Ρούλα Πισπιρίγκου: Ολοκληρώθηκε η πρώτη πράξη του δράματος – Πώς φτάσαμε στην ισόβια κάθειρξη

«Ρούλα εσύ έχεις σχέση με τον θάνατο της Τζωρτζίνας;». Σε αυτό το σοκαριστικό ερώτημα που έμενε αναπάντητο για δύο και πλέον χρόνια απάντησε σήμερα (29/03) η ελληνική δικαιοσύνη, κρίνοντας ομόφωνα ένοχη την Ρούλα Πισπιρίγκου για την δολοφονία της κόρης της, όπως και ένοχη για την απόπειρα δολοφονίας της 10 μήνες νωρίτερα.

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Μετά από μια μαραθώνια και ιστορική δίκη που κράτησε 15 μήνες με 60 μάρτυρες, η έδρα υιοθέτησε πλήρως το σκεπτικό της εισαγγελέως που ζητούσε την καταδίκη της μάνας και για τα δύο κακουργήματα.

«Έπειτα από 99 συνεδριάσεις, λύεται η συνεδρίαση» είπε η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ρίχνοντας αυλαία στην πολύκροτη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Το δικαστήριο έκρινε πως το χέρι που έδωσε την θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο 9χρονο κορίτσι ήταν εκείνο της ίδιας του της μάνας. Και μάλιστα όχι μία αλλά δύο φορές, μόνο που την πρώτη φορά οι γιατροί πρόλαβαν, έπεσαν πάνω στο παιδί και τελικά το έσωσαν έστω και με βαριά εγκεφαλοπάθεια.

«Έχω ασκήσει ήδη έφεση» είπε η 35χρονη στην πρόεδρο

Η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε ανέκφραστη και σιωπηλή την απόφαση του δικαστηρίου, χωρίς καμία αντίδραση.

Στην συνέχεια, η πρόεδρος της έδρας, ενημέρωσε την καταδικασμένη πλέον σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας πως μπορεί να ασκήσει έφεση, με την 35χρονη να απαντά: «Την έχω ασκήσει ήδη».

Πισπιρίγκου

Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο»

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του ανέφερε: «Ήταν μη αναμενόμενη, από την υπεράσπιση, απόφαση. Εγώ επιμένω πως πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και για μεγάλη δικαστική πλάνη. Είχα προειδοποιηθεί από την αρχή από συναδέλφους, ότι η κα πρόεδρος, σε όποιο Μικτό Ορκωτό έχει προεδρεύσει, έχει βγάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Δυστυχώς σήμερα δοκιμάστηκε η αντοχή τακτικών δικαστών, αλλά και ο θεσμός των ενόρκων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, οι ένορκοι, στην πλειονότητά τους, έδειξαν ασέβεια στη διαδικασία. Το έβλεπα σε 98 δικασίμους. Είμαι άνθρωπος που ζει στο χώρο της δικαιοσύνης, σέβομαι την κρίση της δικαιοσύνης».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εξεπλάγην από την απόφαση, πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη. Δεν περίμενα τέτοια απόφαση, ωστόσο πρέπει να στηρίξουμε τη δικαιοσύνη. Έχω πειστεί για την αθωότητα της και είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθούμε στο δεύτερο βαθμό… Δεν υποβάλλαμε αίτημα για χορήγηση ελαφρυντικών, αποφασίζοντας από κοινού με την κατηγορούμενη να μη δεχθούμε την οποιαδήποτε ποινή. Δεν μας ενδιέφερε η μείωση της ποινής, αλλά η ομόφωνη αθώωση. Περιμένω με νομική αγωνία την καθαρογραφή της απόφασης, να δω το σκεπτικό και σε ποιο αποδεικτικό στοιχείο βασίστηκε η απόφαση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το άλλο δικαστήριο».

Η πρώτη αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη – «Η απόφαση είναι δικαίωση στη μνήμη της Τζωρτζίνας» λέει ο δικηγόρος του

Για μια δίκαιη απόφαση που ανταποκρίνεται πλήρως στις αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας, αλλά και για μια δικαίωση της μνήμης της μικρής Τζωρτζίνας, έκανε λόγο σε δηλώσεις του, ο κ. Δημήτρης Καράμπελας, δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, έπειτα από την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου.

Ωστόσο, ο κ. Καράμπελας δήλωσε συγκινημένος καθώς η σημερινή καταδικαστική απόφαση δεν μπορεί να φέρει πίσω αυτό το αγγελούδι, που «όπως δέχθηκε και το δικαστήριο, δολοφονήθηκε από τα χέρια της ίδιας του της μάνας. Είναι μια δικαίωση της μνήμης αυτού του κοριτσιού, αλλά και αποτελεί τεράστια ηθική δικαίωση όλων των γιατρών και νοσηλευτών των τεσσάρων νοσοκομείων που ανέλαβαν τη νοσηλεία της μικρής όλο αυτό το διάστημα».

Την ίδια στιγμή, αναφορικά με την αντίδραση του πατέρα της Τζωρτζίνας, Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος βρέθηκε στο ακροατήριο, ο κ. Καράμπελας ανέφερε ότι, «η απόφαση αποτελεί και ηθική δικαίωση για τον κ. Δασκαλάκη, καθώς όταν πριν από δυο χρόνια συνελήφθη η κατηγορούμενη και ήδη καταδικασθείσα πρωτοδικώς, αποφάσισε να διαχωρίσει την θέση του, να δηλώσει υποστήριξη της κατηγορίας και να πει ότι τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα. Αισθάνεται απόλυτη δικαίωση και ικανοποίηση για το αποτέλεσμα».

«Είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας, δεν θα πείραζα ούτε μια τρίχα της»

«Είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας, δεν θα πείραζα ούτε μία τρίχα της». Αυτά έλεγε η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά την διάρκεια της απολογίας της ενώπιον του δικαστηρίου.

Πρόεδρος: Θέλω να ακούσω τη δίκη σας αλήθεια. Από εκεί που θέλετε εσείς να ξεκινήσετε σε σχέση με την κατηγορία. Οτιδήποτε. Απ’ όπου θέλετε να ξεκινήσετε.

«Είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς. Την κατηγορία την αρνούμαι κατηγορηματικά. Είναι κάτι που δεν πέρασε ούτε θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου, να πειράξω έστω και και τρίχα από τη κόρη μου. Αυτό που έχω ακούσει στο σύνολο της ακροαματικής διαδικασίας… δεν μιλούσαν για το παιδί το δικό μου. Δεν ήταν η Τζωρτζίνα μου», είχε πει συγκεκριμένα.

Το χρονικό του θρίλερ της Πάτρας

Στο δωμάτιο του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού στα τέλη Ιανουαρίου του 2022 η 9χρονη Τζωρτζίνα δολοφονείται με χορήγηση κεταμίνης κι η 36χρονη μητέρα της που βρισκόταν μόνη μαζί της με αργό βηματισμό ειδοποιεί γιατρούς και νοσηλευτές.

Είναι το τέλος και του τρίτου παιδιού της οικογένειας με την υπόθεση να παίρνει έκταση και να μετατρέπεται πολύ γρήγορα σε ένα θρίλερ που έμελλε να συνταράξει ολόκληρη τη χώρα.

Αμέσως μετά δήλωνε αθώα, εμφανίστηκε στην κηδεία της κόρης της με καθυστέρηση όπως ανέφεραν συγγενείς και φίλοι της οικογένειας με μαλλί κομμωτηρίου..

Έδειχνε οργισμένη από τους πρώτους ψιθύρους και επέμενε σταθερά, ακόμα και μετά τη σύλληψή της, πως έκανε τα πάντα για να βοηθήσει το παιδί της.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ