Συνομιλία “φωτιά” με Τούρκο διακινητή προσφύγων – ΒΙΝΤΕΟ

Σε “πλατεία των διακινητών” έχει μετονομαστεί πλέον η πλατεία Ακσαράι στην Κωνσταντινούπολη, απ’ όπου εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες θα βρουν τα πρώτα παρακλάδια διεθνών κυκλωμάτων, ώστε να κανονίσουν το παράνομο ταξίδι τους στην Ελλάδα.

Τα τηλέφωνα των διακινητών θα κυκλοφορήσουν από στόμα σε στόμα. Ενώ, τα μέλη εκατοντάδων κυκλωμάτων που δρουν στην Τουρκία δεν θα διστάσουν ακόμη και βίντεο να διακινήσουν σε κλειστές ομάδες στο διαδίκτυο, προκειμένου να διαφημίσουν την ασφάλεια του ταξιδιού τους! Σε ένα από αυτά διακρίνεται ο διακινητής να βιντεοσκοπεί με το κινητό του την ώρα που οι δύο οδηγοί φουσκώνουν την βάρκα, πριν… φορτώσουν σε αυτήν 9 άνδρες που περιμένουν υπομονετικά στις τουρκικές όχθες του Έβρου. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, η βάρκα περνά απέναντι, “ξεφορτώνει” και οι δυο οδηγοί επιστρέφουν πίσω.

Για λογαριασμό του ΑΝΤ1, πρόσφυγας που έφτασε πριν από λίγο καιρό στην Αθήνα, μιλά με έναν Τούρκο διακινητή στην Κωνσταντινούπολη και του ζητεί να οργανώσει το παράνομο ταξίδι στην Ελλάδα για μια οικογένεια με παιδί και τρεις συγγενείς, οι οποίοι βρίσκονται στην Τουρκία.

Τα “μονοπάτια” και η “ταρίφα”

Ο διακινητής, έπειτα από διαβεβαιώσεις, ότι δεν θα υπάρξει κανένας κίνδυνος, στέλνει σε μήνυμα χάρτη με την διαδρομή και το σημείο έξω από ένα χωριό κοντά στα σύνορα, όπου η οικογένεια προσφύγων θα συναντήσει τους δικούς του, ώστε αν έχουν λεφτά να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Μόλις οι μετανάστες περάσουν στην Ελλάδα, οι διακινητές με ΙΧ θα τους μεταφέρουν στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα ή σε κρυφά σημεία στην ενδοχώρα. Από εκεί και μετά, δυο είναι οι διαδρομές.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Exit mobile version