Συμμορία είχε “ρημάξει” σπίτια και επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη

Μία σύλληψη για τη συμμορία που είχε “ρημάξει” σπίτια και επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη.

Η φερόμενη δράση τους προσδιορίζεται το διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου του 2019, όταν διέπραξαν έξι κλοπές και μία ληστεία στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Ένας 23χρονος, ο οποίος κρατείται ήδη στις φυλακές για ληστεία, ταυτοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ως ένας από τους δράστες.

Η λεία της συμμορίας ανέρχεται σε 200.000 ευρώ, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Τα μέλη της οποίας άλλοτε με βαριοπούλα κι άλλοτε με διαρρηκτικά εργαλεία «τρύπωναν» σε επιχειρήσεις και σπίτια, απ’ όπου αφαιρούσαν χρηματοκιβώτια και εξοπλισμό.

Τα στοιχεία των συνεργών του παραμένουν άγνωστα και ερευνώνται στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη συμμορία

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη συμμορία στη Θεσσαλονίκη

Η μεθοδική και ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση 6 περιπτώσεων κλοπής και μίας ληστείας που έλαβαν χώρα σε επιχειρήσεις και οικίες στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 23χρονου ημεδαπού εμπλεκόμενου στην υπόθεση, ήδη κρατούμενου σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης, ο οποίος, όπως προέκυψε από την αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, μαζί με συνεργούς του, από τα μέσα περίπου Ιουνίου 2019 έως και αρχές Αυγούστου του ίδιου έτους, κινούμενοι στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα, βραδινές κυρίως ώρες και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προσέγγιζαν επιχειρήσεις και οικίες και αφού εισέρχονταν παράνομα στο εσωτερικό των χώρων τους, με χρήση βαριοπούλας ή διαρρηκτικών εργαλείων, αφαιρούσαν χρηματοκιβώτια, χρηματικά ποσά και εξοπλισμό.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν όχημα από το οποίο αφαιρούσαν τις νόμιμες πινακίδες κυκλοφορίες προκειμένου να παραπλανήσουν τις αστυνομικές Αρχές.

Κατά τη δράση τους , αφαίρεσαν συνολικά (199.457) ευρώ, (1.400) λίρες Αγγλίας και (8.500) δολάρια Η.Π.Α..

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.