Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πληροφορίες για 15 νεκρούς – Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ από το εσωτερικό των βαγονιών

Αυξάνονται οι νεκροί από την σφοδρή σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023.

Τραγωδία στα Τέμπη: Η ανακοίνωση της Hellenic Train για τη σύγκρουση τρένων

Tο συμβάν έλαβε χώρα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτη στο ύψος του Ευαγγελισμού, κοντά στο σημείο που βρίσκεται το μνημείο των αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ. Η επιβατική αμαξοστοιχία με 350 επιβάτες εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα-Θεσσαλονίκη, και αναχώρησε στις 19:22.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της ΕΡΤ, ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί στους 15. Την πληροφορία επιβεβαίωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Γιάννης Γούλας. «Παραλάβαμε 15 νεκρούς, ο αριθμός τους φοβόμαστε ότι θα αυξηθεί» ανέφερε. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι στιγμή κάνει λόγο για πάνω από 12 νεκρούς.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πληροφορίες για οκτώ νεκρούς – Ψάχνουν για ανθρώπους στα χωράφια

Δεκάδες τραυματίες, πολλοί από τους οποίους είναι σοβαρά, διασώθηκαν από προσωπικό της ΕΜΑΚ που επιχειρεί στον τόπο του τραγικού συμβάντος κι έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Λάρισας και Κατερίνης, ενώ η επιχείρηση απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη, καθώς τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν έχουν διαλυθεί μετά την σύγκρουση με την εμπορευματική αμαξοστοιχία.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Ακούστηκε ένα μπαμ… Το τρένο ήταν γεμάτο»

Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ από το εσωτερικό των βαγονιών

Ένα βίντεο από το εσωτερικό των βαγονιών λίγα λεπτά μετά την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ.

Τα βαγόνια είναι γεμάτα καπνούς και στο βίντεο φαίνονται κάποιοι άνθρωποι να ψάχνουν για τυχόν εγκλωβισμένους επιβάτες.

Hellenic Train: Περίπου 350 επιβάτες επέβαιναν στην εμπορευματική αμαξοστοιχία την ώρα της σύγκρουσης

Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό τραυματιών και εγκλωβισμένων στον τόπο όπου εκτροχιάστηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης τα δύο πρώτα βαγόνια επιβατικής αμαξοστοιχίας, μετά τη σύγκρουσή της με εμπορευματική.

Την ώρα της σύγκρουσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Hellenic Train, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα η αμαξοστοιχία μετέφερε 430 ανθρώπους και στη Λάρισα αποβιβάστηκαν περίπου 80, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.

Για το τραγικό δυστύχημα η εταιρεία σε ανακοίνωση της αναφέρει «Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».

Επί ποδός ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, Αστυνομία, Στρατός

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, Αστυνομία και Στρατός.

Τριάντα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν σπεύσει στο σημείο για διακομιδές. Εφημερεύει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και άνοιξε εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών Γιαννης Ξιφαράς μεταβαίνει προς το σημείο της σύγκρουσης. Ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός συνεχώς.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή, εφόσον χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Ψάχνουν για ανθρώπους στα χωράφια

Πληροφορίες του enikos.gr, αναφέρουν πως η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από τα βαγόνια. Μάλιστα αυτήν την ώρα οι άνδρες της Πυροσβεστικής, της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΜΑΚ, αναζητούν ανθρώπους στα παρακείμενα χωράφια.

 

Τέμπη: Εικόνες-σοκ από το σημείο της σύγκρουσης

σύγκρουση τρένων

σύγκρουση τρένων σύγκρουση τρένων

Εκτροχιασμός τρένου Εκτροχιασμός τρένου Εκτροχιασμός τρένου Εκτροχιασμός τρένου Εκτροχιασμός τρένου Εκτροχιασμός τρένου Εκτροχιασμός τρένου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ