Ρόδος: Το beach bar έχει άδεια λειτουργίας, υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης – Τι κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στην Ασφάλεια

Διαψεύδουν από την επιχείρηση τα δημοσιεύματα που θέλουν το beach bar Santa Marina στην Καλλιθέα της Ρόδου, που έγινε γνωστό  μετά την αποκάλυψη του enikos.gr για τον σερβιτόρο-κολυμβητή, να μην διαθέτει άδεια λειτουργίας από το 2016, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι στην διάθεση των υπηρεσιών. Αναφορικά με τις ξαπλώστρες, που είναι ακριβώς επάνω στο κύμα, από την επιχείρηση υποστηρίζεται ότι δεν είναι παράνομη η λειτουργία τους.

Ρόδος: Συνεχίζεται το θαλάσσιο σέρβις με… ειδική στολή – «Ας τους δώσουν μία μάσκα και έναν αναπνευστήρα για να μην πνιγούν»

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», η σφράγιση του καταστήματος έχει διαταχθεί ήδη από το 2016. Ωστόσο με μία ανάκληση της σφράγισης το 2021 το κατάστημα συνεχίζει έως σήμερα να λειτουργεί χωρίς άδεια, μέσα σε αιγιαλό και αρχαιολογικό χώρο. Αυτή η ανάκληση ερευνάται ποινικά και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η άσκηση διώξεων, ανέφερε η εφημερίδα. Εκείνο που μένει να διευκρινιστεί είναι τι είδους άδειας λειτουργίας διαθέτει το κατάστημα, καθώς υπάρχουν ζητήματα με τον αιγιαλό αλλά και την γειτνίαση με αρχαιολογικό χώρο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ εξακολουθούν να βρίσκονται στο νερό οι περιβόητες θαλάσσιες πλατφόρμες του  beach bar, παρά τα δυο πρόστιμα που έχει επιβάλει το Λιμενικό, μετά από τους ελέγχους που  έγιναν τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Οι ξύλινες κατασκευές θα πρέπει να απομακρυνθούν μέχρι τις 21 Ιουλίου, καθώς τότε λήγει η προθεσμία της κτηματικής υπηρεσίας, με τον ιδιοκτήτη να έχει πει ότι οι κατασκευές θα έχουν απομακρυνθεί μέχρι τότε.

Ρόδος: «Όλο το νησί γνώριζε ότι το beach bar λειτουργούσε παράνομα από το 2016» – Πληροφορίες ότι ξεκίνησε ως καντίνα

Κατέθεσαν στην Ασφάλεια οι εργαζόμενοι – Τι υποστήριξαν

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο εισαγγελέας για τον τρόπο σερβιρίσματος και χθες όλο το προσωπικό προσήλθε στην Ασφάλεια Ρόδου, προκειμένου να καταθέσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ όλοι φέρονται να επανέλαβαν τα όσα ισχυρίζονται τις τελευταίες μέρες, ότι δηλαδή δεν πιέστηκαν ή εξαναγκάστηκαν από τον ιδιοκτήτη να σερβίρουν κολυμπώντας και με το νερό να φτάνει ως τον λαιμό τους. Οι εργαζόμενοι θεωρούν άδικο τον ντόρο που έχει γίνει και χαρακτηρίζουν ιδανικές τις συνθήκες εργασίας, ενώ μπαίνοντας στην θάλασσα για το σερβίρισμα αποσπούν γενναιόδωρα φιλοδωρήματα.

Ρόδος: Παράνομο και «σφραγισμένο» από το 2016 το beach bar

Δεν είναι σίγουρο αν θα κληθεί να καταθέσει εκπρόσωπος της ιδιοκτησίας του καταστήματος, καθώς είναι κάτι που βρίσκεται στην ευχέρεια του εισαγγελέα που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει προσέλθει στην Ρόδο το κλιμάκιο της αρμόδιας επιθεώρησης για την Ασφάλεια και Υγιεινή στην εργασία από τον Πειραιά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ