Ρόδος: Συνελήφθη 29χρονος που προσπάθησε να αποπλανήσει 14χρονη μέσω Facebook – Το ραντεβού «παγίδα» από τους γονείς της

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός 29χρονου, με την κατηγορία της προσέλκυσης παιδιού για γενετήσιους λόγους, προέβησαν την Κυριακή 28/1 οι αστυνομικές αρχές της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας 14χρονης τηλεφώνησε στο Α.Τ. Ιαλυσού και ενημέρωσε ότι άγνωστος προς αυτόν και την κόρη του άνδρας προσέγγισε την ανήλικη μέσω Facebook και της πρότεινε να βρεθούν μόνοι τους στο αυτοκίνητό του, προκειμένου να προβούν σε γενετήσιες πράξεις, αφού πρώτα η ανήλικη τον είχε ενημερώσει για την ηλικία της.

Πώς παγίδευσαν τον 29χρονο

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του enikos.gr, έπειτα από υπόδειξη των αστυνομικών η μητέρα της 14χρονης παριστάνοντας την κόρη της, αποδέχθηκε την πρόταση του άγνωστου άνδρα και του πρότεινε να συναντηθούν το απόγευμα της ίδιας μέρας έξω από ξενοδοχείο στη Ρόδο. Παράλληλα, ενημέρωσε το Α.Τ. Ιαλυσού για τις κινήσεις της.

Επίσης, ο άνδρας μετέβη στο σημείο και απέστειλε στο Facebook βιντεοληπτικό υλικό από το κινητό του, στο οποίο φαινόταν ο ίδιος μέσα στο αυτοκίνητό του. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί και συνέλαβαν τον 29χρονο εντός του αυτοκινήτου του στο οποίο περίμενε την ανήλικη.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία και σήμερα πρόκειται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη χθες (28 Ιανουαρίου 2024) το απόγευμα στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, ένας 29χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, ο 29χρονος προσέγγισε ανήλικη μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και της πρότεινε να συναντηθούν προκειμένου να προβούν σε γενετήσιες πράξεις.

Ο δράστης εντοπίσθηκε από ενεδρεύοντες – επιτηρούντες αστυνομικούς σε προσυμφωνημένο σημείο συνάντησης εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, όπου ανέμενε την ανήλικη. Το I.X.E. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ