Σκηνικό ταινίας τρόμου στην Νέα Σμύρνη: Οι κηλίδες αίματος και το φονικό ψαλίδι – Τι είπε γείτονας για τα δύο αδέλφια

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 18χρονος και ο 16χρονος αδελφός του στην Νέα Σμύρνη είχαν άγριους καβγάδες. Ο 18χρονος που σκότωσε τον μικρότερο αδελφό του με ψαλίδι για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα για μια μπλούζα, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023.

Νέα Σμύρνη: «Ήταν ένα ατύχημα, το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας» λέει η μητέρα των δύο αδελφών

Μάλιστα ο 18χρονος είχε και ποινικό παρελθόν και είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2022 από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης για την τέλεση δύο ληστειών.

Γείτονας της οικογένειας μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι περισσότερο γνώριζε τον 16χρονο με τον οποίο είχαν πιει καφέ και είχαν συζητήσει μία – δύο φορές.

Αδελφοκτονία στη Νέα Σμύρνη: «Ο πατέρας τους ήταν κακοποιητικός, είχε γίνει καταγγελία» – Τι αποκαλύπτει φίλη της μητέρας

«Ήταν πολύ καλό παιδί, με σεβασμό» είπε ο κ. Κώστας και πρόσθεσε: «Είχαμε ακούσει για άλλες δύο φορές που είχαν διαπληκτιστεί τα αδέλφια μεταξύ τους. Μας είχαν περιγράψει το σκηνικό που είχε γίνει το καλοκαίρι που είχαν τσακωθεί άγρια, με τον έναν να έχει σιδερογροθιά και τον άλλον με μαχαίρι».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

Νέα Σμύρνη: Ο 18χρονος κυνήγησε τον αδελφό του για να τον «καρφώσει» με το ψαλίδι – Οι εφιαλτικές στιγμές πριν από την δολοφονία

Οι κηλίδες αίματος και το φονικό ψαλίδι

Στον 18χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στο διαμέρισμα που έγινε το έγκλημα, οι Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες. Στην τραπεζαρία του διαμερίσματος του 4ου ορόφου επί της οδού Σταδίου, μπροστά από τη μπαλκονόπορτα εντοπίστηκαν τουλάχιστον πέντε κηλίδες αίματος, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της ΕΡΤ.

Στην κουζίνα υπήρχε ακαταστασία από τις γάζες και τον ιατρικό εξοπλισμό με τον οποίο δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο θύμα, ενώ στην κρεβατοκάμαρα υπήρχε ακαταστασία και πεταμένα ρούχα από βαλίτσες.

Τα δύο αδέλφια μάλωσαν για ασήμαντη αφορμή. Τότε ο 18χρονος κυνήγησε τον 16χρονο μέσα στο σπίτι και τον κάρφωσε με ένα ψαλίδι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο στήθος. Ο τραυματίας έφηβος διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

«Δεν είναι εγκληματίας, είναι ένα παιδί που χρήζει βοήθειας, από τη δικαιοσύνη και την κοινωνία» τόνισε στις πρώτες της δηλώσεις η μητέρα του 18χρονου.

Το χρονικό

Λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ της Τρίτης το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση που ενημέρωνε ότι από διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη ακούγονται φωνές.

Στο σημείο έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τότε διαπιστώθηκε ότι ένας 16χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στο στήθος, στο λαιμό και τα χέρια. Ο νεαρός διακομίστηκε αμέσως στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα της μητέρας, του 18χρονου αδελφού του, της γιαγιάς και μιας κοπέλας, η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον 18χρονο αδελφό του θύματος.

Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα, εκτός από τον 18χρονο αδελφό του 16χρονου, ο οποίος συνελήφθη μετά την ομολογία του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ