Ρόδος: «Την σκότωσα και πήγα στην κηδεία της» – Όλα όσα είπε για τις 4 δολοφονίες η οικιακή βοηθός

Διαστάσεις θρίλερ έχει λάβει η υπόθεση δολοφονίας της ηλικιωμένης στις Καλυθιές στη Ρόδο. Η 45χρονη οικιακή βοηθός που είχε αναλάβει την φροντίδα της άτυχης γυναίκας, συνελήφθη και στη συνέχεια ομολόγησε άλλες τρεις δολοφονίες ηλικιωμένων.

Όπως έγραψε και χθες το enikos.gr, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Ρόδου εξετάζουν με επιφύλαξη όσα υποστηρίζει η 45χρονη και δεν γνωρίζουν αν λέει αλήθεια ή όχι, καθώς υπάρχουν αρκετά κενά σε όσα υποστηρίζει. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούν βέβαιο ότι κακοποιούσε τις γυναίκες τις οποίες φρόντιζε.

Οι αστυνομικοί έχουν αρχίσει να καλούν συγγενείς των ηλικιωμένων γυναικών που έφυγαν από τη ζωή για να καταθέσουν. Ήδη έχουν καταθέσει τα παιδιά μιας ηλικιωμένης που υποστηρίζουν ότι είχαν αποφασίσει να διώξουν την 45χρονη πολύ πριν πεθάνει η μητέρα τους. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι η οικιακή βοηθός απομακρύνθηκε δύο μήνες πριν από τον θάνατό της.  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κληθεί να καταθέσει και ο γιος της 45χρονης τον οποίο στο παρελθόν, όπως ανέφερε, είχε αποπειραθεί να σκοτώσει.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, που έχει ζητήσει τον φάκελο της υπόθεσης προκειμένου να εξετάσει όλα τα στοιχεία, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα διατάξει προκαταρκτική έρευνα για τους θανάτους των γυναικών.

Το χρονικό της υπόθεσης που συγκλονίζει τη Ρόδο

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, γύρω στις 8.30, όταν η 45χρονη  τηλεφώνησε στην Άμεσο Δράση και ανέφερε: «έπνιξα την Φλώρα, ελάτε».  Έδωσε οδηγίες στους αστυνομικούς και στο σημείο έσπευσε πρώτος με το ΕΚΑΒ ο αξιωματικός υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Η 45χρονη περίμενε τους αστυνομικούς στο σπίτι της κατάκοιτης ηλικιωμένης, την οποία φρόντιζε και τους ενημέρωσε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας την έπνιξε με μαξιλάρι. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι έβαλε ένα μαξιλάρι στο πρόσωπό της ενώ αυτή κοιμόταν με συνέπεια να την αναισθητοποιήσει. Όπως φέρεται να είπε η οικιακή βοηθός, σκότωσε την ηλικιωμένη γιατί δεν την άφηνε να κοιμηθεί και την ταλαιπωρούσε.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου βρήκε την 75χρονη γυναίκα στο κρεβάτι και προσπάθησε να την επαναφέρει στη ζωή, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα είχε ισχνό σφυγμό, ωστόσο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων του ΕΚΑΒ, αυτό δεν κατέστη δυνατό και τελικά λίγη ώρα αργότερα πιστοποίησαν τον θάνατό της.

Σημειώνεται ότι η 75χρονη έχει ένα παιδί το οποίο φιλοξενείται σε ίδρυμα ενώ η δράστιδα έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν στο ψυχιατρείο της Λέρου.

Ρόδος: Η ομολογία για τις άλλες τρεις δολοφονίες

Η 45χρονη φέρεται ομολόγησε τις πράξεις της υποστηρίζοντας ότι είχε σταματήσει να λαμβάνει την αντιψυχωσική αγωγή που της έχουν συνταγογραφήσει για να αντιμετωπίζει την σχιζοφρένεια από την οποία πάσχει, καθώς της προκαλούσε βαριά καταστολή.

Το γεγονός ότι δεν λάμβανε τα φάρμακα, της προκαλούσε εκνευρισμό και αισθήματα που δεν μπορούσε να ελέγξει, όπως είπε στους αστυνομικούς. Επίσης,  ισχυρίστηκε ότι η ηλικιωμένη την εκνεύρισε γιατί δεν την άφηνε να ηρεμήσει και την σκότωσε. Λίγο μετά, η 45χρονη ομολόγησε στους αστυνομικούς και τους άλλους τρεις φόνους.

Σε κατάθεση που έδωσε σύμφωνα με τις πληροφορίες της “Δημοκρατικής” αναφέρθηκε αρχικώς στην  απόπειρα ανθρωποκτονίας του γιού της σε ηλικία ενός έτους. Είπε ότι και τότε είχε διακόψει την φαρμακευτική αγωγή της και προσπάθησε να τον πνίξει. Για αυτόν τον λόγο την έκλεισαν στο ψυχιατρείο και έχασε την επιμέλεια του παιδιού, την οποία πλέον έχει αναλάβει  η γιαγιά του.

Στη δεύτερη κατάθεση που έδωσε είπε ότι προ 10ετίας όταν είχε λάβει εξιτήριο από το ψυχιατρείο της Λέρου έμεινε στο σπίτι ενός άνδρα και φρόντιζε μια 63χρονη τότε γυναίκα που είχε πρόβλημα με την καρδιά της. Κοιμόταν όπως περιέγραψε μαζί της και ένα μεσημέρι πήρε μια σύριγγα έβαλε μέσα νερό και χάπια της πίεσης που ελάμβανε και της τα χορήγησε από το στόμα με αποτέλεσμα τον θάνατό της. Την επόμενη ημέρα, όπως περιέγραψε, πήγε στην κηδεία και φόρεσε και μαύρα.

Σε άλλη κατάθεση της, ανέφερε πως πριν από δύο χρόνια ήρθε σε επαφή με την οικογένεια μιας 86χρονης γυναίκας και πως ανέλαβε έναντι αμοιβής 650 ευρώ την φροντίδα της. Όπως είπε, κοιμόντουσαν μαζί σε δύο ενωμένα μονά κρεβάτια και της κρατούσε το χέρι. Η συγκεκριμένη ηλικιωμένη, όπως ανέφερε, είχε κολίτιδα και σάκχαρο και την περίοδο που είχε σταματήσει να παίρνει τα φάρμακά της για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας, έβαλε σε μια σύριγγα γιαούρτι και ζάχαρη ή μέλι και της το έδωσε. Την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε η ηλικιωμένη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και πέθανε μια εβδομάδα μετά. Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να την σκοτώσει και ότι της έδωσε το συγκεκριμένο μείγμα τροφών γιατί δεν έτρωγε επειδή είχε προσβληθεί από κορονοϊό.

Στη συνέχεια περιέγραψε ότι ανέλαβε την φροντίδα μιας 70χρονης που έπασχε από άνοια, ήταν παχύσαρκη και κατάκοιτη. Υποστήριξε ότι την χτυπούσε γιατί δεν έτρωγε το φαγητό της. Είπε ότι και τότε είχε σταματήσει να λαμβάνει την αγωγή της, με αποτέλεσμα να νευριάζει και να χτυπά την ηλικιωμένη. Πιθανολόγησε ότι ευθύνεται για τον θάνατό της γιατί την είχε χτυπήσει στο κεφάλι και δεν την τάιζε σωστά. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τον θάνατο της τελευταίας, οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τους συγγενείς της ηλικιωμένης οι οποίοι και δήλωσαν ότι ο θάνατός της παρήλθε έπειτα από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όχι στις 5 ημέρες που υποστηρίζει η 45χρονη.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ