Σάμος: Δύο νεκροί και δύο διασωθέντες από την πτώση του ελικοπτέρου

Δύο νεκροί και δύο διασωθέντες είναι ο απολογισμός της πτώσης του ελικοπτέρου Mi 8 στη στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς, κοντά στην παραλία Πλάκα της Σάμου, ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που μαίνεται στο νησί.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τέσσερα μέλη πληρώματος: ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί χειριστές και ένας Έλληνας, σύνδεσμος-μεταφραστής.

Αρχικά, ένα αλιευτικό σκάφος εντόπισε και περισυνέλεξε ζωντανό τον 55χρονο άνδρα ρουμανικής καταγωγής. Τον μετέφερε έξω στην ακτή, απ’ όπου και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι πρόκειται για τον πιλότο του ελικοπτέρου.

Στα πρώτα λόγια του στους διασώστες, ο διασωθείς τόνισε ότι κατάφεραν και οι τέσσερις να βγουν από το ελικόπτερο όταν αυτό κατέπεσε και ότι είδε τους άλλους τρεις να κολυμπούν, ωστόσο, κάποια στιγμή τους έχασε από τα μάτια του.

Σάμος Ρουμάνος πιλότος

Ρουμάνος πιλότος - πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν δύο ακόμη μέλη του πληρώματος να επιπλέουν στη θάλασσα, χωρίς τις αισθήσεις τους. Μεταφέρθηκαν στη στεριά, αλλά παρά τις προσπάθειες των διασωστών για ανάνηψη, ήταν ήδη νεκροί.

Λίγη ώρα αργότερα, το βράδυ της Τετάρτης, εντοπίστηκε ζωντανό το τέταρτο μέλος του πληρώματος. Πρόκειται για τον Μολδαβό υπήκοο, ο οποίος, όπως φαίνεται, είχε καταφέρει να βγει με τις δικές του δυνάμεις στη στεριά και είναι καλά στην υγεία του. Αναμένεται να μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Σάμου.

Η πτώση του ελικοπτέρου και οι έρευνες

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, έγινε γνωστή η είδηση ότι ελικόπτερο που επιχειρούσε στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στη Σάμο, έπεσε στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα.

Πρόκειται για ελικόπτερο MI-8, που είναι μισθωμένο από ιδιωτική εταιρεία για λογαριασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο ελικόπτερο επέβαινε τετραμελές πλήρωμα. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες διάσωσης από αέρος και από θαλάσσης. Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δύο (2) ελικόπτερα του ΕΚΣΕΔ και εθελοντές με ιδιωτικά αλιευτικά σκάφη.

Σημειώνεται ότι στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές που ενδεχομένως φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Δείτε τη φωτογραφία της ιστοσελίδας samos24.gr από τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου:

Σάμος: Έπεσε ελικόπτερο που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση φωτιάς

Σάμος: Έπεσε ελικόπτερο που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση φωτιάς

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: samos24

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ