Σε ετοιμότητα για πιθανές αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της φωτιάς – Η εικόνα σε Γορτυνία, Ηλεία και Εύβοια

Καλύτερη είναι η εικόνα στα μέτωπα των πυρκαγιών τόσο σε Εύβοια και Αρκαδία, όσο και στην Ηλεία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν προέκυψε κάποια σημαντική αναζωπύρωση. Βέβαια πυροσβεστικές δυνάμεις, κάτοικοι και εθελοντές παραμένουν σε ύψιστη ετοιμότητα μην τυχόν προκύψουν νέες αναζωπυρώσεις. Μικρές και διάσπαρτες εστίες φωτιάς εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά είναι ελέγξιμες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρούσαν και εναέρια μέσα για να σβήσουν και τα τελευταία “καντηλάκια”. Σε όλες τις πολύπαθες περιοχές παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις στην περίμετρο των μετώπων.

Όλη την νύχτα επιχειρούσαν και συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και τα πεζοπόρα τμήματα στη Γορτυνία, ώστε οι μικρές και διάσπαρτες εστίες φωτιάς, κυρίως σε δύσβατα σημεία, να μην προκαλέσουν αναζωπυρώσεις. Πάντως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Παράλληλα, στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να αποτρέψουν τον κίνδυνο εκδήλωσης αναζωπυρώσεων και τις θερμές ώρες της ημέρας, οπότε αυξάνεται η ένταση των ανέμων.

Στην Εύβοια ισχυρή δύναμη βρίσκεται στο βόρειο – βορειοδυτικό μέτωπο, κοντά στους οικισμούς Γούβες, Γαλατσώνα, Πευκί, Αρτεμίσιο αλλά και σε άλλα σημεία.

Ανατολική Μάνη – Ηλεία

Και στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας και συνεχίζουν να επιχειρούν, κυρίως σε ορεινές περιοχές, για να αποτρέψουν τον κίνδυνο πιθανών αναζωπυρώσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4, για την Περιφερειακή Ενότητα της Λακωνίας. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, με σχετικές αποφάσεις του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, περιοχές σε πέντε δήμους της Πελοποννήσου, οι οποίες επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Ειδικότερα, πρόκειται για περιοχές που ανήκουν στους Δήμους, Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Ανατολικής Μάνης, Οιχαλίας και Πύλου-Νέστορος.

Επίσης, στην Ηλεία οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν και είναι σε ετοιμότητα, ενώ σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλο, «σήμερα αναμένονται στην Ηλεία 187 πυροσβέστες από τη Γερμανία με 37 οχήματα, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στην Αρχαία Ολυμπία».

Πηγή φωτό: patrisnews.com/evianews.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.