Σεισμός στο Ηράκλειο: Το βρέφος 10 ημερών που μένει σε σκηνές και τα τραγούδια στα χαλάσματα

Μήνυμα αισιοδοξίας σε όσους δοκιμάζονται από τον σεισμό στο Ηράκλειο, στέλνουν ο Βασίλης Τοψής και ο Στάθης Γιαλιτάκης.

Παίζουν λύρα και τραγουδούν στα χαλάσματα, στα σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ της περασμένης Δευτέρας, στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Με μια μαντινάδα εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους κατοίκους που είδαν το βιός τους με σε λίγα δευτερόλεπτα να χάνεται.

“Στη γκρεμισμένη τους φωλιά,
απάνω κελαηδούνε,
γι’ αυτό ζηλεύω στα πουλιά
κι’ όχι γιατί πετούνε”

σεισμός ηράκλειο

Καλλιτέχνες διοργάνωσαν κρητικές βραδιές όπου μέρος των εσόδων θα διατεθούν για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους.

“Σ’ αυτή την ψεύτικη ζωή
ήντα θαρρείς πως μένει
και στα καλά και στ’ άσχημα
να’ μαστε αγαπημένοι…”

Μαντινάδες με νόημα για τις δύσκολες ώρες που περνούν χιλιάδες άνθρωποι.

Σεισμός: Καλά στην υγεία του το βρέφος μόλις 10 ημερών στο Αρκαλοχώρι

Σύμφωνα με το cretapost.gr, καλά στην υγεία του είναι το βρέφος μόλις 10 ημερών που έμεινε άστεγο μαζί με την οικογένειά του μετά τον σεισμό.

Χθες, η Παιδιατρική Μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού», βρέθηκε στο εκθεσιακό κέντρο του Αρκαλοχωρίου και προχώρησε σε δωρεάν εξετάσεις σε όλα τα παιδιά.

Πρώτα εξετάστηκε το 10 ημερών βρέφος από τους παιδιάτρους. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το μωρό χαίρει άκρας υγείας παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες ζει στις σκηνές μαζί με την οικογένειά του.

Στη συνέχεια, οι παιδίατροι εξέτασαν και τα υπόλοιπα παιδιά διαπιστώνοντας πως κάποια έχουν συμπτώματα κρυολογήματος.

σεισμός ηράκλειο

Η οικογένειά του νεογνού είχε έρθει από την Βουλγαρία στη χώρα, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, με την νεαρή μητέρα να φέρνει στη ζωή πριν από δέκα μέρες το μωρό της.

Την ώρα του σεισμού η μητέρα πήρε το μωρό στην αγκαλιά της βγήκε στον δρόμο. Το σπίτι της οικογένειας

έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και δεν είναι κατάλληλο προς χρήση με αποτέλεσμα να ζουν τις τελευταίες ημέρες στις σκηνές.

σεισμός ηράκλειο βρέφος

«Φοβηθήκαμε πολύ και ακόμα φοβόμαστε», ανέφερε στο cretapost η μητέρα του παιδιού που έχει πλέον πάρει την απόφαση με τον σύζυγό της να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Δεν θέλουμε να μείνουμε εδώ. Θέλουμε να φύγουμε για την Βουλγαρία. Αυτό που ζήσαμε ήταν τρομακτικό και ακόμα δεν έχουμε ηρεμήσει», είπε η γυναίκα, που περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους, για να φύγουν από την Κρήτη,  τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού και κάποια άλλα έγγραφα από τον δήμο Μινώα Πεδιάδος.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ