Σαξώνης: «Ο Λεμούσιας αποφάσιζε το ύψος της υπεξαίρεσης»

Σαξώνης: «Ο Λεμούσιας αποφάσιζε το ύψος της υπεξαίρεσης»

Σύμφωνα με τη… νέα εκδοχή που παρουσίασε σήμερα ο πρώην δημοτικός ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οι υπεξαιρέσεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης γίνονταν κατ’ εντολή του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Μιχάλης Λεμούσια.

Κατά την 10η μέρα της δίκης  ο κατηγορούμενος, κατόπιν επαναλαμβανόμενων ερωτήσεων του δικαστηρίου, εξήγησε τη “μεθοδολογία” που ακολούθησε για να κλέβει τα μετρητά.

Ισχυρίστηκε ότι ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας ήταν αυτός που αποφάσιζε το ύψος της υπεξαίρεσης σε μηνιαία βάση:   «Ο Λεμούσιας αποφάσιζε για το σύνολο του μήνα, εγώ καθόριζα πόσα λεφτά θα πάρω ημερησίως» ισχυρίστηκε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ενώ παραδέχθηκε ότι τα παραπάνω τα αποκαλύπτει για πρώτη φορά.

   Εξάλλου, όπως δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ο πρώην διαχειριστής της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου αναφέρθηκε σε απόφαση του 2003, σύμφωνα με την οποία για κάποιους μήνες είχε δοθεί εντολή να μην πληρώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων λόγω οικονομικής αδυναμίας του δήμου. Κατά τον Π. Σαξώνη, το διάστημα αυτό, ο ίδιος πήρε 2 εκατ. ευρώ από τα ταμεία.

   Τον παραπάνω ισχυρισμό αντέκρουσαν οι συνήγοροι των συγκατηγορουμένων του, που υποστήριξαν ότι η εντολή αυτή ίσχυε για συγκεκριμένα ταμεία (ΙΚΑ, ΤΑΔΚΥ κ.ά).

   Πάντως, ο Π. Σαξώνης, ερωτηθείς για τη “μεθοδολογία” που εφήρμοσε κατά τη δράση του, υπέπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με όσα ισχυρίστηκε στο δικαστήριο κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, κάτι που παρατήρησαν μέλη του δικαστηρίου.

   Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση της οικονομικής επιθεωρήτριας, Αναστασίας Τσεμπερά, η οποία, επιμένει ότι το ποσό που “έφυγε” από τα δημοτικά ταμεία και δεν δικαιολογείται ανέρχεται σε 51,4 εκατ. ευρώ, την ώρα, πάντως, που το πρωτοβάθμιο δικαστήριο προσδιόρισε το ποσό της υπεξαίρεσης σε 17,9 εκατ. ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ