Σάλος με το προσβλητικό άρθρο για τον Γιώργο Γεωργίου – «Ντράπηκε και η ντροπή»

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το προσβλητικό άρθρο για τον Γιώργο Γεωργίου που δημοσιεύθηκε την ημέρα του θανάτου του δημοσιογράφου.

Τόσο ο τίτλος του άρθρου, όσο το περιεχόμενο του και το γεγονός ότι επιλέχθηκε από τον αρθρογράφο να δημοσιευθεί την ημέρα του θανάτου του Γιώργου Γεωργίου αποτέλεσαν την αιτία για πλήθος αρνητικών σχολίων στα social media, αλλά και οργισμένων παρεμβάσεων από ακροατές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ακόμη και από εκείνους που δεν συμφωνούσαν με τις απόψεις του Γιώργου Γεωργίου.

Συγκεκριμένα ανάμεσα στους πολλούς που έγραψαν χθες για τον θάνατο του δημοσιογράφου, ήταν και ο Νίκος Τζιανίδης,  ο οποίος σε άρθρο του με τίτλο: «Γιώργο μου, καλό σου ταξίδι και εμείς να ζήσουμε να σε ξεχάσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται» ουσιαστικά επιτίθεται, κρίνει και κατακρίνει τον Γιώργο Γεωργίου και μάλιστα πριν ακόμη γίνει η κηδεία του.

Ο Νίκος Τζιανίδης, γράφοντας για τον Γιώργο Γεωργίου, ανέφερε μεταξύ άλλων προσβολών: «Ο Γιώργος Γεωργίου ήταν εκπρόσωπος μιας άλλης κουλτούρας, αθλητικής – ποδοσφαιρικής και γενικά κοινωνικής· κάποιοι την υιοθέτησαν, την χειροκρότησαν, την αποθέωσαν, την εξέφρασαν γιατί τους εξέφραζε απόλυτα· δεν ήμουν ένας από εκείνους.

Κλίνω ευλαβικά το γόνυ στην εκδημία του Γιώργου Γεωργίου, εκφράζω τα βαθύτατά μου συλλυπητήρια στους οικείους του, θυμάμαι με δέος τον Γολγοθά που ανέβηκε και τον σταυρό που μόνος έσυρε μέχρι τον Κρανίου Τόπον με την σπάνια ασθένεια του γιού του κι «έξω της πύλης έπαθε», αλλά μέχρι εκεί.

(…)Ο Γιώργος Γεωργίου, έδωσε βήμα στους φιλάθλους, που τηλεφωνούσαν και εξέφραζαν τις απόψεις τους αφιλτράριστες και αφελείς και τους έκανε να επιχαίρουν, που είχαν αποκτήσει τα δικά τους «λεπτά» της δημοσιότητας, που τους αναλογούσαν.

Κι έπειτα ήρθαν… τα καλύτερα. Οι ομοφοβικές εκρήξεις με τη μάγκικη τεχνοτροπία του μάτσο άντρα, που ‘χει στο ΄να χέρι το μπεγλέρι και στ’ άλλο το τσιγάρο. (…)

Από τους ρομαντικούς κλαυθμούς μέχρι τους ρεαλιστικούς επικήδειους υπάρχει χάσμα απροσμέτρητο. Η όραση και η ακοή των αδρανών ακροατών – θεατών βομβαρδίστηκε με ομοφοβικές κορώνες και ύβρεις και άθλιους αφορισμούς και κάποιοι από τους «αδρανείς», ενεργοποιήθηκαν: πήγαν στο «Δελφινάριο» για να ακούσουν κι’ άλλα, έτρεξαν στα γήπεδα για να κραυγάσουν, στις πορείες των ΛΟΑΤΚΙ+ για να κράξουν. Κι έτσι γεννιέται ο φασισμός, από σπόρους που ρίχνουν οι «Γεωργίου» σε ακαλλιέργητα εδάφη μυαλών, που τους αγκαλιάζουν με τη άνυδρη χωμάτινη σκέψη τους.

Θρηνώ και οδύρομαι, όταν εννοήσω τον θάνατον του Γιώργου Γεωργίου ως άνθρωπο, αλλά ως τηλεπερσόνα, ως ραδιοφωνικό παραγωγό, ως… αθλητικολόγο, θα έλεγα ότι λυπάμαι που τον είδα, που τον άκουσα, που μου μετέφεραν απόψεις του. (…) Ως άνθρωπο και ως πονεμένο οικογενειάρχη σε τιμώ και ασπάζομαι τα πάθη σου, ως επαγγελματία, όμως… Γιώργο μου, καλό σου ταξίδι και εμείς να ζήσουμε να σε ξεχάσουμε».

Οι χρήστες των social media, οι ακροατές, αλλά και οι αναγνώστες δεν άφησαν αναπάντητες τις προσβολές του αρθρογράφου, ο οποίος θεώρησε πρέπον να εκφράσει την γνώμη (;) του για τον Γιώργο Γεωργίου την ημέρα του θανάτου του.

Διαβάστε μερικές από τις αντιδράσεις στα social media: 

  • «Πέθανε ο άνθρωπος Γιώργος Γεωργίου, κ. Τζιανίδη. Η χλεύη στον νεκρό, εκτός από ανανδρία, συνιστά έλλειψη ήθους και πολιτισμού. Όταν παριστάνεις τον «μεγάλο» στον θάνατο, είσαι μια σταλιά ανθρωπάκι στη ζωή»
  • «Όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος, δεν βγάζουμε χολή εναντίον του, ο σεβασμός στο νεκρό είναι πανάρχαιο έθιμο από την αρχαία Ελλάδα, ακόμα και μεταξύ εχθρών. Η κριτική μπορούσε να περιμένει»
  • «Δεν είναι Fake. Είναι μια προσπάθεια ο κ. Τζιανίδης να μας μάθει τι είναι πολιτικά ορθό. Λυπάμαι σύντροφε. Ο κόσμος είναι με τον Γιώργο και θα του λείψει. Εσύ όμως θα μείνεις μόνος με τη χολή σου..»
  • «Νίκος Τζιανίδης …. η επιτομή του φασισμού της woke κουλτούρας ! Μην του γράφετε #ντροπή … δεν θα καταλάβουν ποτέ τη λέξη αυτή οι εκπρόσωποι του εκχυδαϊσμού» 
  • «Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο Τζιανίδης, αλλά τέτοια κακία δεν νομίζω έχω δει ποτέ»
  • «Ντράπηκε και η ντροπή! Ο άνθρωπος ακόμα ζεστός είναι και σεις τον κράζετε!!»
  • «Ντροπή ! Αν είναι δυνατόν για νεκρό άνθρωπο»

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ