Τα μυστικά αντιμετώπισης της παχυσαρκίας!

Τα μυστικά αντιμετώπισης της παχυσαρκίας!

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε

 

 

Για δωρεάν αναζήτηση ιατρικών ραντεβού με διατροφολόγο πατήστε εδώ.

 

Η παχυσαρκία αποτελεί πλέον μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως αλλά και ένα από τα σπουδαιότερα διατροφικά προβλήματα για τις σύγχρονες κοινωνίες. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι στις ΗΠΑ περίπου το 45% του γενικού πληθυσμού και το 20% των παιδικού πληθυσμού είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ενώ στην Ευρώπη τα ποσοστά της παχυσαρκίας στους άντρες είναι 10-20% και στις γυναίκες 15-25%.

 

H Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της EE σε συχνότητα παχυσαρκίας ενηλίκων και δεύτερη, μετά την Ιταλία, σε συχνότητα παιδικής παχυσαρκίας, επισημαίνει επικαλούμενη αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαρία Κοκκίνου. «Επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι περίπου 7 στους 10 Έλληνες και 5 στις 10 Ελληνίδες έχουν βάρος πάνω από το φυσιολογικό.

 

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για τα παιδιά στη χώρα μας, καθώς εξακολουθούν να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των πιο παχύσαρκων παιδιών στην Ευρώπη, με το 20% των αγοριών και το 16% των  κοριτσιών να είναι παχύσαρκα. Σημαντικό ρόλο παίζει η πρόληψη…

 

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεάν ραντεβού με ιατρό μέσω διαδικτύου και κάντε τις ερωτήσεις σας!   

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ