Στα λευκά όλη η χώρα, προβλήματα στους δρόμους – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η χώρα με αρκετές περιοχές να αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, τους ισχυρούς ανέμους και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Χιονοπτώσεις, παγετός, καταιγίδες, αλλά και θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, ενώ ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές έχει υποχωρήσει κάτω από το μηδέν.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας Κοζάνης και Φλώρινας, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα ανοίξουν στους δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού Καστοριάς. Με καθυστέρηση θα λειτουργήσουν σήμερα και ορισμένα σχολεία στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο, στο νομό Θεσσαλονίκης, όπου σημειώθηκε πυκνή χιονόπτωση χθες, είναι κλειστή λόγω παγετού η επαρχιακή οδός Χορτιάτη – Αγ. Βασιλείου (διασταύρωση Αγ. Βασιλείου), ενώ στο Κιλκίς, από τις βροχοπτώσεις και την υπερχείλιση του Γαλλικού ποταμού, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μανδρών – Γαλλικού.

Στη Φλώρινα, λόγω κατολίσθησης, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ., ενώ εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης, διακόπηκε η κίνηση των οχημάτων, στον ίδιο δρόμο, από το 22ο έως το 28ο χλμ., αλλά για τα οχήματα που κινούνται από Καστοριά προς Φλώρινα. Να σημειωθεί, ότι σ’ ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες, εκτός από τις πεδινές περιοχές του δήμου Αμυνταίου.

Στο νομό Ημαθίας, η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 76ο έως 98ο χλμ., Βέροιας – χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, από το 4,5ο έως το 26ο χλμ., Βέροιας – Δασκίου (μέσω Πολυδενδρίου), από το 8,1 έως το 43ο χλμ., Νάουσας – Χιονοδρομικού Τριών – Πέντε Πηγαδιών, από το 10ο έως το 17ο χλμ., Νάουσας – Ροδοχωρίου από το 1ο έως το 14ο χλμ. και Νάουσας – χιονοδρομικού κέντρου Σελίου, από το 10ο έως το 17ο χλμ.

Σημειώνεται ότι λόγω των θυελλωδών ανέμων, διεκόπη η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από Δυτικό Κόμβο Κομοτηνής έως Κόμβο Ιάσμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Για τον ίδιο λόγο, διεκόπη η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από το 524,7ο (Α.Κ. Βάφικων) έως το 545,6ο χλμ. (Α.Κ. Ιασμού), για οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Η κυκλοφορία των οχημάτων αυτών θα διεξάγεται κανονικά από την Παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης – Λάγους.

Δρόμοι – «παγοδρόμια» στα ορεινά του νομού Λάρισας

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στα ορεινά του νομού, καθώς σε πολλά σημεία υπάρχει παγετός και ο υδράργυρος παραμένει στους -6 και -7 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα παγετός υπάρχει σε σημεία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο για Κρανιά, Πυργετό, Καρίτσα, Ανατολή, Λιβάδι, Άγιο Δημήτριο, Βερδικούσια κ.α.

Όλα τα χωριά του νομού έχουν πρόσβαση και από τις 9 το πρωί άνοιξε και ο δρόμος προς Σπηλιά.

Σε επιφυλακή εξακολουθεί να βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Θυελλώδεις άνεμοι «χτυπούν» τα Χανιά

Σε κλοιό κακοκαιρίας που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους βρίσκονται από τα ξημερώματα τα Χανιά.

Τα περισσότερα προβλήματα έχουν αναφερθεί στο βόρειο παραλιακό μέτωπο και στη ζώνη από το Καλαμάκι μέχρι και την πόλη των Χανίων με την κακοκαιρία να χτυπά το ενετικό λιμάνι της πόλης, όπου αναφέρθηκαν ζημιές σε εξωτερικές κυρίως κατασκευές καταστημάτων από τη συνοικία Νέα Χώρα μέχρι το Φρούριο Φιρκά, την ακτή Ενώσεως και την ακτή Κουντουριώτη, όπου η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί λόγω του υψηλού κυματισμού.

Σε πολλά σημεία τόσο στην πόλη όσο και στην ύπαιθρο έσπασαν δέντρα και ξηλώθηκαν πινακίδες και άλλες κατασκευές ενώ επί ποδός βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και των δήμων.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αναφέρθηκαν στην περιοχή του δήμου Σελίνου, ενώ για προληπτικούς λόγους δεν λειτούργησαν σχολεία στα Σφακιά.

Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, καθώς έως και τις 6 το απόγευμα είναι σε ισχύ η απαγόρευση του απόπλου.

Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Ρεθύμνου – ΦΩΤΟ

Σε ορμητικό ποτάμι έχει μετατραπεί ο δρόμος δίπλα στο Ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου λόγω της κακοκαιρίας και των θυελλωδών ανέμων.

Η θάλασσα που βγήκε κυριολεκτικά στη στεριά και πλημμύρισε το σημείο έξω από το Λιμεναρχείο. Ήδη έχει παρασυρθεί από τα νερά ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο που κατάληξε στον πυθμένα του ενετικού λιμανιού.

Κρήτη – Κατολισθήσεις και… κύματα στην εθνική οδό

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι θυελλώδεις άνεμοι δημιουργούν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα στην εθνική οδό Ρεθύμνου – Χανίων, στο ύψος του Γερανίου, έχουν πέσει πέτρες και χώματα στο οδόστρωμα ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος από κατολισθήσεις.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να καθαρίσουν το οδόστρωμα, ενώ διεκόπη για λίγα λεπτά η κυκλοφορία στο ρεύμα Χανιά – Ρέθυμνο.

Παράλληλα σε κάποια σημεία τα πελώρια κύματα σκεπάζουν το οδόστρωμα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν για αυτό οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Μπλακ άουτ και σφοδρή χιονόπτωση στην εθνική οδό 

Σφοδρή χιονόπτωση αυτή την ώρα στο ύψος του Μαρτίνου μέχρι και τη διασταύρωση της Μαλεσίνας και από το Ακραίφνιο μέχρι τη Θήβα.

Μηχανήματα και αλατιέρες επιχειρούν συνεχώς αλλά δεν προλαβαίνουν το χιόνι που έχει καλύψει το οδόστρωμα σε πολλά σημεία.

Η κυκλοφορία γίνεται χωρίς αλυσίδες, αλλά με πολύ αργές ταχύτητες, αφού πάντα παραμονεύει ο κίνδυνος να διπλώσει κάποια νταλίκα και να κλείσει ο δρόμος.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε είναι το μπλακ άουτ της ΔΕΗ από τον Άγιο Στέφανο Αττικής μέχρι την Αγία Τριάδα Μώλου, προφανώς κάποιας σοβαρής βλάβης του δικτύου.

Χιονοθύελλα στη Μάνδρα – ΤΩΡΑ – ΦΩΤΟ

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα χιονοθύελλα στη Μάνδρα Αττικής. Δείτε την φωτογραφία που μας έστειλε, αναγνώστης του enikos.gr:

Τα επιβλητικά Μετέωρα την ώρα που χιονίζει – ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες την ώρα που χιονίζει στην πόλη της Καλαμπάκας και πως φαίνονται οι επιβλητικοί βράχοι των Μετεώρων.

Δείτε το βίντεο:

 

Με δυσκολία η κίνηση στην εθνική οδό σε Μαρτίνο, Κάστρο και Υλίκη – ΦΩΤΟ

Μπορεί η κακοκαιρία να προσπέρασε τη Λαμία ωστόσο λίγο νοτιότερα παρατηρείται έντονη χιονόπτωση. Από τα Καμένα Βούρλα μέχρι την Θήβα χιονίζει κατά μήκος του εθνικού δικτύου με εντονότερα τα φαινόμενα στο Μαρτίνο, το Κάστρο και την Υλίκη.

Οι οδηγοί οφείλουν να έχουν στη διάθεσή τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Μέχρι στιγμής το δίκτυο είναι ανοιχτό ωστόσο η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται με δυσκολία.

Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας επιχειρούν 10 εκχιονιστικά μηχανήματα.

Σφοδρή χιονόπτωση στην Αθηνών – Λαμίας

«Μάχη» με τα έντονα καιρικά φαινόμενα δόθηκε όλη νύχτα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας για να κρατηθεί ανοιχτή.

Οι έντονες χιονοπτώσεις, κυρίως στην περιοχή της Λοκρίδας, έκαναν τα πράγματα πολύ δύσκολα στη μάχη με το χιονιά, ωστόσο μέχρι τώρα η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς αλυσίδες.

Αυτήν την ώρα έχουμε σφοδρή χιονόπτωση από το Ακραίφνιο μέχρι τη Θήβα και οι αλατιέρες έχουν ρίξει αλάτι, ενώ οι χειριστές των μηχανημάτων δουλεύουν πυρετωδώς για να κρατήσουν την εθνική οδό ανοιχτή.

Ο καιρός κατευθύνεται νότια προς την Αττική και καλό θα είναι όσοι ταξιδέψουν από και προς Αθήνα να έχουν μαζί τους τις αλυσίδες γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστούν.

Που χρειάζονται αλυσίδες

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία προς Μπράλο, Δομοκό και Καρπενήσι, όπου ο παγετός είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί.

Οι αλατιέρες έχουν ρίξει τόνους αλάτι στους δρόμους, προσπαθώντας να σπάσουν το πάγο, ωστόσο οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Κυκλοφοριακή ασφυξία λόγω κακοκαιρίας – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Μεγάλο μποτιλιάρισμα παρατηρείται αυτή την ώρα στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου.

Αφορμή το έντονο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τις τελευταίες ώρες την Αττική.

Πιο συγκεκριμένα, μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται στην Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην Κατεχάκη στο ρεύμα από Ηλιούπολη, στην άνοδο της Λεωφόρου Συγγρού και στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Πειραιά.

Κλειστοί δρόμοι

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Χασιάς – Δερβενοχωρίων από το ύψος της Μονής, η λεωφόρος Πάρνηθος από τα τελεφερίκ προς το καζίνο καθώς και η περιφερειακή οδός Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το 414 Σ.Ν έως τη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου.

Aπαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, ήδη από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για το βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ενώ τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου και κατά κρίση πλοιάρχου.

Τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια γίνονται κανονικά ενώ η γραμμή Μέγαρα Σαλαμίνα είναι κλειστή.

Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα- Νέα Στύρα, Βόλος-Σποράδες,Καβάλα-Πρίνος.Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένας Θάσου, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα Λευ��ίμμη. Τα δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη γίνονται κατά κρίση πλοιάρχου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά. Ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντίρριου.

Το ΛΣ συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδεύσουν, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

Έκτακτα μέτρα λόγω κακοκαιρίας – Οι θερμαινόμενοι χώροι στην Αττική

Θερμαινόμενους χώρους σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής έχει ανοίξει η Περιφέρεια Αττικής από το πρωί της Δευτέρας, οι οποίοι θα παραμείνουν ανοιχτοί σήμερα και αύριο, Τετάρτη, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες των επόμενων ημερών.

Συγχρόνως, έχουν κινητοποιηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διατηρήσουν προσβάσιμο το οδικό δίκτυο, που βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, και να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες των πολιτών.

Δείτε αναλυτικά τους θερμαινόμενους χώρους που θα λειτουργήσουν ανά Περιφερειακή Ενότητα, στον Βόρειο και Νότιο Τομέα και στη Δυτική Αθήνα.

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ:

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

1.            Α΄ΚΑΠΗ  Χρυσοστόμου Σμύρνης 2 τηλ. 210-9703330 ώρες λειτουργίας από 07.00 – 19.00

2.            Β΄ΚΑΠΗ  Ρούμελης 24  τηλ.210-9930211  ώρες λειτουργίας από 07.00 – 19.00

3.            Γ΄ΚΑΠΗ  Ολύμπου 36 τηλ.210-9933429 ώρες λειτουργίας από 07.00 – 19.00

4.            Δ΄ΚΑΠΗ  Θεσσαλίας 10 τηλ. 210-9755163 ώρες λειτουργίας από 07.00 – 19.00

5.            Ε΄ΚΑΠΗ Τενέδου 9 τηλ. 210-9349420 ώρες λειτουργίας από 07.00 – 19.00

6.            ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Αγ. Δημητρίου 55 τηλ. 213-2007726 ώρες λειτουργίας από 07.00 – 22.00

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ

Α’ & Β’ ΚΑΠΗ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από κατοίκους και δημότες, οι οποίοι το έχουν ανάγκη (από 08:00-20:00).

Υπεύθυνη: κυρία Τζανίκου Άννα (τηλ. 6974918820)

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

O Δήμος Γλυφάδας ανακοινώνει ότι κατά τις ημέρες της έντονης κακοκαιρίας το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), που βρίσκεται επί της οδού Αρχιπελάγους στον Άγιο Τρύφωνα στην Τερψιθέα θα παραμείνει ανοικτό, εφόσον χρειάζεται, για να υποδεχθεί άστεγους και αναξιοπαθούντες.

Το γραφείο πολιτικής προστασίας και εθελοντισμού του Δήμου Γλυφάδας, οι εθελοντές πολιτικής προστασίας και οι υπάλληλοι των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα και θα προστρέξουν σε όποιον άστεγο χρειαστεί βοήθεια, προσφέροντας ζεστά σκεπάσματα και ζεστό ρόφημα, φαγητό και μεταφορά-φιλοξενία στον παραπάνω θερμαινόμενο χώρο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Πολιτική Προστασία: 210-8949986, 210-9643280, 6944832336

Δημαρχείο: 213-2025200

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, εν όψει των ακραίων καιρικών φαινομένων στα πλαίσια ετοιμότητας  για την προστασία των δημοτών θα φιλοξενεί – προστατέψει πολίτες στο:

Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, έναντι Μητροπολιτικού Ιατρείου (πρώην Αμερικάνικη Βάση)

Τηλ. Δημαρχείου:  213-2018702 , Γραφείο πολιτικής προστασίας: 210- 9618630 213-2026000-1

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος: Kρητικός Βασίλης 6944257035 Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής: Mηνόπουλος Κων/νος 6944730863

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ο Δήμος Καλλιθέας θα φιλοξενεί τους άστεγους στο Δημαρχείο Καλλιθέας Ματζαγριωτάκη 76.

Υπεύθυνος χώρου: Φύλακας δημαρχείου

Υπεύθυνος δράσης: Παπαθανασίου Χρυσούλα, Αναπληρωτής: Τσώνου Γεωργία (Κοινωνική Λειτουργός) τηλ. Επικοινωνίας 210-9532712-17.

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Το Δημοτικό κατάστημα του Δήμου  επί των οδών Κοραή & Αγ. Γερασίμου (ο χώρος του ισογείου) στη Δ.Κ Μοσχάτου

και το κτίριο (πρώην δημαρχείο Ταύρου) στην Δ.Κ Ταύρου επί των οδών Πειραιώς και Επταλόφου (ο χώρος του ισογείου) θα παραμείνουν ανοιχτοί από 9 π.μ έως 9 μ.μ

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ

Το Β΄ΚΑΠΗ  του Δήμου Νέας Σμύρνης (Σταδίου 32-34  τηλ.210 9373533) θα παραμείνει ανοιχτό σε 12ωρη βάση από τις 20:00-8:00 της επόμενης ημέρας

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

Το  Γ’ Κ.Α.Π.Η επί της οδού Σειρήνων 1-3 και Άτλαντος από σήμερα 09/02/2015 και ώρα 08:00 π.μ έως αύριο 10/02/2015 και ώρα 08:00  για την προσωρινή φιλοξενία αστέγων .

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

1.            Κος ΚΟΡΟΜΗΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Αρωγής & Αθλητισμού τηλ.6974483190

2.            Κος ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, τηλ.6973307196

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ:

 

Στην διάθεση του κοινού βρίσκονται οι εξής θερμαινόμενοι χώροι στο Βόρειο Τομέα Αθηνών:

Δήμος Μελισσίων-Πεντέλης

ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ 2α, 2132050000

ΜΕΛΙΣΣΙΑ  ΚΑΠΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ & ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ, 2108040994

ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 22, 2132140500

ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ ΚΑΠΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ 7, 2106131690

ΠΕΝΤΕΛΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ  ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΗΓ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 2, 2132140601

ΠΕΝΤΕΛΗ  ΚΑΠΗ  ΗΓ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 2, 2108044855

Δήμος Μεταμόρφωσης

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΣΟΓΕΙΟ (8ΠΜ-10ΜΜ) Ι. ΡΑΛΛΗ & ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 1, 2132012900

Β ΚΑΠΗ (8 ΠΜ-8 ΜΜ) ΠΕΥΚΩΝ & Π. ΜΕΛΑ, 2132850235

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ (8ΠΜ-8ΜΜ) ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 21, 2102853596

Δήμος Παπάγου-Χολαργού

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ Λ. ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ 55, 2132002801 ΑΠΟ 7:00πμ έως 8:00μμ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΠΑΓΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 90, 2132027100, ΑΠΟ 7:00πμ έως 8:00μμ

ΚΑΠΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΟΣ 4 2106549407-2106545608 ΑΠΟ 8:00πμ έως 8:00μμ

Δήμος Χαλανδρίου

ΚΑΠΗ Δνση Ιλιάδος 23, Χαλάνδρι, 2106878788 (24ωρη λειτουργία)

Δήμος  Ηρακλείου

1ο ΚΑΠΗ   Δνση Πολυτεχνείου κ Ελπίδος (Ηράκλειο) 210 2825 202

Δήμος Νέας Ιωνίας

1ο ΚΑΠΗ Δνση Φιλελλήνων 1 κ Διονυσίου Σολωμού  (Ελευθερούπολη) 2102794733

2ο ΚΑΠΗ Δνση Γρεβενών 1 κ Μακεδονίας (Περισσός) 2102524096

3ο ΚΑΠΗ Δνση Βοσπόρου 121 (Καλογρέζα) 2102799949

4ο ΚΑΠΗ Δνση Ικαρίας 14 (Κέντρο Νέας Ιωνίας) 2102770774

Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού

Δημοτικό Κτίριο της Α Πλατείας Ψυχικού (πρώην Blue Bell) 210 6773 475

Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού (Ρήγα Φεραίου κ Μπουμπουλίνας) 210 6728 043

Δήμος Αμαρουσίου

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείο Αμαρουσίου Δνση Βας. Σοφίας 9 κ Δημητρίου Μόσχα 213 2038 160-165/213 2038 100

Κεντρικό ΚΑΠΗ Δνση Περικλέους 22, Μαρούσι 210 6142 248

Δήμος Βριλησσίων

1ο ΚΑΠΗ Δνση 25ης Μαρτίου κ Λεωφ Πεντέλης  210 8043 732

Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Δημαρχείο Δνση Ελευθερίου Βενιζέλου 15 210 6145 100

Δήμος Αγίας Παρασκευής

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής Δνση Μεσογείων 415-417 τηλ 2132004500 έως τις 11 το βράδυ

Δήμος Κηφισιάς

Δημαρχείο Κηφισιάς (Αίθουσα Β. Γκατζόπουλος) Δνση Διονύσου κ Μυρσίνης 213 2007 100

Θερμαινόμενοι χώροι φιλοξενίας στη Δυτική Αθήνα

 

Δήμος Περιστερίου:

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Κ.Υ.Β.Ε

Εθνάρχου Μακαρίου 1 και Κηφισού

             2105783288

 

 

 

Δήμος Ιλίου :

  • Από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ.:

           Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ):

Κ.Α.Π.Η.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Α

Δαναών 35

210 2620001

Β

Μελίκης 17

210 2638951

Γ

Αγ. Αικατερίνης 12

210 2627822

Δ

Θεοδώρας 48

210 5061531

 

Η αίθουσα προσωπικού της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Πρασίνου, που βρίσκεται επί της οδού Μπίμπιζα 1, Ίλιον η οποία θα λειτουργεί  και για διανυκτέρευση μετά τις 8:00μμ

Δήμος Αγίων Αναργύρων/Καματερού:

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

1ο ΚΑΠΗΑγ.Αναργύρων

Ν.Πλαστήρα & Κλεισούρας

( μέχρι 8μμ)

2102637844

1Ο ΚΑΠΗΚαματερού

Βασιλέως Κωνσταντίνου

& Θεσσαλονίκης

(μέχρι 8μμ)

2102315240

 

 

Δήμος Αιγάλεω :

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Δημαρχείο Αιγάλεω

Ιερά Οδός 364

213 2044800

Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»

Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου

2105310542

1Ο ΚΑΠΗ

Θηβών & Μοσχονησίων

2105316317

2ο ΚΑΠΗ

Θεσσαλονίκης & Καποδιστρίου 93

2105693379

3ο ΚΑΠΗ

Ρίμινι & Δυρού

2105913722

4ο ΚΑΠΗ

Κεφαλληνίας 30

2105611260

5ο ΚΑΠΗ

Ταϋγέτου & Παπαρηγοπούλου

2105980611

6ο ΚΑΠΗ

Μεσολογγίου 3

2105900395

ΚΕΠ Αιγάλεω

Ελλησπόντου 7

2132053000

ΚΙΠΟΔΑ

(Πρώην 15οΔημ.Σχολείο)

Πελοποννήσου 3

2105313351

 

Που θα χιονίσει σήμερα – Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές θα σημειωθούν σήμερα, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νοτιά. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις νοτιότερες θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές. Βόρειοι Άνεμοι 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ. Θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα δυτικά και βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: τα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -4 έως 5 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχή ή χιονόνερο στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ. Εξασθένηση των ανεμών από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: από 3 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο. Οι χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές σταδιακά από το απόγευμα θα ασθενήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νοτιά 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -1 έως 06 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 10 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 7 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νοτιά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά στα βόρεια.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στα νοτιά αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο. Εξασθένηση από το απόγευμα.

Ανεμοι:βορειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νοτιά 8 με 9 και πρόσκαιρα 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 04 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης. Βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -2 έως 3 βαθμούς κελσίου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ