Ρόδος: Πάνω από 350.000 ευρώ οι καταστροφές στα οχήματα της Uber – Συνεχίζεται ο «πόλεμος» με τους οδηγούς ταξί

Αποφασισμένοι να φθάσουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους δηλώνουν οι εκπρόσωποι των οδηγών ταξί στο νησί της Ρόδου, ενώ την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι της Uber ζητούν την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη σύλληψη των δραστών που προκάλεσαν τις καταστροφές σε περίπου 30 αυτοκίνητα της εταιρείας  το απόγευμα της Πέμπτης (27/04).

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του rodiaki.gr, συνελήφθη 30χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στις φθορές που σημειώθηκαν σε οχήματα της Uber, ενώ αναζητούνται άλλοι 4 συνάδελφοί του σε πρώτη φάση, ενώ έχουν ταυτοποιήθεί τουλάχιστον 15 ακόμη άτομα. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της Uber, οι ζημιές που προκλήθηκαν από τους βανδαλισμούς που έγιναν ξεπερνούν τις 350.000 ευρώ!

Για τον λόγο αυτό, ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους στο νησί της Ρόδου Σάββας Παυλίδης, μετά από σχετική εντολή που έλαβε από το νομικό τμήμα της υπηρεσίας του, αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου την Εισαγγελία Ρόδου καταθέτοντας όλα τα σχετικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η εταιρεία, προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή των διωκτικών αρχών έτσι ώστε να εντοπιστούν οι αίτιοι και να κινηθεί σε βάρος τους κακουργηματική δίωξη.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, δείχνει περισσότερα από 30 άτομα να προβαίνουν σε βανδαλισμούς των αυτοκινήτων στη έδρα της εταιρείας στη Ρόδο, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές έχουν δώσει εντολές στην αστυνομία να προχωρήσει στην ταυτοποίηση προσώπων που συμμετείχαν στα επεισόδια και εντός των επόμενων ημερών να κληθούν για να καταθέσουν.

Σημειώνεται, πάντως, ότι έχουν ασκηθεί ήδη διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων μελών του κλάδου των ταξί στη Ρόδο, ενώ την Παρασκευή συνελήφθη ένα από τα άτομα που φέρεται ότι συμμετείχε στα επεισόδια στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Συνελήφθη 30χρονος οδηγός ταξί για τις καταστροφές

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, το απόγευμα της Παρασκευής, 30χρονος οδηγός ταξί, καθώς φέρεται να συμμετείχε στις φθορές που σημειώθηκαν σε οχήματα της Uber, ενώ αναζητούνται και άλλοι 4 συνάδελφοί του σε πρώτη φάση, ενώ έχουν ταυτοποιήθεί σύμφωνα με πληροφορίες άλλα 15 τουλάχιστον άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά από καταγγελία που έγινε από τους υπεύθυνους της εταιρείας Uber δια του δικηγόρου τους Σάββα Παυλίδη.

Έτσι στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ο 30χρονος αυτοκινητιστής και όταν παρουσιάστηκε, συνελήφθη και κρατείται προκειμένου να προσαχθεί συνοδευόμενος από το συνήγορό του, Στέλιο Κιουρτζή ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου για να του ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Πάντως, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, περιλαμβάνονται οι διατάξεις του άρθρου 187 Π.Κ. (εγκληματική οργάνωση – συμμορία), τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης, απειλής διάπραξης εγκλημάτων, απειλής κ.α.Επίσης, στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλοι αυτοκινητιστές οι οποίοι δεν έχουν ωστόσο εντοπιστεί και συλληφθεί έως τώρα, καθώς και ο πρόεδρος του Συνδέσμου ταξί για ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα.

Σε κάθε περίπτωση, την εξέλιξη στην υπόθεση θα δώσει η αρμόδια εισαγγελέας η οποία και είναι αυτή που θα ξεκαθαρίσει αν θα ασκηθούν στο στάδιο αυτό ποινικές διώξεις, ποιες θα είναι αυτές και σε τι βαθμό (κακούργημα ή πλημμέλημα).

Στην αντεπίθεση οι οδηγοί ταξί

Οι εκπρόσωποι των ταξί στη Ρόδο (ιδιοκτήτες και οδηγοί) επισημαίνουν με τη σειρά τους ότι η λειτουργίας της πολυεθνικής εταιρείας «στο νησί μας» είναι παράτυπη και παράνομη με τον τρόπο που γίνεται και εφαρμόζεται.

Για τον λόγο αυτό καλούν τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές να μην επιτρέψουν αυτές τις παρανομίες, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν το επάγγελμά τους, τις οικογένειές τους και την εργασία τους, κλιμακώνοντας τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους.

Σημειώνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο της Ρόδου, τάχθηκε ομόφωνα κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας στη Ρόδο της εταιρείας Uber, υποστηρίζοντας τον κλάδο των ιδιοκτητών ταξί και των οδηγών.

Στο σύνολό τους πρόκειται περίπου για 800 οικογένειες στο νησί της Ρόδου που ζουν αποκλειστικά από την ενασχόλησή τους με το επάγγελμα, αναφέρουν πληροφορίες της ιστοσελίδας.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευή 28 Απριλίου στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, ημεδαπός ο οποίος ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 σε επεισόδια, πρόκληση φθορών και τραυματισμό προσώπου από κοινού με άλλους δράστες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διατάραξης κοινής ειρήνης, απειλής διάπραξης εγκλημάτων, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης περιουσίας και απειλής.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε προχθές το απόγευμα ο συλληφθείς συμμετείχε με πλήθος ατόμων, υποκινούμενων από τρίτο πρόσωπο, σε επεισόδια κατά τα οποία προκλήθηκε τραυματισμός υπαλλήλου και σημαντικές φθορές σε εξοπλισμό εταιρίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ