Τάνγκο συμπαράστασης στους Τούρκους διαδηλωτές

Τάνγκο συμπαράστασης στους Τούρκους διαδηλωτές

 

Χορευτές σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης θα χορέψουν τάνγκο σε δρόμους και πλατείες απόψε – ακριβώς στις 21.30 – με την ίδια μουσική, σε μια εκδήλωση συμπαράστασης στους Τούρκους διαδηλωτές του Πάρκου Γκεζί.

Ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις συγκαταλέγεται και η Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να χορέψουν περισσότεροι από 100 χορευτές. Οι Θεσσαλονικείς επέλεξαν να χορέψουν μπροστά στην ΕΤ3, προσθέτοντας στην εκδήλωση μια νότα συμπαράστασης στο προσωπικό της ΕΡΤ. Όλες οι εκδηλώσεις θα βιντεοσκοπηθούν προκειμένου να δημιουργηθεί ένα φιλμ με τη συρραφή των βίντεο, το οποίο θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Η ιδέα ξεκίνησε έπειτα από μια υπαίθρια μιλόνγκα (βραδιά τάνγκο), που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Γκεζί από τους Τούρκους διαδηλωτέ, η οποία βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Πριν από λίγες μέρες, ένα ζευγάρι Ιταλών χορευτών τάνγκο από τη Μεσσίνα, ο Αντόνιο Μιντίρι και η Λουίζα Σαμπατίνι, ήρθαν αρχικά σε επαφή με τους Αξελ Περουτζίνο από τη Νάπολη, την Έλενα Βαρόττο από τις Συρακούσες και τον Μπάρμπελ Ρούγκερ από τη Δανία για να διοργανώσουν μια παρόμοια βραδιά τάνγκο σε ένδειξη συμπαράστασης στους Τούρκους διαδηλωτές. 

“Εγραψα για την εκδήλωση σε διάφορους φίλους DJ, σε διοργανωτές βραδιών τάνγκο και σε χορευτές που μετέχουν σε μαραθώνιους τάνγκο, σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και έλαβα ενθουσιώδη μηνύματα υποστήριξης. Ο ενθουσιασμός αυτός με εξέπληξε, γιατί είχαμε ξεκινήσει με μια απλή ιδέα, δική μου και της Λουίζα Σαμπατίνι” εξηγεί ο Αντόνιο Μιντίρι, ο οποίος στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με χορευτές τάνγκο από διάφορες ιταλικές πόλεις αλλά και από τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ιρλανδία, τη Δανία, τη Γερμανία την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και τη Ρουμανία προκειμένου να διοργανωθούν οι εκδηλώσεις.

Η ιδέα είναι να χορέψουν τάνγκο σε υπαίθριους χώρους, την ίδια ώρα, σε όλες τις πόλεις, με την ίδια μουσική (Tanda de la Amistad – Τάντα της Φιλίας) και να βιντεοσκοπηθούν όλες οι εκδηλώσεις προκειμένου αν δημιουργηθεί ένα φιλμ συμπαράστασης στους Τούρκους διαδηλωτές.

Η μουσική που θα χορέψουν αποτελείται από τέσσερα κομμάτια, ένα τουρκικό, με τίτλο “Sevdim bin genc kadini” (Αγάπησα μια νέα γυναίκα), ένα ελληνικό, με τίτλο “Ας ερχόσουν για λίγο”, ένα αργεντίνικο, με τίτλο “Todos es amor” (Όλα είναι έρωτας) και ένα ιταλικό, με τίτλο “La liberdad” (Η ελευθερία).

Η εκδήλωση μπροστά στην ΕΤ3 θα αρχίσει στις 20.00 και θα ολοκληρωθεί στις 10.30, ενώ το τμήμα που θα βιντεοσκοπηθεί θα αρχίσει ακριβώς στις 21.30

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.