Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα στοιχεία -“φωτιά” για τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο – Το νέο εύρημα στην ιστολογική της Τζωρτζίνας

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, για τον οποίο κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία των Αρχών από τα ψηφιακά ίχνη της, η 33χρονη κατηγορούμενη από την Πάτρα έκανε αναζητήσεις στο Google για την ουσία μιδαζολάμη. Οι σχετικές αναζητήσεις φέρονται να έγιναν στις 17 Ιανουαρίου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από την εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το STAR η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε και  φάρμακα «συνεργούς» της κεταμίνης. Ένα από αυτά είναι η μιδοζαλάμη, φάρμακο που λάμβανε η Τζωρτζίνα σε δύο τουλάχιστον νοσοκομεία: το Ωνάσειο και το Αγλαΐα Κυριακού. Οι γιατροί το έδιναν για να καταστείλουν τον οργανισμό στα ανεξήγητα επεισόδια που έκανε το παιδί με σπασμούς.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί αναζήτησε την συγκεκριμένη κατασταλτική ουσία η Ρούλα Πισπιρίγκου; Πως γνώριζε ότι θα χορηγηθεί στο παιδί όταν δεν έχει καταγραφεί ακόμα κανένα επεισόδιο; Τι προκαλεί αν δοθεί μαζί με κεταμίνη;

Η κατηγορουμένη σύμφωνα με τις αναζητήσεις της γνώριζε με λεπτομέρειες τα φάρμακα που χορηγούνταν στο παιδί, ακόμη και τα ….μελλοντικά, όπως η μιδαζολάμη που φάνηκε ως ενδονοσοκειακό φάρμακο στην τοξικολογική της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών κάθε φορά που άλλαζε ένα φάρμακο είχε αντιρρήσεις και ας μην ήταν γιατρός η ίδια.

«Ανέβασα την Τζωρτζίνα στον θάλαμο και ενημέρωσα τη μαμά για την αλλαγή του φαρμάκου που συστήνουν οι καρδιολόγοι. Αυτή εξέφρασε αντιρρήσεις  και μου είπε ότι ο κ.Ηλιάδης στη ΜΕΘ Πατρών είναι αυτός που ρυθμίζει τα καρδιολογικά  της Τζωρτζίνας», κατέθεσε μία παιδίατρος από το Αγλαΐα Κυριακού.

Πώς λειτούργησε η κεταμίνη σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα

Η τοξικολογική έκθεση για την Τζωρτζίνα δείχνει ακριβώς πώς λειτούργησε η κεταμίνη σε σχέση με την μιδαζολάμη και τα άλλα φάρμακα που λάμβανε εξαιτίας της εγκεφαλοπάθειας.

Η έκθεση μιλά για τους επιβαρυντικούς παράγοντες που συνυπήρχαν στην 9χρονη, δηλαδή την χρόνια υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και τα συνυπάρχοντα στο αίμα ενδονοσοκομειακά χορηγηθέντα φάρμακα.  Η κατηγορουμένη επιμένει ότι δεν έδωσε εκείνη την κεταμίνη στο παιδί. Οι Αρχές όμως θεωρούν ότι είχε μελετήσει ακόμα τα φάρμακα που δίνονταν στο νοσοκομεία σε συνδυασμό με το δηλητήριο.

Το νέο εύρημα στην ιστολογική της Τζωρτζίνας

Η ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας εκτός από την κεταμίνη έχει και ένα άλλο εύρημα που ενισχύει την χορήγηση του δηλητηρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η ιστολογική εξέταση της Τζωρτζίνας έδειχνε πνευμονικό οίδημα αλλά και βλάβη στο ήπαρ. Από μόνη της αυτή η βλάβη δεν μπορούσε να ερμηνευθεί και ο καθηγητής που έκανε τον έλεγχο ζητούσε να γίνει ανάλυση των φαρμακευτικών ουσιών που λάμβανε η Τζωρτζίνα.

Όταν εντόπισαν την κεταμίνη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η βλάβη προήλθε από το δηλητήριο. Άρα εκτός από την τοξικολογική στην περίπτωση της Τζωρτζίνας μιλά για την κεταμίνη και η ιστολογική. Επίσης, η εξέταση μιλά μόνο και για τα επεισόδια του παιδιού.

Ο ιστοπαθολόγος εξέτασε σχεδόν όλα τα όργανα του παιδιού από εγκέφαλο μέχρι και επινεφρίδιο. Εκτός από το ήπαρ δε βρέθηκε άλλη βλάβη που να δικαιολογεί τα  17 αλλεπάλληλα και ανεξήγητα επεισόδια της Τζωρτζίνας από τον Απρίλιο του 2021.  Η ιστολογική εξέταση καταρρίπτει τον ισχυρισμό της Πισπιρίγκου ότι κάτι είχε το κορίτσι που παρουσίασε ξαφνικά στο σπίτι στα 8 της χρόνια.

Σημειώνεται ότι η ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας δεν έχει παραδοθεί ακόμα και αυτό γιατί  θα γίνει λεπτομερής καταγραφή των ευρημάτων τόσο στις φαρμακευτικές ουσίες όσο και στις βλάβες που προκάλεσε η κεταμίνη στα όργανα.

Ο ιατροδικαστής, Σωτήρης Μπουζιάνης μόλις εντόπισε την κεταμίνη και πήρε στα χέρια του και την ποσοτική ανάλυση από το ειδικό εργαστήρι του ΑΠΘ ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. Η κατάθεση αυτή ήταν που άνοιξε τον δρόμο για τη σύλληψη της κατηγορουμένης μητέρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ