Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πληροφορίες για οκτώ νεκρούς – Ψάχνουν για ανθρώπους στα χωράφια

Τραγωδία με νεκρούς, τραυματίες και εγκλωβισμένους στα Τέμπη έπειτα από την σφοδρή σύγκρουση δύο τρένων το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023

Tο συμβάν έλαβε χώρα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτη στο ύψος του Ευαγγελισμού, κοντά στο σημείο που βρίσκεται το μνημείο των αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ. Η επιβατική αμαξοστοιχία με 350 επιβάτες εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα-Θεσσαλονίκη, και αναχώρησε στις 19:22.

Επί ποδός ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, Αστυνομία, Στρατός

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, Αστυνομία και Στρατός.

Τριάντα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν σπεύσει στο σημείο για διακομιδές. Εφημερεύει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και άνοιξε εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών Γιαννης Ξιφαράς μεταβαίνει προς το σημείο της σύγκρουσης. Ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός συνεχώς.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή, εφόσον χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική Υπηρεσία, υπάρχουν αναφορές για οκτώ νεκρούς ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Παράλληλα υπάρχουν 60 τραυματίες, εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι επιβάτες που μεταφέρονται στα νοσοκομείο της Λάρισας.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν πως 270 από τους 350 επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας είναι καλά στην υγεία τους και έχουν αποχωρήσει από το σημείο με λεωφορεία.

Ψάχνουν για ανθρώπους στα χωράφια

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από τα βαγόνια. Μάλιστα αυτήν την ώρα οι άνδρες της Πυροσβεστικής, της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΜΑΚ, αναζητούν ανθρώπους στα παρακείμενα χωράφια.

 

 

 

 

Τέμπη: Εικόνες-σοκ από το σημείο της σύγκρουσης

σύγκρουση τρένων

σύγκρουση τρένων σύγκρουση τρένων

Εκτροχιασμός τρένου Εκτροχιασμός τρένου Εκτροχιασμός τρένου Εκτροχιασμός τρένου Εκτροχιασμός τρένου Εκτροχιασμός τρένου Εκτροχιασμός τρένου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ