Ρόδος: Ιατροδικαστής από την Αθήνα για τον θάνατο του 40χρονου εθελοντή πυροσβέστη

Τεχνικός σύμβουλος από την Αθήνα αναμένεται σήμερα στη Ρόδο, έπειτα από αίτημα της οικογένειας του 40χρονου εθελοντή πυροσβέστη από τον Αρχάγγελο, ο οποίος πέθανε αιφνίδια την 1η Αυγούστου. Ο τεχνικός σύμβουλος αναμένεται να συμμετάσχει στην έρευνα που θα ακολουθήσει για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του 40χρονου Γεωργίου Χατζηνικόλα, ο οποίος επί σχεδόν 10 ημέρες έδινε «μάχη» στο πύρινο μέτωπο που κατέκαψε το νησί τον Ιούλιο.

Ρόδος: Γιατί αναβάλλεται η κηδεία του 40χρονου εθελοντή πυροσβέστη – Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή

Ο 40χρονος εθελοντής απεβίωσε το πρωί της Τρίτης, όταν επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Ρόδου με δύσπνοια και πόνους στο στομάχι. Οι γιατροί αποφάσισαν να τον διασωληνώσουν, δυστυχώς, όμως, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως αναφέρει η Ροδιακή, χθες η ιατροδικαστής του Νοσοκομείου της Ρόδου ολοκλήρωσε τη δική της ιατροδικαστική εξέταση, αλλά η οικογένεια του 40χρονου ζήτησε τεχνικό σύμβουλο προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ρόδος: Θρήνος για τον αιφνίδιο θάνατο 39χρονου εθελοντή στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η χθεσινή διαδικασία δεν φέρεται να έχει αποφέρει ξεκάθαρα αποτελέσματα ως προς την ακριβή αιτία θανάτου του 40χρονου, σύμφωνα με την οικογένεια, και γι’ αυτό γίνονται περαιτέρω εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα χθες, η σύζυγος, η αδελφή και τα παιδιά του αδικοχαμένου Γιώργου Χατζηνικόλα του Νικολάου, προσέφυγαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, δια μέσω του δικηγόρου τους Γιώργου Κ. Κυπραίου, ζητώντας έτσι εξηγήσεις για τον αιφνίδιο θάνατό του ανθρώπου τους.

Οι συγγενείς, με έγγραφο που κατέθεσαν στο ΑΤ Αρχαγγέλου και κοινοποίησαν και στην Εισαγγελία Ρόδου, ζητούν κατεπείγουσα διαδικασία ενημέρωσης από τη νεκροψία – νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Τα παιδιά του υιοθέτησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα παιδιά του άτυχου εθελοντή αποφάσισε να υιοθετήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η οικογένεια θα χρηματοδοτείται με το ποσό των 24 χιλιάδων ευρώ ετησίως, έως ότου τα παιδιά φτάσουν στην ηλικία των 18 ετών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ