Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέες δηλώσεις του δικηγόρου της – “Θα γίνει αίτημα αποφυλάκισης”

Ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, έκανε δηλώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, ζητώντας να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας της κατηγορουμένης. Όπως σημείωσε δίνει απαντήσεις κατόπιν εντολής της κατηγορουμένης.

«Την πρωτοβουλία της έρευνας από πλευράς μας, θα την διατηρήσουν οι εισαγγελικές αρχές» δήλωσε στα ΜΜΕ ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης κατηγορούμενης σχολιάζοντας τα όσα έγιναν γνωστά για της ψηφιακές αναζητήσεις της πελάτισσάς του και την κεταμίνη.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι δικαιώνεται ο ισχυρισμός της ότι για πρώτη φορά έκανε έρευνα για την κεταμίνη στις 30 Μαρτίου 2022, σε χρόνο μεταγενέστερο από τότε που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ η σχετική είδηση.

“Δημοσιεύθηκε ότι αλλάζει την απόφασή της για αίτηση αποφυλάκισης, κάτι που δεν ισχύει. Είναι δικαίωμά της και εμείς θα το προχωρήσουμε” υπογράμμισε.

Μιλώντας για τις ψηφιακές αναζητήσεις της 33χρονης κατηγορούμενης είπε πώς αυτές αφορούσαν «αναισθητικά φάρμακα και όχι για ουσίες προκαλούν θάνατο ή δηλητήρια». Σύμφωνα με τον δικηγόρο η σχετική έρευνα της μητέρας, έγινε στις 17 Ιανουαρίου 2022, το βράδυ που η Τζωρτζίνα είχε υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου.

«Η μητέρα αναζήτησε στο Διαδίκτυο αναισθητικές ουσίες που της χορηγήθηκαν κατά την συγκεκριμένη εξέταση που είχε υποβληθεί. Δεν αναζήτησε ποτέ την ουσία που μας ενδιαφέρει, που είναι η κεταμίνη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην κεταμίνη και των google ads που βρέθηκαν στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας υποστήριξε ότι αυτές οφείλονται στις ηλεκτρονικές διαφημίσεις που αυτόματα αποστέλλονται σε όσους κάνουν παραπλήσιες αναζητήσεις. «Η χρήστης ουδέποτε τα άνοιξε για να επισκεφθεί τις συγκεκριμένες σελίδες», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σχετικά με την γραπτή απάντηση που έδωσε η παιδιατρική κλινική Αγλαΐα Κυριακού, κατόπιν σχετικού αιτήματος της υπεράσπισης, «η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη υπάρχει στην συγκεκριμένη κλινική σε τέσσερις ειδικές πτέρυγες, μία από τις οποίες είναι η ΜΕΘ. Η ουσία αυτή είναι διαθέσιμη και στο βαλιτσάκι εκτάκτων αναγκών της μονάδας εντατικής θεραπείας και είναι μόνιμα διαθέσιμο σε πέντε φιαλίδια των 100 mlg, τα οποία με βάσει τις καταθέσεις τοποθετούνται λίγα εκατοστά μακριά από την άτυχη Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της φιλότιμης προσπάθειας που πραγματοποιήθηκε για την καρδιοαναπνευστική της αναζωογόνηση».

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.