Ρούλα Πισπιρίγκου: «Την ενδιέφερε να τροφοδοτεί τα social media που είχε» – Η κατάθεση του εντατικολόγου στο Ρίο

«Ήταν μια μητέρα που την ενδιάφερε να τροφοδοτεί τα social media που είχε. Δεν μας έδειξε ότι αυτή την τραγωδία την έχει κατανοήσει…». Έτσι περιέγραψε την Ρούλα Πισπιρίγκου ο εντατικολόγος της ΜΕΘ του Ρίου, Χαράλαμπος Κοτσώνης που παρέλαβε την μικρή Τζωρτζίνα μετά την ανακοπή στο Καραμανδάνειο, καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου δικάζεται η μητέρα του παιδιού.

Της Άννας Κανδύλη

Όπως είπε ο μάρτυρας, «αρχικά οι γονείς ήταν σοκαρισμένοι. Δεν είχαν έντονες αντιδράσεις, αλλά αυτό είναι συνηθισμένο γιατί το σοκ είναι μεγάλο. Μας ρώτησαν για την κατάσταση και πώς θα εξελιχθεί βέβαια αλλά δεν μπορούσαμε να δώσουμε πληροφορία για την πρόγνωση επειδή ήταν νωρίς. Μετά τα πρώτα 5-7 εικοσιτετράωρα. Όταν πέρασαν κάποιες ημέρες και είχαμε στοιχεία τούς ενημερώσαμε ότι ίσως υπάρχουν προβλήματα. Η τελική πρόγνωση βέβαια θέλει εβδομάδες ίσως και μήνες».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το παιδί πήγε στη συνέχεια στο σπίτι αλλά επειδή άρχισε να κάνει εμετούς επέστρεψε στο νοσοκομείο. «Εκεί έκανε τρία μεγάλα επεισόδια. Το τρίτο επεισόδιο του παιδιού έγινε πρωί. Βρήκα ένα παιδί ωχρό, ταχυκαρδικό, αλλά ήταν στη φάση ανάνηψης από το περιστατικό. Όμως είπα πως θα πάρω το παιδί στην ΜΕΘ. Για άλλη μια φορά η παρακολούθηση στη μονάδα δεν ανέδειξε κάτι».

Όσον αφορά στις αντιδράσεις των γονέων ο κ. Κοτσώνης είπε πως προβλημάτισε τους γιατρούς. «Έχω πει σε κατάθεσή μου ότι η μητέρα είχε απρόσφορο συναίσθημα. Αυτή η οικογένεια έχει περάσει μια τραγωδία. Έχει δυο παιδιά που έχουν πεθάνει κι ένα παιδί με ανακοπή που θα ήθελε υποστήριξη. Η μη αντίδραση και ο μη θρήνος συνεχίζονταν και μετά το πρώτο σοκ. Ο καθένας αντιμετωπίζει τις τραγωδίες με τον προσωπικό του τρόπο. Ήταν μια μητέρα που την ενδιάφερε να τροφοδοτεί τα social media που είχε. Δεν μας έδειξε ότι αυτή την τραγωδία την έχει κατανοήσει… Ήταν η πρώτη φορά που το σύνολο του προσωπικού που ήρθε σε επαφή με τη μητέρα και είπε «εδώ υπάρχει πρόβλημα».

Υποστήριξη κατηγορίας: Αν είχε δοθεί κεταμίνη θα είχε εντοπιστεί στον τοξικολογικό έλεγχο στις 11/4/2021;

Μάρτυρας: Όχι δεν θα είχε εντοπιστεί.

Πρόεδρος: Γιατί;

Μάρτυρας: Γιατί το πάνελ ελέγχου είναι για ναρκωτικές ουσίες κυρίως και αλκοόλ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ