Σκότωσε τις προβατίνες και το κριάρι του ξαδέλφου του

Ένοχος για ζωοκτονία από πρόθεση και συγκεκριμένα για τη θανάτωση με όπλο δύο προβάτων και ενός κριαριού του πρώτου του εξαδέλφου κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας νεαρός από την Ηλεία.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου και από κάθειρξη 7 ετών που ήταν η αρχική πρόταση της εισαγγελέως, καταδικάστηκε τελικά σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή, υπό τον όρο παρακολούθησης και τα τέσσερα χρόνια από επιμελητή κοινωνικής αρωγής και εμφάνιση μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Επίσης, επιδίκασε 1.000 ευρώ για την αξία των ζώων και 2.000 ευρώ ως ηθική βλάβη στο μηνυτή.

Με καραμπίνα

Το περιστατικό διαδραματίστηκε τον Ιούλιο του 2014 στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας μεταξύ δύο εξαδέλφων. Όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες, ο ιδιοκτήτης των ζώων ζήτησε εκείνο το απόγευμα από το γιο του να τα προσέχει, γιατί είχε κάποιες δουλειές. Ο γιος του περιέγραψε ότι τα ζώα τα είχε στο δικό τους κτήμα, αλλά κάποια στιγμή του ξέφυγαν και 2-3 πέρασαν στο κτήμα του κατηγορουμένου, ενώ τα περισσότερα σε κτήμα άλλου γείτονα.

Είδε το θείο του με την καραμπίνα που πυροβόλησε τα ζώα και, όπως είπε, φοβήθηκε και έφυγε.

Στο δρόμο συνάντησε τον πατέρα του, λέγοντάς του τι έγινε και έφυγε. Ο πατέρας του περιέγραψε ότι πήγε στο χωράφι και βρήκε τα πρόβατα «σκαγιασμένα» κοντά στο στάβλο και το κριάρι τραυματισμένο στο κεφάλι. Το έβαλε με το ζόρι στο στάβλο, αλλά κι αυτό πέθανε. Στη συνέχεια βρήκε τις δύο προβατίνες σκοτωμένες στο χωράφι του. Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι σε αυτό το κτήμα ο κατηγορούμενος δεν είχε κότες.

Κυνηγούσε την αλεπού

Μάρτυρας κατέθεσε ότι εκείνο το απόγευμα περνούσε από το σημείο, άκουσε τους πυροβολισμούς και είδε τον κατηγορούμενο με το όπλο, ο οποίος του ανέφερε ότι κυνηγάει μια αλεπού που του τρώει τις κότες.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι έπαιρνε το όπλο μαζί του γιατί πήγαινε η αλεπού και του έτρωγε τις κότες. Εκείνο το απόγευμα ανέφερε ότι την είδε και την πυροβόλησε. Για τα πρόβατα είπε ότι ήταν κρυμμένα πίσω από ένα φυσικό φράκτη με βάτα και δεν τα είδε.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν πιστευτοί και το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για ζωοκτονία από πρόθεση.

Πηγή:

tharrosnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ