Ρόδος – Ο αστυνομικός που έσπασε το αυτοκίνητο του διευθυντή του: Θα του πληρώσω τις ζημιές

Του Κωνσταντίνου Νικολόπουλου,

Μετανιωμένος για τις πράξεις του δηλώνει στη Realnews ο 47χρονος αστυνομικός στη Ρόδο, ο οποίος, ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ, εμβόλισε με το όχημά του το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην είσοδο της Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, έπειτα το χτύπησε με βαριοπούλα και στη συνέχεια μπήκε στο αστυνομικό τμήμα με το υπηρεσιακό όπλο του και μία σφαίρα στη θαλάμη.

«Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασα ήταν πράγματι ανάρμοστος και ζητώ και πάλι συγγνώμη για αυτόν», δηλώνει στην «R» ο αστυνομικός και συμπληρώνει: «Έχω ήδη καταβάλει το ποσό της εκτιμώμενης από εμένα αποζημίωσης και δηλώνω ρητά τη διάθεσή μου να καταβάλω κάθε επιπλέον ποσό που ενδέχεται να κριθεί από το δικαστήριο για τις ζημιές».

Την περασμένη Πέμπτη, η προγραμματισμένη δίκη του αναβλήθηκε για τις 3 Ιουνίου, προκειμένου ο κατηγορούμενος να υποβληθεί σε ψυχολογικές εξετάσεις. Αιτία της αναβολής ήταν ότι ο αστυνομικός διευθυντής ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει ακόμα το κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν, ώστε να δηλώσει ότι έχει αποζημιωθεί πλήρως. Σημειώνεται πως ο 47χρονος αστυνομικός κατέθεσε 5.000 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ως αποζημίωση για τις ζημιές που προκάλεσε.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του κατηγορουμένου, Αντώνης Κατσάς και Δήμος Μουτάφης, με κοινή δήλωσή τους στην «R» επισημαίνουν ότι πρόκειται για ένα πλημμέλημα, ενώ κανείς δεν τραυματίστηκε. «Ο κατηγορούμενος, από την πρώτη στιγμή ανάκτησης της ψυχραιμίας του και αφού έληξε το επίδικο συμβάν, ζήτησε ο ίδιος να αποζημιώσει το σύνολο της ζημίας που προκάλεσε τόσο στον αστυνομικό διευθυντή όσο και στην πόρτα και στο γραφείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου. Σε νομικό επίπεδο, πρέπει να επισημάνουμε ότι μπορεί το περιστατικό να έλαβε διαστάσεις λόγω του τρόπου τέλεσής του, αλλά στη νομική αξιολόγησή του δεν παύει να είναι ένα αδίκημα φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, που μάλιστα έχει αποζημιωθεί αμέσως από τον ίδιο τον κατηγορούμενο», αναφέρουν οι δικηγόροι του αστυνομικού.

Η αιτία

Το ενδεχόμενο να υπάρχει σοβαρή αιτία που οδήγησε τον 47χρονο αστυνομικό να προβεί σε αυτές τις ενέργειες αφήνει ανοιχτό ο δικηγόρος του Αντ. Κατσάς. «Ως συνήγορος υπεράσπισης του υπαστυνόμου που προκάλεσε φθορές στο αυτοκίνητο του διοικητή του, επειδή, εκτός από τα επιφαινόμενα, υπάρχουν και τα φαινόμενα, θέτω τον εξής προβληματισμό: Όταν ένας αστυνομικός με ευδόκιμη υπηρεσία 25 χρόνων, ο οποίος δεν διαθέτει περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα από άλλες πηγές και με τον πενιχρό μισθό του συντηρεί τον εαυτό του, τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά του, “υποχρεώθηκε” να δηλώσει την παραίτησή του και κατόπιν προέβη στις συγκεκριμένες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, δεν σημαίνει ότι είχε κάποιους σοβαρούς λόγους για να καταλήξει σε μια τέτοια απόφαση και μάλιστα σε μια εποχή που η ανεργία καλπάζει και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι εξευτελιστικοί;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κατσάς.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ