Σε 4μηνη αργία ο Δήμαρχος Αγράφων

Σε 4μηνη αργία ο Δήμαρχος Αγράφων

 

Με 4μηνη αργία από τα καθήκοντά του τιμωρήθηκε ο Δήμαρχος Αγράφων, Δημήτρης Τάτσης, μετά τη σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας–Στερεάς Ελλάδας, Καλλιόπης Γερακούδη.

Στα δικαστήρια της Λάρισας βρέθηκε το πρωί ο δήμαρχος Αγράφων, ο οποίος απολογήθηκε, χωρίς ωστόσο εξηγήσεις του επί των κατηγοριών να πείσουν τους δικαστές, με αποτέλεσμα να γνωμοδοτήσουν για τη συγκεκριμένη ποινή.

Η απόφαση επιβάλλει στον δήμαρχο την ποινή της αργίας 4 μηνών για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος από δόλο.

Η υπόθεση αναμένεται να  έχει εξέλιξη και στα ποινικά δικαστήρια μιας και στα εικονικά ΔΣ αλλά και στις οικονομικές επιτροπές υπήρξαν πιστώσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Για την τελική απόφαση ελήφθησαν υπόψη όπως αναφέρει η κ. Γερακούδη, στοιχεία για τη συναίνεση του Δημάρχου στην πραγματοποίηση εικονικών συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και της Οικονομικής επιτροπής, καθώς και τα εικονικά πρακτικά από μέρους με τα οποία εξαπατήθηκαν οι εποπτεύουσες υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά και άλλες αρμόδιες αρχές.

Ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα να ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης στο Συμβούλιο Επικρατείας μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

 

Πηγή: prassia-eyrytanias.blogspot.com

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ