Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αστυνομικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον 31χρονο συνάδελφό τους – ΦΩΤΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν αστυνομικοί το μεσημέρι της Δευτέρας (11/12) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έπειτα από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου τους, κατά την διάρκεια των επεισοδίων σε αγώνα βόλεϊ στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης.

Οργή από την Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων: «Μέτρα-χάδια αυτά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση»

Η συγκέντρωση σημειώθηκε έξω από την υποδιεύθυνση αποκατάστασης τάξης, στου Ζωγράφου, με κυρίαρχο αίτημα να απεμπλακούν από τα μέτρα ασφαλείας στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως λένε, δεν μπορούν να προστατεύουν ιδιωτικά συμφέροντα. Μάλιστα, σε σχετικές τους δηλώσεις τόνισαν ότι τα μέτρα τα οποία εξαγγέλθηκαν σήμερα για την οπαδική βία τα θεωρούν ως ημίμετρα και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις προκειμένου να απεμπλακούν οι αστυνομικοί από τους αγωνιστικούς χώρους και να μην πηγαίνουν εκεί τις Κυριακές στα γήπεδα.

Αυστηροποίηση των ποινών στα οπαδικά ζητήματα απαιτούν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, μετά τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού που παλεύει για τη ζωή του, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Κρατώντας πανό στο οποίο αναγράφεται «Οι ζωές μας δεν κοστίζουν 30 ευρώ», -όπως η φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον 31χρονο-, δεκάδες αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν στο αστυνομικό Μέγαρο, όπου προσευχήθηκαν ομαδικά για τον συνάδελφό τους, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

Ο αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, τόνισε πως «Είδαμε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το κεκλεισμένων των θυρών super league, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό γιατί το οπαδικό σύστημα είναι πολιτειακό ζήτημα το οποίο έχει μετατραπεί σε μια κρεατομηχανή ανθρώπων, κάθε χρόνο έχουμε τραυματισμένους αστυνομικούς ή συμπολίτες μας». Απαριθμώντας τα αιτήματα της Ενωσης, σημείωσε πως «Απαίτηση των αστυνομικών είναι η αυστηροποίηση των ποινών, να μην υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής της ποινής σε χρηματική και εξ ολοκλήρου έκτιση όλης της ποινής» και πρόσθεσε «οι προσευχές μας και οι σκέψεις μας είναι μαζί με τον Γιώργο, ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση, και να είναι σύντομα κοντά μας».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Χρήστος Συμεωνίδης, χαρακτήρισε τις σημερινές εξαγγελίες της κυβέρνησης ως «αναμασημένη τροφή» και υποστήριξε πως δε θα δώσουν καμία λύση. «Το μόνο που πρέπει να γίνει άμεσα είναι οι ανώνυμες εταιρείες να αναλάβουν την ευθύνη», σημείωσε και ευχήθηκε ο 31χρονος να κερδίσει τη μάχη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ