Έλεγχοι στα σύνορα για τον κορονοϊό – Η λίστα των κρουσμάτων – ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Ουρές χιλιομέτρων παρατηρούνται στα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία, καθώς οι αρχές προχωρούν σε ελέγχους για κορονοϊό .

Η αναμονή σύμφωνα με αναγνώστη του enikos.gr, είναι το βράδυ τουλάχιστον 3 ώρες. Γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος για το ενδεχόμενο κάποιοι να έχουν ταξιδέψει Ιταλία ή σε χώρες υψηλού ρίσκου.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr:

Το enikos.gr στηρίζεται στη διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στη σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]Τέσσερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Το πρωί της Παρασκευής επιβεβαιώθηκε το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας και το δεύτερο στην Αθήνα. Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. “Αττικόν”.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά δεν φαίνεται να υπάρχει διασύνδεση μεταξύ των δύο περιστατικών της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες η 36χρονη εργάζεται ως καθηγήτρια και έκανε ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά.

Τα υπόλοιπα τρία κρούσματα είναι εκείνα της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη και του παιδιού της, που νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ, και μίας 40χρονης από την Αθήνα, που νοσηλεύεται στο Αττικόν. Και οι δύο γυναίκες είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Αγωνία για τους μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ επέστρεψαν στην Αθήνα οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο με την κόρη της 40χρονης, η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Οι μαθητές μεταφέρθηκαν αρχικά στο υγειονομείο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και, σύμφωνα με πληροφορίες πέντε εξ αυτών παρουσιάζουν έντονο βήχα και πυρετό.

Για τα πέντε παιδιά που παρουσιάζουν βήχα και πυρετό κλήθηκαν στο αεροδρόμιο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς εκκρεμούσε η απόφαση αν θα μεταφέρονταν σε νοσοκομείο ή στα σπίτια τους. Τελικά, αποφασίστηκε να μεταβούν στις οικείες τους, να λάβουν όλα τα μέτρα προστασίας, όπως να είναι απομονωμένα στο δωμάτιό τους και να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους και το πρωί του Σαββάτου, με ευθύνη των γονιών τους, να μεταβούν σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς, δηλαδή το Αττικό ή το Σωτηρία, προκειμένου να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όπως είναι γνωστό, στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης και άλλος ένας μαθητής.

Υπενθυμίζεται ότι 100 μαθητές είχαν πάει εκδρομή στο Λονδίνο, για να δουν πανεπιστήμια στα οποία θα φοιτήσουν σε ενάμιση χρόνο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ