Στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ 3.000 πρόσφυγες

Περίπου 3.000 άτομα φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, μετά την άφιξη τριών πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά με 1.330 μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Από το πρωί μέλη, του Ερυθρού Σταυρού έχουν διανείμει ξηρά τροφή στους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς, ενώ υπάρχει διαρκής παρουσία των Γιατρών του Κόσμου και του Χαμόγελου του Παιδιού, προκειμένου να υπάρξει ιατρική φροντίδα.

Καθημερινά, αντιμετωπίζονται περίπου 100 με 150 περιστατικά σε όλους τους σταθμούς του ΟΛΠ, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι ιώσεις και γαστρεντερίτιδες σε μικρά παιδιά αλλά και εγκύους.

Εντός της ημέρας, ο προκάτ οικίσκος που έχει τοποθετηθεί στην πύλη Ε-2, προκειμένου να λειτουργήσει ως πολυιατρείο, αναμένεται να συνδεθεί με ρεύμα και δεν αποκλείεται να υπάρξει 24ωρη παρουσία των εθελοντών γιατρών.

Το μεσημέρι, περίπου 150 μετανάστες και πρόσφυγες πραγματοποίησαν πορεία στο λιμάνι του Πειραιά, από την πύλη Ε-1 προς την Ε-2. Κρατώντας πλακάτ και μικρά παιδιά στην αγκαλιά φώναξαν συνθήματα, όπως «Ανοίξτε τα σύνορα, είμαστε άνθρωποι».

Εν τω μεταξύ, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία πραγματοποιούν εκδήλωση, αφιερωμένη στις γυναίκες πρόσφυγες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά, όπου θα σχηματιστεί ανθρώπινη αλυσίδα με σύνθημα «Διασχίζουμε τα σύνορα του σεξισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Οι συγκινητικές ζωγραφιές των παιδιών στην Ειδομένη – ΒΙΝΤΕΟ

Πρόσφυγες δέχονται φαγητό από εθελοντές στον Πειραιά – Συγκλονιστικές εικόνες

Θα γιορτάσουν μαγειρεύοντας 900 μερίδες φαγητό – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.