Στις πλαγιές της Πάρνηθας η φωτιά – Μάχη να μην φτάσει στον Εθνικό Δρυμό – Επί ποδός επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Αττική, με τη φωτιά να καίει στους πρόποδες της Πάρνηθας και να δίνεται μεγάλη μάχη από τις δυνάμεις ώστε να μην επεκταθεί στον Εθνικό Δρυμό. Στις φλόγες για πέμπτη μέρα η Αλεξανδρούπολη. Βελτιωμένη η κατάσταση στη Βοιωτία.

Ακόμα μία εφιαλτική νύχτα έζησε η χώρα, με τα μεγάλα μέτωπα φωτιάς να μαίνονται και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Στο τεράστιο μέτωπο της Αλεξανδρούπολης, που καίει από το Σάββατο, όπως και σε αυτό της Βοιωτίας, προστέθηκαν αυτό της Φυλής και του Ασπροπύργου, τα οποία επίσης έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Πλέον το μεγάλο ζήτημα είναι να μην επεκταθεί η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό. Γι’ αυτό το λόγο και η πυροσβεστική αποφάσισε να στείλει εναέρια μέσα στα μέτωπα της Αττικής, αλλά και σε εκείνο της Μακρακώμης.

Συγκεκριμένα, προς το παρόν θα σηκωθούν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Συνολικά 164 πυροσβέστες και 62 οχήματα έδωσαν μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ της Τρίτης προσπαθώντας να σταματήσουν το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την περιοχή της Μονής Κλειστών και σύντομα διασπάστηκε και εξαπλώθηκε σε μεγάλη έκταση στον σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της Αττικής.

Στις παρυφές του βουνού βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με τα εναέρια μέσα να σηκώνονται με το πρώτο φως της ημέρας. Ταυτόχρονα δημιουργούν αναχώματα και αντιπυρικές ζώνες προσπαθώντας να καθυστερήσουν την επέλαση της φωτιάς που αναπτύσσεται ταχύτατα λόγω και της ύπαρξης πευκοδάσους.

Το μέτωπο από Φυλή και τα Άνω Λιόσια

Πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη (22/80 λίγο πριν τις 12:00 στην περιοχή της Φυλής στην Αττική, αυτή τη στιγμή συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη. Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό της Χασιάς και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια στην περιοχή του Αγίου Κυπριανού, ενώ απειλήθηκε και ο ιερός ναός. Η πυρκαγιά χωρίζεται σε δύο επικίνδυνα μέτωπα, με το ένα να κατευθύνεται προς το Πανόραμα στα Άνω Λιόσια, ενώ το άλλο επεκτείνεται προς τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο.

Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα αποπνικτική με τις πύρινες φλόγες να γιγαντώνονται μετά από τις συνεχείς ριπές του αέρα κάνοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ιδιαίτερα δύσκολο.

Στην περιοχή της Φυλής ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Μποσκίζα,
  • Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αγίας Παρασκευής,
  • Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Γαλήνης,
  • Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Θράκης στις περιοχές των Θρακομακεδόνων και των Αχαρνών.

Συνεχίζει να ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας:

  • Από τη συμβολή των οδών Αγίου Διονυσίου και Ελευθερίου Βενιζέλου,
  • Στη λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου,
  • Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα,
  • Από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου,
  • Από την πλατεία Φυλής,
  • Από την Toyota (λόφος Κύριλλου),
  • Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ