Στάθης Παναγιωτόπουλος: Το χρονικό της παράδοσής του και τα προκλητικά λόγια του στους αστυνομικούς για τον “ντόρο”

Στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης θα περάσει το αποψινό βράδυ ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος παραδόθηκε αυτοβούλως στις Αρχές το μεσημέρι της Τετάρτης, με δεδομένο ότι ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή του.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του παρουσιαστή και μουσικού παραγωγού ξεκίνησε, έπειτα από την προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της δεύτερης γυναίκας που τον καταγγέλλει για δημοσίευση στο διαδίκτυο βίντεο με προσωπικές τους στιγμές, χωρίς τη συγκατάθεσή της. Η γυναίκα προσέφυγε την Πέμπτη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου οι αστυνομικοί της έδειξαν βίντεο, στα οποία και αναγνώρισε τον εαυτό της, γεγονός που σήμανε και την αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του παρουσιαστή και μουσικού παραγωγού.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος παρουσιάστηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνοδεία του δικηγόρου του. Εκεί, πραγματοποιήθηκε η σύλληψή του και ελήφθησαν δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ είχε μία πρώτη συζήτηση με τους αστυνομικούς. Ο παρουσιαστής θα οδηγηθεί την Πέμπτη στον εισαγγελέα, ο οποίος θα του ασκήσει και τη δίωξη.

Σημειώνεται ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο παρουσιαστής είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, ωστόσο σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, το αδίκημα μπορεί να μετατραπεί σε κακούργημα, εάν το θύμα έχει υποστεί μεγάλη βλάβη.

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Πληροφορίες για τρίτη γυναίκα που θα τον καταγγείλει στις Αρχές

Σύμφωνα με το MEGA, η ελληνική αστυνομία διαθέτει πληροφορίες ότι τις επόμενες ώρες ή τα επόμενα 24ωρα υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί και τρίτη γυναίκα η οποία έχει αναγνωρίσει τον εαυτό της στις σχετικές αναρτήσεις που έχει κάνει ο Στάθης Παναγιωτόπουλος.

Μάλιστα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνά ήδη τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί και προσπαθεί να προσδιορίσει τα πρόσωπα που βρίσκονται σε αυτά, προκειμένου να τα ειδοποιήσει και να ερωτηθούν αν γνώριζαν για τα βίντεο.

Σύμφωνα με τον Alpha, μία νεαρή κοπέλα επικοινώνησε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη και τους είπε ότι και η ίδια έχει πέσει θύμα του Στάθη Παναγιωτόπουλου, ότι έχει δει βίντεό της να έχει αναρτηθεί. Εκδήλωσε το ενδιαφέρον να μεταβεί την Πέμπτη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη και να καταθέσει.

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Τα πρώτα λόγια του στους αστυνομικούς

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος παρουσιάστηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνοδεία του δικηγόρου του, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ο γνωστός παρουσιαστής και μουσικός παραγωγός εμφανίστηκε προβληματισμένος, θορυβημένος και τρομαγμένος με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Στα πρώτα λόγια του προς τους αστυνομικούς, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν ανέβασε ο ίδιος τα “ροζ” βίντεο στο διαδίκτυο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν είχε στη διάθεσή του τα συγκεκριμένα βίντεο, αλλά πλέον δεν τα έχει στην κατοχή του. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει στους αστυνομικούς μία προκλητική φράση, ότι “δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο γίνεται όλος αυτός ο ντόρος”.

“Έχει μετανιώσει ειλικρινά για την κατακριτέα συμπεριφορά του” λέει ο δικηγόρος του

Την πρώτη δήλωση, έπειτα από την παράδοση του Στάθη Παναγιωτόπουλου στις Αρχές και τη σύλληψή του, έκανε πριν από λίγο ο συνήγορος υπεράσπισης του παρουσιαστή και μουσικού παραγωγού.

Ο Γεώργιος Δακουράς, επισημαίνει σε δήλωσή του ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος είναι συντετριμμένος και ότι “έχει μετανιώσει ειλικρινά για την κατακριτέα συμπεριφορά του”, ενώ υπογραμμίζει ότι “με την σημερινή του αυτόβουλη εμφάνιση έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των διωκτικών Αρχών”.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, “συντετριμμένος και μετανιωμένος για την κατακριτέα συμπεριφορά του” είναι ο παρουσιαστής, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, Γεώργιο Δακουρά. “Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος με την σημερινή του αυτόβουλη εμφάνιση έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των διωκτικών Αρχών προκειμένου να συνδράμει στην έρευνα που διεξάγεται έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο στις διωκτικές αρχές όσο και στην ελληνική δικαιοσύνη προκειμένου οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται το όνομά του να αντιμετωπισθούν στις πραγματικές τους διαστάσεις”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει ότι οι ανακριβείς, ανυπόστατες και ενδεχομένως κατασκευασμένες φήμες περί δήθεν αναχώρησής του στο εξωτερικό, ώστε να αποφύγει τις αρχές, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. “Σας μεταφέρω ότι είναι συντετριμμένος και ότι έχει μετανιώσει ειλικρινά για την κατακριτέα συμπεριφορά του”, καταλήγει ο συνήγορος υπεράσπισης του παρουσιαστή.

Με χειροπέδες ο Στάθης Παναγιωτόπουλος – Τα πρώτα πλάνα από τις έρευνες στο σπίτι του

Έρευνα στο σπίτι του Στάθη Παναγιωτόπουλου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης η Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί αναμένεται να κάνουν “φύλλο και φτερό” υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και τυχόν σκληρούς δίσκους του, ψάχνοντας για ηλεκτρονικά ίχνη και θα προχωρήσουν σε κατάσχεση σχετικών στοιχείων. Η έρευνα έγινε παρουσία γυναίκας εισαγγελέα, αλλά και του ίδιου του παρουσιαστή, ο οποίος εμφανίστηκε να φοράει χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν και το σπίτι του παρουσιαστή στην Αλόννησο.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, ο παρουσιαστής επέστρεψε στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, όπου θα παραμείνει μέχρι να μεταχθεί αύριο ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής.

Απόστολος Λύτρας για Στάθη Παναγιωτόπουλο: Μπορεί να διαταχθεί η κράτησή του

«Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση εάν δούμε κάποια στιγμή τον Στάθη Παναγιωτόπουλο να είναι και κρατούμενος» ανέφερε, μιλώντας στο “Tlive,  ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος εκπροσωπεί την μια από τις δύο γυναίκες που προχώρησαν σε σχετική καταγγελία για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

«Υποβάλαμε καταγγελία χθες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης και οι Αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και επειδή το αδίκημα είναι διαρκές, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έχει συλληφθεί. Θα πήγαινε μόνος του στις αρχές για να γίνει η σύλληψη του με την αυτόφωρο διαδικασία» ανέφερε αρχικά ο κ. Λύτρας.

Και συνέχισε: «Θα μπορούσε να γίνει και από την πρώτη καταγγελία η σύλληψη. Τώρα αυτό που μένει είναι να δούμε αν υπάρχει οτιδήποτε άλλο. Από τη στιγμή που θα γίνει η σύλληψή του και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο, εγώ περιμένω να βρει η αστυνομία είτε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του είτε τις συσκευές κινητών τηλεφώνων, για να δούμε τι προκύπτει και από αυτά. Μπορεί να μιλάμε και για άλλα αδικήματα που ακόμα δεν τα γνωρίζουμε».

«Αν υπάρχει οικονομική συναλλαγή που υπερβαίνει τις 120 χιλιάδες ευρώ τότε έχουμε κακούργημα. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να διερευνηθεί. Αλλά από εκεί και μετά, πολλές φορές με τις συσκευές αυτές βγαίνουν και άλλα αδικήματα. Δεν θέλω να γίνω μάντης και να παρεξηγηθώ. Αλλά οι Αρχές οφείλουν να διερευνήσουν και άλλα πράγματα» πρόσθεσε ο γνωστός ποινικολόγος.

Απόστολος Λύτρας: Μπορεί το δικαστήριο να διατάξει την κράτησή του Στάθη Παναγιωτόπουλου

«Μετά την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, και στα πλημμελήματα όταν η ποινή ξεπερνάει τα 3 έτη, υπάρχει περίπτωση το δικαστήριο να διατάξει την κράτηση του κατηγορούμενου. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο μηνύσεις, αύριο μπορεί να υπάρχουν και άλλες. Άλλα μιλάμε για ξεχωριστές ποινές, άρα εάν συγχωνευτούν τότε θα είναι σίγουρα παραπάνω από 3 έτη. Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση εάν δούμε κάποια στιγμή τον συγκεκριμένο άνθρωπο να είναι και κρατούμενος» τόνισε ο Απόστολος Λύτρας.

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Το παρασκήνιο και το χρονικό της παράδοσής του στις Αρχές

Είχε προηγηθεί ένα έντονο παρασκήνιο σχετικά με τη σύλληψη του Στάθη Παναγιωτόπουλου. Και αυτό γιατί, μετά τις δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα περί ενδεχόμενων εξελίξεων εντός της ημέρας, έξω από το σπίτι του παρουσιαστή είχαν συγκεντρωθεί δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο παρουσιαστής ήθελε να αποφύγει να καταγραφεί live η σύλληψή του. Παρόμοια ήταν και η πρόθεση του αρμόδιου εισαγγελέα, με δεδομένο ότι γενικότερα οι Αρχές δεν επιθυμούν να γίνονται συλλήψεις μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους. Ως εκ τούτου, υπήρξε σχετική συνεννόηση, με τον δικηγόρο του παρουσιαστή να επικοινωνεί με τις Αρχές, διατυπώνοντας την πρόθεση του πελάτη του να παρουσιαστεί αυτοβούλως για τα περαιτέρω.

Στάθης Παναγιωτόπουλος

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι, βγήκε από το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε. Μέσα στο όχημα ήταν μόνος του, ενώ δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον ακολουθούσε διακριτικά όχημα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κάθε ενδεχόμενο.

Τελικά οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο παρουσιαστής έφυγε από την οικία του προκειμένου να παρουσιαστεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Δείτε το βίντεο από το thes.gr

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έφτασε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με άλλο αυτοκίνητο και παραδόθηκε στις Αρχές, λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι.

Συνοδευόταν από τον δικηγόρο του, όπως φαίνεται και στις εικόνες που μετέδωσε το thesstoday.gr:

Πώς ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου ήταν καταιγιστικές, από τη στιγμή που η γυναίκα που έκανε την καταγγελία στον Απόστολο Λύτρα -έπειτα και από παρότρυνση του γνωστού δικηγόρου- απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα βίντεο και τις φωτογραφίες της, τις οποίες δημοσίευσε ο πρώην συνεργάτης του “Ράδιο Αρβύλα”.

Εκεί, οι αστυνομικοί έβαλαν την καταγγέλλουσα να δει βίντεο, όπου και αναγνώρισε τον εαυτό της, γεγονός που σήμανε αυτόματα την ενεργοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του παρουσιαστή και μουσικού παραγωγού.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, η σύλληψη του παρουσιαστή δρομολογήθηκε με δεδομένο πλέον ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται είναι διαρκές, καθώς το βίντεο της γυναίκας είναι ακόμα αναρτημένο στο διαδίκτυο, ενώ πλέον δεν μιλάμε για μία μεμονωμένη περίπτωση. Δεν χρειάστηκε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και ο παρουσιαστής επρόκειτο να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Στάθης Παναγιωτόπουλος

Ο Απόστολος Λύτρας για τις εξελίξεις στην υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου

Το πρωί της Τετάρτης, ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος εκπροσωπεί τη δεύτερη από τις δύο κοπέλες που προχώρησαν σε σχετική καταγγελία για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που ανεβάζουν σε εννέα συνολικά τον αριθμό των βίντεο και έκανε λόγο για εξελίξεις εντός της ημέρας.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ύπαρξη άλλων επτά παράνομων βίντεο με ισάριθμες κοπέλες, τα οποία υπάρχουν στο διαδίκτυο και σχετίζονται με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Όπως τόνισε ο κ. Λύτρας “υπάρχει αυτό που ήδη έχει γίνει γνωστό, ότι επικοινώνησε μία κοπέλα μαζί μου, που είναι μάλιστα οικογενειακή φίλη του Παναγιωτόπουλου. Πριν από κάποια χρόνια είχαν μια σχέση. Πληροφορήθηκε προχθές ότι ο συγκεκριμένος είχε ανεβάσει βίντεο από τη συνεύρεσή τους και φωτογραφίες της κοπέλας στο Διαδίκτυο. Πληροφορήθηκε, όπως φαντάζομαι οποιαδήποτε έχει συνάψει στο παρελθόν σχέση μαζί του, αντιλαμβάνεστε ότι είναι σε μια κατάσταση που περνάει από το μυαλό της. Έτσι και με τη συγκεκριμένη, το ψάξαμε, βρήκε αυτά τα βίντεο. Χθες αργά το βράδυ πήγαμε και υποβάλαμε τη μήνυση για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων” σημείωσε ενώ πρόσθεσε ότι “δεν ξέρουμε τι θα προκύψει αργότερα, περιμένουμε να δούμε τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης και των Αρχών, νομίζω ότι εντός της ημέρας θα υπάρχουν εξελίξεις”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ