Σάλος με ομοφοβική «σάτιρα» στην Κέρκυρα: Έφτιαξαν καρνάβαλο «Κασσελάκη» με βαμμένα χείλη και γυναικεία εσώρουχα

Σάλο έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το χθεσινό καρναβάλι στα Μωραΐτικα, στη νότια Κέρκυρα. Κάποιοι επέλεξαν ως καρνάβαλο ένα ομοίωμα με όνομα «Καρναβολάκης», που είχε την φωτογραφία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, βαμμένη με κόκκινο κραγιόν, ροζ μακριά περούκα και γυναικείο εσώρουχο.

Πολλοί σημείωσαν ότι η συγκεκριμένη κίνηση ξεφεύγει από τα όρια της σάτιρας, καθώς διακωμωδείται ο σεξουαλικός προσανατολισμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο πολιτικός του ρόλος, ενώ άλλοι κατηγορούν τους διοργανωτές για ρεσιτάλ ομοφοβίας και σεξισμού.

Όπως μεταδίδει το corfupress, ακόμη πιο απογοητευτικό είναι το ότι μεταξύ των διοργανωτών, σύμφωνα με την αφίσα της εκδήλωσης, συμπεριλαμβάνεται Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σχολείου, αλλά και πολιτιστικά σωματεία.

Αν και όπως φάνηκε, μεγάλο μέρος του πλήθους τουλάχιστον ανέχθηκε αυτό το «κατασκεύασμα», δεν ήταν λίγοι που σχολίασαν αρνητικά στα κοινωνικά δίκτυα την εικόνα της χυδαίας προσωπικής επίθεσης κατά ενός ανθρώπου σχετικά με την σεξουαλική του επιλογή.

Μερικά από τα σχόλια: «Θα αισθάνονται και περήφανοι, αυτό είναι που με προβληματίζει», «Μωραΐτικα 2024! Συγχαρητήρια που συμβάλλετε στην εξέλιξη», «Επειδή πνίγονται κάθε χρόνο από την πολύ ανάπτυξη φέτος βρήκαν ποιος τους φταίει κι είπαν να ξορκίσουν το κακό. Κατακαημένη Ελλάς…», «Εμετός», «Ντροπή». «Συγχαρητήρια! Και θέλουμε να πάει μπροστά ο τόπος…», «Ποιανού ιδέα ήταν αυτό;».

Ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μωραϊτίκων: Δηλώνω ντροπή και πλήρη άγνοια

Όπως αναφέρει το corfutvnews, ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μωραϊτίκων, Πέτρος Κοσμάς, σε ανάρτηση του αναφέρει:

«Απ’ ότι πληροφορήθηκα το ομοίωμα είχε ενδιαφέρουσα οπτική και από την πίσω μεριά του. Ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Μωραιτίκων δηλώνω ντροπή, πλήρη άγνοια για το συμβάν μιας και απουσίαζα από αυτή την εκδήλωση. Συνεπώς διαφοροποιούμαι πλήρως. Έχω ζητήσει έκτακτο Δ.Σ. και αναμένω για τις οποίες κινήσεις ληφθούν συλλογικά. Εάν βρω αντίσταση θα κινηθώ ως μονάδα».

Σύλλογος Γονέων Μελιτειέων: Αν ξέραμε, δεν θα συμμετείχαμε στο καρναβάλι των Μωραϊτίκων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μελιτειέων, με αφορμή την δημοσίευση του CorfuPress.com, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει πως δεν γνώριζε ότι θα υπήρχε καρνάβαλος στην κυριακάτικη εκδήλωση, και πολύ περισσότερο ότι δεν γνώριζε το θέμα.

Προσθέτει ότι ως Σύλλογος Γονέων κατέβηκε στην παρέλαση με θέμα τους υπερήρωες της Marvel και υποστηρίζει πως αν γνώριζε το συγκεκριμένο θέμα του καρνάβαλου, τότε δεν θα συμμετείχε σε εκδήλωση. Δεν παραλείπει, δε, να καταδικάσει κάθε είδους ομοφοβικές και σεξιστικές ενέργειες.

Η απάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων:

«Στέλνουμε αυτή την επιστολή σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ως απάντηση για το δημοσίευμα της Corfu Press για τo καρναβάλι των Μωραϊτίκων.

Καταρχήν θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν γνωρίζαμε ότι θα υπάρχει καρνάβαλος και προφανώς ούτε το θέμα του, δεν είχαμε καμία ενημέρωση.

Επίσης είναι γνωστό ότι τα άρματα δεν γνωστοποιούνται ποτέ αναμεταξύ τους. Εμείς σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κατεβήκαμε στην παρέλαση ντυμένοι Υπερηρωες Marvel.

Αν γνωρίζαμε το συγκεκριμένο θέμα δεν θα συμμετείχαμε, σε κάτι που προσβάλει την προσωπικότητα και τις προσωπικές επιλογές του κάθε ανθρώπου.

Τέλος, θα θέλαμε να καταδικάσουμε σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων κάθε είδους ομοφοβικές και σεξιστικές ενέργειες».

Ο δημάρχος Νότιας Κέρκυρας: Αυτό δεν είναι σάτιρα – Καταδικάζω απερίφραστα

Ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Βασίλης Χειμαριώτης, σε δήλωσή του καταδικάζει την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου τονίζοντας ότι ομοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές.

Ο Βασίλης Χειμαριώτης, σε δήλωσή του στο CorfuPress.com αναφέρει:

«Στη σάτιρα όλα επιτρέπονται. Εκτός ενός: της προσβολής της προσωπικότητας του κάθε συνανθρώπου μας, του χλευασμού του σεξουαλικού του προσανατολισμού, του ρατσισμού. Αυτό δεν είναι σάτιρα. Σε μία περίοδο που σε όλη την Ελλάδα, βίαιες, ρατσιστικές συμπεριφορές βρίσκουν όλο και περισσότερους μιμητές, κυρίως στη νέα γενιά, τα παιδιά μας, οφείλουμε όλοι μας να προσέχουμε τα παραδείγματα που οι ίδιοι δίνουμε. Καταδικάζω απερίφραστα την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου στην αποκριάτικη εκδήλωση της Κυριακής στα Μωραΐτικα και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης και ελπίζω τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές να αποτελέσουν παρελθόν στην περιοχή μας».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ