Ρούλα Πισπιρίγκου: Η έκρηξή της για τις ερωτήσεις της προέδρου – Η κυρία Σία, το Big Brother και η αγανάκτηση του Δασκαλάκη

Η εγκεφαλοπάθεια της Τζωρτζίνας, συνέπεια του επεισοδίου που υπέστη μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021, οφείλεται στην καθυστέρηση του αναισθησιολόγου υποστήριξε η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογούμενη για 6η ημέρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Της Άννας Κανδύλη

Η κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονη κόρης της ζήτησε μάλιστα και κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με γιατρούς και νοσηλευτές που κατέθεσαν, ψευδώς κατά την ίδια, πως όταν έπαθε το επεισόδιο το κοριτσάκι εκείνη έφτασε ήρεμη στη στάση των νοσηλευτών λέγοντας τους ότι κάτι γίνεται με το οξύμετρο. Η ίδια έκανε λόγο για ψυχραιμία κι όχι αδιαφορία.

«Πρέπει να απαντάω συνεχώς σε αυτά που λένε οι γιατροί. Πρέπει να απαντάω για άλλους ανθρώπους. Εγώ δεν πήγα ποτέ στο γραφείο των γιατρών και ήδη από την ανάκριση είπα ότι μάλλον μπερδεύτηκαν με άλλη ημέρα. Αν θέλετε φέρτε τους κατ’ αντιπαράσταση με εμένα να απαντήσουμε σε όλα!».

Πρόεδρος: Τι σημαίνει για εσάς ψύχραιμη μητέρα;
Πισπιρίγκου: Δεν κανείς ακραίες συμπεριφορές. Δε δείχνεις το συναίσθημα σου.
Πρόεδρος: Όταν είναι ακραία τα πράγματα; Όταν βλέπεις το παιδί σου σε αυτή την κατάσταση; Πέρα από αυτό το τρέξτε γιατί δεν είπατε «το παιδί δεν αναπνέει»;
Πισπιρίγκου: Εγώ δεν είμαι γιατρός να κάνω διάγνωση. Άνοιξα την πόρτα και ήταν η νοσηλεύτρια στο μισό μέτρο. Δε μου πέρασε από το μυαλό να κάνω ανάλυση στη νοσοκόμα.
Πρόεδρος: Γιατί δεν κάνατε ΚΑΡΠΑ στο παιδί;
Πισπιρίγκου: Θα έκανα εγώ ΚΑΡΠΑ στο παιδί; Ήταν η νοσηλεύτρια εκεί! Ερχόταν η νοσοκόμα! Δε θα έκανε ΚΑΡΠΑ εκείνη και θα έκανα εγώ; Αν δε μπορεί να φύγει!
Πρόεδρος: Ήταν ψύχραιμη αντίδραση δηλαδή ότι δεν πήγατε στο παιδί να βοηθήσετε; Να δείτε τι έχει; Να κάνετε ΚΑΡΠΑ;
Πισπιρίγκου: Θα έπαιρνα εγώ πρωτοβουλία για ΚΑΡΠΑ; Ήξερα για ανακοπή; Μπήκαν στο δωμάτιο οι γιατροί. Όταν είσαι στο νοσοκομείο δεν κανείς το γιατρό. Στη κόρη μου την Ίριδα που ήταν στο σπίτι έκανα. Εγώ δεν ξέρω γονιό που να λέει μέσα σε νοσοκομείο αναλαμβάνω εγώ.

Αν και δεν σκέφτηκε, όπως είπε να στραφεί κατά των γιατρών για την αντιμετώπιση του επεισοδίου της Τζωρτζίνας μέσα στο Καραμανδάνειο, επανέλαβε ότι ο αναισθησιολόγος του νοσοκομείου καθυστέρησε. «Έλεγαν όλοι πως περιμένουμε ένα γιατρό και βλέπω να έρχεται ο Χασαπόπουλος με αργό βήμα και λέω στο Μάνο «αυτόν περιμένουμε;». Δεν ήρθε τρέχοντας ας πούμε… Εγώ αυτό πιστεύω ότι στην καθυστερημένη έλευση του κ. Χασαπόπουλου οφείλεται η εγκεφαλοπάθεια του παιδιού μου».

Υποστήριξε δε πως «εγώ σαν μάνα αν μου έλεγαν στα 20 λεπτά ότι το παιδί δεν ανταποκρίνεται, πάλι θα έλεγα συνεχίστε την προσπάθεια γιατί ήθελα το παιδί μου».

Προέδρος: Υπάρχει κάποιο λάθος που χρεώνετε στους γιατρούς του Καραμανδανείου;
Πισπιρίγκου: Για μένα το λάθος ήταν ότι η Τζωρτζίνα χτύπαγε καμπανάκια. Γαστρεντερίτιδα, βρόγχο πνευμονία. Οι γιατροί άλλαζαν τις διαγνώσεις. Δε γίνεται τη μια μέρα να έχει το παιδί κάτι και μετά κάτι άλλο. Θεωρώ ότι δεν έδωσαν όση σημασία έπρεπε για όλο αυτό».

Η 35χρονη κλήθηκε να απαντήσει για την συνάντηση της με τον ψυχολόγο που της είχε προτείνει ο εντατικολόγος στο νοσοκομείο του Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης. «Άρχισε να με ρωτάει αν θέλω να αυτοκτονήσω, αν βλέπω κόκκινα τα μάτια του άνδρα μου, αν ακούω φωνές, αν ακούω χτυπήματα στην πόρτα. Από ένα σημείο και μετά με έπιασαν τα γέλια. Στο τέλος μου είπε “ευχαριστώ” και έφυγα».

Πρόεδρος: Όταν αποσωληνώθηκε το παιδί πως αντιδράσατε;

Πισπιρίγκου: Ήταν με μάσκα χωρίς τον σωλήνα. Μέσα μου ένιωσα ικανοποίηση ότι το παιδί αναπνέει μόνο του. Το παιδί δεν ήταν ξύπνιο. Της μιλούσαμε συνέχεια. Κάθε μέρα πηγαίναμε κοντά στο αυτί της. Αν με ρωτάτε αν έκλαψα, δεν έκλαψα.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η αγωνία σας όταν το παιδί αποσωληνώθηκε;

Πισπιρίγκου: Τα πάντα, αν θα περπατήσει, αν θα μιλήσει, αν ακούει.

Η «έκρηξη» της Ρούλας Πισπιρίγκου

Την έντονη αντίδραση της κατηγορούμενης, η οποία άρχισε να φωνάζει μέσα στο δικαστήριο, προκάλεσε η ερώτηση της προέδρου σχετικά με τα όσα κατέθεσε άλλη μία νοσηλεύτρια.

Πρόεδρος: Η κ. Ψιλογεωργοπούλου είχε πει ότι μαλώσατε την Τζωρτζίνα όσο ήταν στην εντατική και είχατε χαρακτηρίσει το παιδί χειριστικό.

Πισπιρίγκου: Αν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα! Δηλαδή κάπου ντροπή! Με την ειρωνεία και τα ψέματα δε βγάζουμε άκρη! Αν έχει παρθεί απόφαση για εμένα να το τελειώσουμε εδώ! Για όνομα της Παναγίας! Κάθονταν όλες και έλεγαν για τη συμπεριφορά μου και τι έκανα! Θα μάλωνα εγώ παιδί στην εντατική; Θα έλεγα εγώ χειριστικό το παιδί μου στην εντατική; Γιατί ακούνε τον Ηλιάδη! Συγγνώμη για την ένταση της φωνής μου!

Πρόεδρος: Άρα λέει ψέματα αυτή η κυρία;

Πισπιρίγκου: Οι άνθρωποι της ΜΕΘ δεν είναι καλά. Είναι επηρεασμένοι από όσα τους έλεγε ο Ηλιάδης. Έμπαιναν στην εντατική και ένιωθα ότι παίζω στο Big brother! Τι κατινιές κατέθεσαν! Αν το νύχι μου ήταν κόκκινο ή μπλε κι αν το μαλλί μου ήταν κατσαρό ή ίσιο! Με γουρλωμένα μάτια με κοιτούσαν. Όποτε έμπαινα εγώ έλεγαν από πίσω μου, υποθέτω, «ήρθε η δολοφόνος»!

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η έκρηξή της με τις ερωτήσεις της προέδρου,

Διαφωνεί με Κούγια για Ηλιάδη

Αν και αρκετές φορές έχει εκφράσει τη δυσαρέσκεια της για τη στάση του εντατικολόγου Ηλιάδη, ωστόσο η κατηγορούμενη διαφοροποιήθηκε με τον συνήγορος της Αλέξη Κούγια που εμμέσως πλην σαφώς τον κατηγόρησε για εμπορία οργάνων .

Πρόεδρος: Συμφωνείτε με τη θέση του συνηγόρου σας ότι ο κ. Ηλιάδης έβαλε το παιδί σε πρωτόκολλο θεραπευτικής υποθερμίας για να δώσει τα όργανα της στο εξωτερικό;

Πισπιρίγκου: Όχι, δε συμφωνώ.

Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι η θεραπευτική υποθερμία έκανε κακό στη ζωή της Τζωρτζίνας;

Πισπιρίγκου: Ναι γιατί νομίζω ότι δεν είχε οίδημα στον εγκέφαλο και απέκτησε μετά.

Οι προσευχές της χαρτορίχτρας κύριας Σίας…

Η πρόεδρος ρώτησε την κατηγορούμενη και για τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει με κάποια «κυρία Σία».

Πρόεδρος: Στις 16/1 Μια κυρία «Σία» που υπάρχει στα μηνύματα ποια είναι;

Πισπιρίγκου: Μια κυρία που ήξερε μια άλλη, μια γριά, που διάβαζε προσευχές για να γίνει καλά το παιδί. Μου είχε ζητήσει 100€ και τα είχα δώσει για το παιδί.

Πρόεδρος: Εκτός από διαμεσολαβήτρια ποια είναι η Σία;

Πισπιρίγκου: Μια κυρία που έλεγε τον καφέ και έριχνε τα χαρτιά. Είχε πάει την πρώτη φορά η φίλη μου η Λευκοθέα και της είχε πει για εμένα και την επόμενη φορά πήγα και εγώ και ξεκινήσαμε και της είπαμε και για τον Μάνο, ότι ήταν μια φεύγω, μια δε φεύγω. Και άρχισε να με ρωτάει για όσα της είχε πει η Λευκοθέα για εμένα και τη σχέση μου με τον Μάνο. Και έτσι μου είπε ότι η γριά θα προσευχηθεί και για το παιδί και για εμένα και για τον Μάνο. Γιατί μας είπε ότι μπορεί να υπάρχει μαγεία μέσα στο σπίτι.

Πρόεδρος: Για τον κ. Δασκαλάκη, θα διάβαζε για να μη χωρίσετε;

Πισπιρίγκου: Όχι! Για να είναι καλά στην υγεία του!

Πρόεδρος: Δηλαδή γιατί την ενημερώνετε ότι ο κ. Δασκαλάκης πήρε τα πράγματα του για να πάει στη μητέρα του;

Πισπιρίγκου: Επίτηδες! Γιατί δεν την πίστευα!

Πρόεδρος: Στις 17/1/22 λέτε στον κ. Δασκαλάκη: «ο Θεός θα σου τα πληρώσει όλα όσα έχεις κάνει με τον χειρότερο τρόπο»;

Πισπιρίγκου: Συναίσθημα της στιγμής είναι, όταν κάτι σου έχει κάνει κάποιος και λες «θα σε τιμωρήσει ο Θεός».

Πρόεδρος: Στις 18/1/22 λέτε στη Σία να πει στη γριά ότι «όλα πάνε στραβά». Τι εννοείτε;

Πισπιρίγκου: Στο παιδί αναφέρομαι! Γιατί έχει γίνει η μαγνητική του παιδιού και μου είχε πει ο κ. Ηλιάδης τότε ότι το παιδί δεν έχει πολύ προσδόκιμο ζωής.

Στις 17 Ιανουαρίου η κατηγορούμενη επισκέφτηκε ιστότοπο με τίτλο «αναισθητικό φάρμακα Βασιλειάδης medical books» και ανάμεσα στα αποτελέσματα υπήρχε η κεταμίνη. «Έψαχνα να βρω για τη χλωράλη. Δεν έχω διαβάσει για κεταμίνη, εγώ πάτησα το πρώτο αποτέλεσμα που βγήκε στο google».

Η αγανάκτηση Δασκαλάκη

Η πρόεδρος επανήλθε και σήμερα στα μηνύματα της προς τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, ζητώντας διευκρινήσεις.

Πρόεδρος: Έχετε στείλει «σου είπα να σκεφτείς αυτό που κάνεις, γιατί δεν θα υπάρχει επιστροφή ό,τι και αν πάθει η Τζωρτζίνα, αν πάθει». Πως γίνεται να τα λέτε αυτά – ακόμα και να τα σκέφτεστε, ως μάνα του τελευταίο σας παιδιού που ζει. Τι σχέση έχει η επιστροφή του κ. Δασκαλάκη στο σπίτι με την κατάσταση της υγείας του παιδιού σας;

Πισπιρίγκου: Είχα μια ημέρα πριν την ενημέρωση από τον Ηλιάδη ότι το παιδί δεν είναι καλά. Γι αυτό απαντάω έτσι.

Πρόεδρος: Πως συνδέονται αυτά τα δύο; Ο κ. Δασκαλάκης και η υγεία του παιδιού σας. Πως;

Πισπιρίγκου: Δεν συνδέονται…

Πρόεδρος: Τότε γιατί τα βάζετε μαζί στην ίδια προτασούλα;

Πισπιρίγκου: Γιατί είχαμε μια ροή στον λόγο μας, μιλάμε για τη σχέση μας και την υγεία της Τζωρτζίνας, άρα σε μήνυμα από πάνω κάτι άλλο θα μου έχει πει.

Πρόεδρος: Καλά αν το βρείτε εσύ πείτε το και σε εμάς. Την ίδια μέρα «ρωτάτε αν θα σας άφηνε να βλέπετε την Τζωρτζίνα αν ήταν στη θέση σας».

Πισπιρίγκου: Πάλι για τον κορονοϊό θα εννοώ.

Τα παραπάνω προκάλεσαν την αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη που παρακολουθεί τη διαδικασία. Ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης χτύπησε τα χέρια στα πόδια του φανερά αγανακτισμένος για τα όσα έλεγε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ