«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Τα απειλητικά τηλεφωνήματα του αρχηγού στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης – «Ξέρω που μένει η οικογένειά της»

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το enikos.gr, για τον 36χρονο «αρχηγό» της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης» που βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού, και ήταν εκείνος που αποφάσιζε για τους στόχους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα ήταν και εκείνος που έγραφε τις προκηρύξεις. Είχε επί της ουσίας ρόλο καθοδηγητή.

Όπως έγραψε χθες πρώτο το enikos.gr, η συγκεκριμένη οργάνωση, σχετίζεται με τον φάκελο-βόμβα που απεστάλη στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, για την οποία ωστόσο, είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης από ομάδα με διαφορετικό όνομα και συγκεκριμένα από την «Ένοπλη Απάντηση».

Τα απειλητικά τηλεφωνήματα στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, ο 36χρονος φέρεται να ήθελε να πετύχει την συγχώνευση των ποινών του, και την υπόθεσή του θα την εξέταζε η πρόεδρος των Εφετών Θεσσαλονίκης, στην οποία είχε αποσταλεί ο φάκελος-βόμβα που πάντως δεν πυροδοτήθηκε. Λίγο καιρό προτού βγει η απόφαση, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, να είχε καλέσει στο γραφείο της προέδρου Εφετών, αναφέροντας κανονικά το όνομά του. Απάντησε η γραμματέας, και φέρεται να της είπε να της μεταφέρει «πες της να βγάλει την σωστή απόφαση».

Ωστόσο, αφού δεν συγχωνεύτηκαν εν τέλει οι ποινές του, ξαναπήρε τηλέφωνο στο γραφείο της προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης, πάλι, αναφέροντας κανονικά το όνομά του, και απάντησε για δεύτερη φορά η γραμματέας. «Πες της, ότι εγώ μπορεί να είμαι μέσα στη φυλακή, αλλά έχω πολλούς φίλους έξω. Ξέρω που μένει η ίδια και η οικογένειά της» φέρεται να είπε απειλητικά.

Όταν απεστάλη ο φάκελος-βόμβα και ξεκινήσαν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η γραμματέας ανέφερε πως δέχθηκε τα απειλητικά τηλεφωνήματα, και για αυτόν τον λόγο, ο 36χρονος είχε μπει στο στόχαστρο των Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον φάκελο-βόμβα εντοπίστηκε το DNA ενός από τους δύο στρατιωτικών που είναι ανάμεσα στους 10 συλληφθέντες.

Το ζευγάρι που τοποθέτησε την βόμβα σε τράπεζα στα Πετράλωνα

Παράλληλα, εδώ και 1 μήνα, στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μπήκαν μία γυναίκα και ένας άντρας, οι οποίοι είναι πλέον ανάμεσα στους 10 συλληφθέντες. Το ζευγάρι, έμενε στο Παλαιό Ψυχικό, και είναι αυτοί που πήγαν και τοποθέτησαν την βόμβα έξω από την τράπεζα στις 25 Ιανουαρίου στα Πετράλωνα.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, όπως αναφέρουν πληροφορίες του enikos.gr, χρειάστηκε να αναλύσουν περισσότερα από 500 βίντεο, παρακολουθώντας το δρομολόγιο διαφυγής τους, κι έτσι ανακάλυψαν και το δρομολόγιο που ακολούθησαν για να μεταβούν στα Πετράλωνα.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα ξεκίνησε από το σπίτι της στο Παλαιό Ψυχικό με ένα αυτοκίνητο, ενώ ο σύντροφός της με ένα μηχανάκι, ακολουθώντας διαφορετική διαδρομή.

Τι εξετάζεται για τις βομβιστικές επιθέσεις στο υπ. Εργασίας και στην έδρα των ΜΑΤ στου Γουδή

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στρέφονται κυρίως στα μέλη της «Σύμπραξης Εκδίκησης» που βρίσκονταν έξω από την φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένα, έχουν μπει στο μικροσκόπιο ο ένας στρατιωτικός, καθώς και ένας άλλος άνδρας, στα σπίτια των οποίων εντοπίστηκαν τα όπλα και τα εκρηκτικά.

Λόγω της θεωρίας που έχει η Αντιτρομοκρατική για τα συγκοινωνούντα δοχεία των τρομοκρατικών οργανώσεων, εξετάζεται μήπως αυτοί οι δύο, προμήθευαν τα εκρηκτικά και τα όπλα στην ομάδα που πραγματοποίησε την βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εργασίας και την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στην έδρα των ΜΑΤ στου Γουδή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ