Συλλαλητήριο φοιτητών και εκπαιδευτικών αυτή την ώρα στο Σύνταγμα – Τι είπε στον Realfm 97, 8 ο πρόεδρος της ΔΟΕ

Διαδήλωση ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που συζητείται στη Βουλή, πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί και φοιτητές.

Αυτή την ώρα, οι διαδηλωτές βρίσκονται μπροστά από τη Βουλή, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όπου και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι ομοσπονδίες εκπαιδευτικών καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι, διαμαρτύρονται για την εξίσωση των τίτλων των κολεγίων με εκείνους των πανεπιστημίων.

Με κεντρικό σύνθημα «ΝΔ και Κεραμέως ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», οι διαδηλωτές ζητούν την απόσυρση «κάθε τιμωρητικής διάταξης στους διορισμούς εκπαιδευτικών», καθώς επίσης και «τον μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του κλάδου για τη δομή της εκπαίδευσης» αλλά και «την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μόνιμων εκπαιδευτικών».

Οι φοιτητές αντιδρούν παράλληλα στη σύσταση νέας ανεξάρτητης Αρχής για την αξιολόγηση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Ζητάμε την απόσυρση της κατάπτυξης διάταξης. Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, τα επαγγελματικά δικαιώματα απορρέουν απευθείας από το πτυχίο. Αυτό που πάει να κάνει η κυβέρνηση είναι αυτό που απουσίαζε μέχρι τώρα από τους τίτλους των κολεγίων, να τους δώσει και τα επαγγελματικά δικαιώματα, με κατάφωρη παραβίαση της δικαιοσύνης», δήλωσε στον Realfm 97, 8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής.

«Αυτό που ζητήσαμε εμείς είναι να υπάρχει ίδια διάσταση σε όλα τα πτυχία, ίδιοι κύκλοι μαθημάτων, ίδια παιδαγωγική επάρκεια. Αν το θέλει αυτό η κυβέρνηση, όφειλε να ακολουθήσει το βήμα αυτό που λέγαμε. Αυτό που απουσιάζει και εμείς ως ΔΟΕ θα αναλάβουμε να το κάνουμε πριν το κάνει ο πολιτικός κόσμος είναι να υπάρχει ένας ενιαίος σχεδιασμός για την παιδεία. Όλο αυτά γίνονται γιατί τόσα χρόνια κυριαρχεί το “ράβε – ξήλωνε” ιδιαίτερα με τους τρόπους εισόδου στα πανεπιστήμια. Αυτό πρέπει να γίνει για να καθαρίσει το τοπίο, ειδάλλως αυτοί που επωφελούνται τα “αρπακτικά” στο χώρο της παιδείας, που την βλέπουν σαν εμπόρευμα και όχι σαν κοινωνικό αγαθό», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό: 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΦΩΤΟ αρχείου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ