άδεια και περιέγραψε ότι ο προϊστάμενος του 59χρονου σταθμάρχη πήγε την προηγούμενη εβδομάδα να εξεταστεί στο νοσοκομείο κι επειδή υπάρχει αναμονή στα ραντεβού, έψαχνε κάποιον γνωστό να τον εξετάσει.

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήρθε στο Νοσοκομείο και επειδή είχε μεγάλη αναμονή στα ραντεβού. Εγώ όμως δεν είχα εξωτερικά ιατρεία. Τον είδα και θα μπορούσα να μην γράψω αυτό που είδα, αλλά τον είδα. Στο τηλεφώνημα που έκανα στον συνάδελφο μου του είπα πως έχει πρόβλημα και να τον δει και ο ίδιος και να κρίνει. Δεν είμαστε ούτε σε στρατόπεδο, ούτε Διοικητής είμαι, ούτε Μέγας Ναπολέων. Του είπα λοιπόν ότι φαίνεται ότι πονάει στην μέση και χωλαίνει στο πόδι. Έπρεπε στα εξωτερικά ιατρεία να τον εξετάσουν».

Για το ζήτημα εάν ο επιθεωρητής του ΟΣΕ τελικά εξετάστηκε,  ο κ. Χαυτούρας απάντησε ότι οι εξετάσεις θα έπρεπε να γίνουν στα εξωτερικά ιατρεία και ανέφερε ότι δεν υπέγραψε καμία άδεια, αλλά, άλλος είναι ο συνάδελφος που υπέγραψε ηλεκτρονικά την αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή.

«Στο χαρτί στο βιβλίο συμβάντων έγραψα ότι τον έχω δει κι εγώ. Δεν είναι παραπεμπτικό. Εγώ είπα ότι χρήζει αδείας. Από εκεί και πέρα έπρεπε να γίνουν εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία. Συγγνώμη δεν μπορούμε να συζητήσουμε. Σας έδωσα απάντηση. Έπρεπε να το κάνει ο γιατρός των εξωτερικών ιατρείων. Δεν έγραψα εγώ άδεια. Δόθηκε από το συνάδελφο ηλεκτρονικά. Φαινόταν ότι έχει θέμα».

Αμέσως μετά την τελευταία ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου, ο Νίκος Χαυτούρας αποχώρησε από τη σύνδεση, καθώς δεν ήθελε να συνεχίσει να απαντά σχετικά με την άδεια κι αν ο ίδιος έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις στον επιθεωρητή.

 

Τι κατέθεσαν ο διευθυντής της Νευρολογικής και ο Επιμελητής Α΄

Σύμφωνα με την ΕΡΤ,  ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ενώπιον του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου για τους λόγους που χορήγησε στον επιθεωρητή την σχετική αναρρωτική άδεια το επίμαχο χρονικό διάστημα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Κατάθεση έδωσε και ο Επιμελητής Α’ για την πολυήμερη άδεια στον Επιθεωρητή ο ρόλος του οποίου διερευνάται από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές. Η ΕΔΕ είναι κατεπείγουσα και αναμένεται να παραδοθεί στο υπουργείο Υγείας σήμερα το βράδυ της Τρίτης 7 Μαρτίου.

Στο περιστατικό εμπλέκονται δύο γιατροί, ο κ. Νίκος Χαυτούρας που φέρεται με γραπτό παραπεμπτικό να ζήτησε να εξεταστεί ο επιθεωρητής στα εξωτερικά ιατρεία, και ο επικουρικός γιατρός που είχε υπηρεσία στα εξωτερικά ιατρεία και χθες (6/3) στο πλαίσιο της κατάθεσής του παρουσίασε το παραπεμπτικό επισημαίνοντας ότι εξυπηρέτησε τον διευθυντή του, “καλή τη πίστει” που του ζήτησε να εξετάσει τον επιθεωρητή και στη συνέχεια να υπογράψει την αναρρωτική άδεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ