«Στο δικαστήριο θα ξαναζήσω τον Γολγοθά της Καρολάιν» – Όσα δήλωσε η φίλη και γειτόνισσα της 20χρονης

Στη Realnews μίλησε η φίλη και γειτόνισσα της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της δίκης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου σε δεύτερο βαθμό, για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς.

Γλυκά Νερά: Τη γονική μέριμνα της μικρής Λυδίας θέλουν οι γονείς του δολοφόνου της Καρολάιν

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΥΡΕΛΗ

Στις 20 Φεβρουαρίου αναβιώνει στο Εφετείο το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Μάιο του 2021, για να αποκαλυφθεί 37 ημέρες μετά ότι δράστης ήταν ο ίδιος ο σύζυγος της 20χρονης.

Νέο ντοκιμαντέρ για την δολοφονία της Καρολάιν – Τα σημάδια που πρόδωσαν τον δράστη

Μεταξύ των βασικών μαρτύρων θα είναι και η γειτόνισσα και κολλητή φίλη της Καρολάιν. Πρόκειται για τον τελευταίο άνθρωπο που είδε ζωντανή την 20χρονη, πριν ο Αναγνωστόπουλος την πνίξει με ένα μαξιλάρι στη σοφίτα της μεζονέτας.

«Στο δικαστήριο θα ξαναζήσω τη δολοφονία και τον Γολγοθά της Καρολάιν. Τα τελευταία της λόγια, την τελευταία επικοινωνία που είχαμε», δηλώνει στη Realnews η Λίλα Γερολυμάτου, η οποία αδυνατεί μέχρι σήμερα να συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβη: «Προσπαθώ να συνηθίσω την απώλειά της. Υπάρχουν ημέρες που ο πόνος “μαλακώνει”, υπάρχουν και ημέρες που μου λείπει έντονα. Η Καρολάιν ήταν ένας άνθρωπος που με έχει σημαδέψει. Την χαρακτήριζε το ζεστό χαμόγελο που πήγαζε από την όμορφη ψυχή της. Ηταν ευγενική, καλοσυνάτη, καλόκαρδη. Αυτή την εικόνα θα κρατήσω στο μυαλό και στην καρδιά μου. Θα την κουβαλάω μέσα μου μέχρι να πεθάνω».

Παράσταση στη μνήμη της

Η απώλεια της Καρολάιν και ειδικά ο βίαιος τρόπος με τον οποίο έφυγε από τη ζωή ήταν ισχυρό σοκ για την κολλητή της φίλη, η οποία ασχολείται χρόνια με τον χορό. «Όταν δολοφονήθηκε η Καρολάιν, είπα ότι δεν θα χορέψω ξανά ποτέ. Ήμουν συντετριμμένη από την απώλειά της». Αρκετούς μήνες μετά βρήκε τη δύναμη, αλλά και τον λόγο, για να ανέβει και πάλι στη σκηνή. «Οι κοπέλες της ερασιτεχνικής μου ομάδας, έχοντας βιώσει την απώλεια της Καρολάιν μέσα από εμένα, μού έδωσαν το κίνητρο να μετατρέψω τη θλίψη σε δημιουργικότητα και μέσα από τις παραστάσεις μας να κρατήσουμε τη μνήμη της ζωντανή. Επέλεξα να εκφραστώ για την Καρολάιν μέσα από την τέχνη και συγκεκριμένα τον χορό, γιατί αυτό ξέρω να κάνω».

Το περασμένο καλοκαίρι ανέβηκαν δύο παραστάσεις της μουσικοχορευτικής παράστασης «Mamma mia!» στη μνήμη της Καρολάιν. Ο χώρος του Φιλοπροόδου Ομίλου Υμηττού γέμισε από θεατές που παρακολούθησαν το πασίγνωστό έργο, αλλά και ένα αφιέρωμα με φωτογραφίες από τη σύντομη ζωή της 20χρονης. «Η Καρολάιν αγαπούσε το θέατρο. Την περίοδο του lockdown έκανα πρόβες με την ομάδα μου διαδικτυακά. Επειδή τα σπίτια μας ήταν το ένα δίπλα στο άλλο, η Καρολάιν άκουγε τα τραγούδια του “Mamma Mia!” που έπαιζα στο σπίτι μου. Και με ρωτούσε πότε θα ανέβει η παράσταση, για να έρθει να την παρακολουθήσει» θυμάται η φίλη της, ενώ συμπληρώνει με θλίψη «όμως δεν πρόλαβε…».

Η παράσταση ανεβαίνει και πάλι, στην ίδια σκηνή, το Σαββατοκύριακο 10-11 Δεκεμβρίου, για να τιμήσει τη μνήμη της Καρολάιν, καθώς και άλλων θυμάτων γυναικοκτονιών. «Πήραμε την απόφαση με την ερασιτεχνική μου ομάδα, να αφιερώσουμε τις παραστάσεις μας στα θύματα της έμφυλης βίας. Για την Καρολάιν, τη Γαρυφαλλιά, την Ερατώ και όλα τα κορίτσια που έφυγαν τόσο νωρίς και τόσο άδικα από κοντά μας».

Η χορογράφος και οι κοπέλες της ομάδας, ερασιτέχνες χορεύτριες, αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, για να παρουσιάσουν ξανά στο κοινό το «Mamma mia!», έχοντας αυτή τη φορά ακόμη έναν λόγο. Μέρος των εσόδων θα δοθεί στην οργάνωση «Γίνε Ανθρωπος», η οποία δημιουργήθηκε από τις μητέρες των θυμάτων γυναικοκτονιών. «Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των χορηγών και συνεργατών μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη και την προσφορά τους», καταλήγει η φίλη της Καρολάιν, Λ. Γερολυμάτου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ