Σφοδρή κακοκαιρία και προβλήματα σε όλη τη χώρα

Σφοδρή κακοκαιρία και προβλήματα σε όλη τη χώρα

Νέα επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από σήμερα Τρίτη στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χωράς, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται σε όλη τη χώρα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν στα ανατολικά, τοπικά τα 9 με 10 μποφόρ.

Το μεσημέρι απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Αγ. Μαρίνα- Νέα Στύρα και Πάχη Μεγάρων- Σαλαμίνα. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Αρκίτσα- Αιδηψός και Ωρωπός- Ερέτρια.

Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Βόλος- Σποράδες, Καβάλα- Πρίνος και Θάσος- Κεραμωτή.

Κλειστό είναι και το πορθμείο Ρίο- Αντίρριο.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι, πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

 

Ισχυροί άνεμοι

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Αττική. Η πυροσβεστική υπηρεσία αυτή την ώρα έχει δεχθεί περίπου 441 κλήσεις και επιχειρεί με 50 συνεργεία.

Η ΕΜΥ προβλέπει για σήμερα βορειοανατολικούς ανέμους, εντάσεως 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ στα ανατολικά, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά. Κλειστή είναι η λεωφόρος Δημοκρατίας στο Μενίδι και η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Ιερά Οδό. Δέντρο έπεσε και στην πλατεία Συντάγματος.

Εντυπωσιακές εικόνες από το πανό του Πύργου Πειραιά

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από το διαφημιστικό πανό που κρεμόταν στον Πύργο Πειραιά και έπεσε από τον δυνατό άνεμο, πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και του τρόλεϊ. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πεσμένο δέντρο σε πάρκο του Χαλανδρίου

Σε κεντρικό πάρκο του Χαλανδρίου έχει ξεριζωθεί ένα δέντρο από τους δυνατούς ανέμους. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δέντρο έπεσε δίπλα στο σπίτι της Πρεζεράκου

Η γνωστή αθλήτρια, Έρρικα Πρεζεράκου φωτογράφισε το μεγάλο δέντρο που έπεσε στην γειτονιά της, από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πεσμένο δέντρο στο Σύνταγμα 

Η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την χώρα, “έριξε” τα ξημερώματα δέντρο στην πλατεία Συντάγματος. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

“Πνίγηκαν” περιουσίες

Ακραία φαινόμενα προκάλεσαν βιβλική καταστροφή σε Ζαχάρα – Φιγαλεία. Στο μάτι του “κυκλώνα” Κακόβατος, Ανήλιο, Λέπρεο, Φασκομηλιά.

Δραματικές στιγμές βίωσαν οι κάτοικοι στα χωριά της Ζαχάρως και της Φιγαλείας τη νύχτα της Κυριακής.

Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή και τα μεγάλα ύψη βροχής προκάλεσαν την υπερχείλιση των ακαθάριστων ρεμάτων και χειμάρρων, που έπνιξαν με τόνους λάσπης και φερτών υλικών περιουσίες. Από τις πλημμύρες κινδύνεψαν άνθρωποι μέσα στη νύχτα και κλήθηκαν η πυροσβεστική υπηρεσία με ισχυρές δυνάμεις και ο δήμος, για να σώσουν ζωές μέσα από τα σπίτια που είχαν μέχρι και ενάμιση μέτρο νερό σε κάποιες περιπτώσεις. Το ξημέρωμα της Δευτέρας, βρήκε τους κατοίκους να προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δέντρο έπεσε σε αυτοκίνητο και σπίτι στην Πεύκη

Ένα δέντρο ξεριζώθηκε και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Έπεσε δέντρο στην πλ. Συντάγματος 

Η κακοκαιρία “χτύπησε” μέχρι και την πλατεία Συντάγματος, στην οποία λόγω του δυνατού αέρα έπεσε δέντρο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πεσμένο δέντρο στο Χαλάνδρι

Δυσκολίες και προβλήματα αντιμετωπίζουν λόγω των θυελλωδών ανέμων και οι κάτοικοι του Χαλανδρίου. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πτώση δέντρου στο Ν. Ψυχικό

Πτώση δέντρου λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα και στην οδό Ανδριανείου, στο Νέο Ψυχικό. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΦΩΤΟ-Κακοκαιρία στον Πειραιά

Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από το πανό που κρεμόταν στον πύργο του Πειραιά, έπεσε από τον δυνατό αέρα. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΦΩΤΟ-Έπεσε το πανό του πύργου Πειραιά

Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από το πανό που κρεμόταν στον πύργο του Πειραιά, έπεσε από τον αέρα πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ αλλά και των τρόλεϊ. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΦΩΤΟ-Δέντρο ξεριζώθηκε στα Πετράλωνα

Ακόμα ένα δέντρο ξεριζώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων στα Πετράλωνα. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Aναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

α) ΣήμεραΤρίτη (3-12-2013):

1. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μετρά. τα φαινόμενα από το βραδύ θα σταματήσουν.

2. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μετρά.

3. Ισχυρές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν από το απόγευμα στη νοτιά Πελοπόννησο και την Κρήτη.

4. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα ανατολικά και νοτιά στα 7 με 9 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο στα 10 μποφόρ.

5. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση (6-8 βαθμούς) από βορρά προς νότο.

β) Την Τέταρτη (4-12-2013):

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της Κρήτης θα χιονίσει.

2. Στις περιοχές της παραγράφου α.2 γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

3. Σταδιακά από το απόγευμα οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ασθενήσουν αλλά οι θερμοκρασίες στα ανατολικά της χωράς θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα βόρεια τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ